Activitati zilnice care ard calorii

Miscare la birou


Daca nu te distrage foarte mult de la ce ai de facut, incearca sa nu stai numai pe scaun, 8 ore consecutiv. Daca ai ceva de spus unui coleg, poti sa te duci pana la el in loc sa-i transmiti la telefon, mail sau alte mijloace mai mult sau mai putin electronice. In afara de faptul ca o comunicare directa este mult mai eficienta, clara si sigura, iti mai destinzi muschii intepeniti la birou.

Poti profita de pauzele de cafea, pentru a face o plimbare. Discuta despre diverse cu ceilalti in timp ce mergeti, ceva mai departe de automatul de cafea; daca se poate, in aer liber.

Miscare... de tot felul


  •  Plimba-te. Nu-ti trebuie mult efort pentru asta, dar 20-30 de minute de plimbare in fiecare zi, eventual intr-un pas mai vioi, te ajuta enorm, mai ales daca ai o munca sedentara, care te tine mult asezata pe un scaun, la birou.
    Ia o prietena cu tine sau plimba-te cu iubitul tau, daca nu-ti place sa mergi singura.

  •  Urca scarile in loc sa iei liftul. E un gen de miscare foarte bun pentru picioare. Pe masura ce te obisnuiesti, poti incerca sa urci treptele cate doua. Vei simti destul de curand diferenta!

  •  Daca ai bicicleta, iesi seara o jumatate de ora la plimbare. In cazul in care iti permiti, poti incerca sa mergi la serviciu pedaland. Pe langa faptul ca pierzi calorii, iti scutesti si banii pentru transport!

  •  Rolele sunt potrivite pentru orice varsta, daca nu ai probleme cu incheieturile. Mersul pe role se invata foarte usor si, in functie de felul in care te misti, iti solicita diverse grupe musculare. E un alt mod placut de a pierde calorii aproape fara sa simti!

  •  Ai copii? Joaca-te cu ei! Copiii au multa energie si te vor face sa te misti suficient de mult pentru a pierde calorii intr-un numar semnificativ.
    In plus, jucandu-te cu cei mici, ii poti supraveghea mai bine, feri de eventuale accidente minore si, de ce nu, te poti apropia mai mult de ei.

  •  Daca ai timp, dimineata, iti poti duce copiii la scoala. Daca drumul nu este prea lung, mergeti pe jos impreuna. Este tot un fel de plimbare care te ajuta intr-o oarecare masura sa te mentii in forma, dar poti petrece putin timp si cu cei mici. Ii obisnuiesti astfel si pe ei sa nu fie sedentari.

  •  Danseaza. Pe langa starea de bine pe care ti-o va da, dansul fiind o activitate placuta, dar si un foarte bun exorcist al supararii, daca e cazul. Dansul e un mod minunat de a face miscare si de a te simti foarte bine in acelasi timp. Ai vazut vreodata o persoana dansand care sa fie suparata? E mult mai bine sa dai drumul la muzica si sa te misti, fie ca esti sau nu prost dispusa, decat sa apelezi la frigider.
    Sansele de a te simti mai bine dupa aceea sunt exponential mai mari.

Daca iti place sa dansezi, poti sa faci si ordine prin casa ascultand muzica si chiar pe ritmurile ei. Va fi de doua ori mai placut!

  •  Plimba cainele. In loc sa-l lasi sa alerge singur, poti iesi tu sa-l plimbi o jumatate de ora. Ii va face bine si lui o schimbare de decor... si un ritm mai rapid al plimbarii iti va face bine si tie.

  •  Fa jogging. Alergarea seara sau dimineata e mai placuta decat crezi, daca alegi locatia si compania potrivita. Un peisaj placut (intr-un parc, eventual) iti va mai distrage atentia de la efortul pe care il depui, iar, daca preferi sa ai pe cineva alaturi, ia cu tine o prietena sau pe iubitul tau. E si acesta un mod de a petrece timpul impreuna.

Bineinteles ca toate aceste moduri de a face miscare nu echivaleaza in totalitate cu un program de exercitii serios si nu iti pot aduce o forma fizica de vis doar prin ele insele, decat in cazuri de exceptie.
Insa te pot ajuta destul de mult si poti face mai linistita pauza de o seara de la gimnastica sau poti manca o prajitura fara sa te mustre constiinta, stiind ca ai compensat cu unele dintre aceste tipuri de miscare.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sorin pe 26 Iul 2011, 21:24
    slabire

    daca vreti sa slabiti doar din stratul adipos...se poate dar va trebuie 3 - 4 saptamani aproximativ...puteti sa va cumparati un fat-burner de exemplu L-carnitina sau cel mai bun Animal Cuts...si dimineata mancati cereale cu lapte degresat sau de 1.5 ....la pranz piept de pui fiert sau la gratar sau carne de vita....si la cina peste...intre mese puteti lua fructe si cate o banana pe zi pentru a disparea pofta de dulce....dar trebuie sa mergeti si la sala si sa faceti alergari pe banda...bicicleta...sa faceti fitness...meniu pot sa zic ca e cam scump, stiu asta...eu lam tinut in timpul verii cat timp stau in danemarca...am doar 17 ani...si eu am slabit 20 de kg cu animal cuts, mancare sanatoasa si mult sport...totul tine de mentalitate !!! spor la treaba !

    0
    1

  • sorin pe 26 Iul 2011, 21:16
    slabire

    Prostii fetelor...deci daca slabiti sa zic 7 kg intr-o saptamana prin a bea doar lichide nu veti scapa de colaceii de pe talie ci doar de apa din organism si in timpu asta organismul v-a intra intr-o 'criza' si dupa acea saptamana cand treceti la mancare normala organismul va asimila tot ce ii dati ceea ce inseamna ca puneti la loc, chiar peste.....

    1
    0

  • ajaji pe 14 Dec 2008, 23:28
    :d

    mai bine faci sex pt arderea caloriilor...

    0
    1

  • ana 21 pe 4 Sep 2008, 00:23
    buna

    stiti ce zic eu? traiul bun si nesimtirea duc la obezitate. mai ales nesimtirea! de cand ma stiu imi ajut familia in bucatarie si la alte activitati si nu am probleme cu kilograme in plus. iar 4 ani am mers la liceu PE JOS. o distanta considerabila. in timp ca alte colege, de altfel cu surplus de kilograme, veneau cu taxiul. C'est la vie. Cum iti asterni, asa dormi!

    2
    0

  • moni pe 25 Aug 2008, 01:20
    sal

    as vrea sa stiu cum sa scap de grasimea de pe burta e cea mai mare problema a mea pt ca abdomene nu pot face din cauza operatiei de mai multi ani

    1
    1

  • dana pe 25 Aug 2008, 01:19
    super

    cum sa slabesti intr-o saptamana 10 kg.asta e cea mai mare prostie din cate am auzit cel putin 2kg dai pe sapt sanatos dar 1o kg,cred ca super isi bate joc de noi

    0
    1

  • cristina pe 14 Aug 2008, 17:33
    GRASIMEA SE TINE CU NESIMTIRE...

    daca esti o tipa caruia ii place cat de cat sa intretina casa curata si sa fii activa in permanenta, nu neaparat in treburile gospodaresti, nu cred ca te faci cat malul Siretului...trebuie sa ai un pic de simt in tot ceea ce faci...

    1
    0

  • leval pe 14 Aug 2008, 11:36
    Am slabit 30 kg

    Am slabit 30 kg in 7 luni cu ajutorul suplimentilor de nutritie si sub indrumarea consultantului meu. Puteti solicita detalii la YM slabimsanatos

    0
    1

  • mary pe 14 Aug 2008, 00:11
    miscarea e sanatoasa oriunde

    tin sa specific ca in timpul cat aveam activitati mai mari am slabit 10 kg,adica m-am mutat si am muncit mult pt a pune la punct noua casa cam 2 luni,apoi neavand timp sa mananc mult si apoi sa lenevesc am slabit si ma simteam excelent chiar daca la inceput mi s-a parut un chin,m-a tinut greutatea obtinuta 6 ani dar in ultimul an m-am delasat si nu am mai facut miscare nici macar de intretinere fapt ce a dus la acumularea a 10 kg in plus si m-am convins ca miscarea de orice fel e buna ajuta la slabit sau cel putin la mentinerea greutatii bineinteles si cu o masa mai putin copioasa,nu sa ne umflam pana plesnim si apoi sa trandavim,sfat bun a face miscare oriunde oricand plus mancare sanatoasa pe cat posibil.

    0
    1

  • Cucuian Oana pe 13 Aug 2008, 19:44
    Este Super

    Eu am tinut acest "regim" si am slabit intr-o saptamana 10 kg. Am facut in fiacare zi aceleasi lucruri. Va recomand acest "regim".

    2
    1

  • ella pe 12 Aug 2008, 14:32
    ce prostii!!!!

    o femeie trebuie sa se epuizeze cu treaba din casa, sa se umple de praf si de tot felul de substante si mirosuri doar pt a pierde calorii????? nu multumesc! prefer o ora de sala sau o sedinta de sauna, e mult mai relaxant, iar cat despre placerile de a face aceste treburi sa le incerce si barbatii.... asta pare un articol scris de un barbat care incearca sa isi convinga nevasta ca e bine sa se speteasca muncind prin casa in loc sa o scoata la o cina romantica...

    1
    1

  • morenaandreea pe 12 Aug 2008, 13:14
    treburile din casa

    desi e scris de o femeie, articolul acesta mi se pare destul de misogin. oricum femeile fac in general treburile astea, iar acum barbatii au un motiv in plus sa ne puna la treaba. eu nu ma incadrez in cat asta pt ca intotdeauna sotul meu ma ajuta prin casa, insa cred ca nu ar trebui sa punem mai multe paie pe foc :)

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod