Abdomene. Cum trebuie să le faci ca să nu-ţi distrugi coloana. De ce te ajută la siluetă?



Nu te ridica până când îţi atingi genunchii

Una dintre cele mai comune greşeli, în special printre cei neiniţiaţi, este concepţia potrivit căreia, că să efectuezi eficient abdomenele, trebuie să îţi ridici trunchiul până când îţi atingi genunchii - cu alte cuvinte, până când formezi un unghi de aproximativ 90 de grade.

Aşa se instalează atât frustrările, cât şi problemele de spate, fiindcă, în realitate, o ridicare până la jumătatea drumului (un unghi de 45 de grade) este cea mai indicată.

În tot acest timp, ţine muşchii abdominali încordaţi, nu îţi băga bărbia în piept (capul şi gâtul trebuie să rămână drepte de la un capăt la altul, pentru a nu-ţi curba nesănătos coloana), expiră când te ridici şi inspiră la coborârea trunchiului în poziţia de început.

Fă abdomenele cât mai lent cu putinţă

După ce capeţi puţină experienţă şi rezistenţă cât cuprinde, vei putea efectua exerciţiile abdominale cu ce viteză îţi vei dori, întrucât, în acea fază, vei stăpâni perfect poziţia corectă şi nu vei mai risca să îţi lezezi coloana. Până atunci, însă, fă abdomenele lent, concentrându-te asupra fiecărei mişcări pe care o duci la bun sfârşit.

De altfel, ar trebui să ştii că, iniţial, nici măcar nu este nevoie să faci mai mult de 15 abdomene. Când remarci că le efectuezi fără probleme, poţi mări, treptat, numărul lor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod