9 motive ca să te apuci de alergat de mâine

Atunci când devine un obicei, alergarea aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Ai o grămadă de motive ca să te apuci de alergat de mâine, dar iată care sunt cele mai importante de reţinut!
Vrei să simţi că ai un corp puternic? Aleargă! Vrei să fii frumoasă? Aleargă! Vrei să fii calmă şi să-ţi găseşti echilibrul? Aleargă! Chiar dacă alergarea nu îţi rezolvă toate problemele şi nu va fi o soluţie minune care alungă toate relele din viaţa ta, cu siguranţă că vei simţi o mulţime de efecte pozitive atunci când ea devine un obicei constant în stilul tău de viaţă.

Dacă setezi alergarea, şi mişcarea în general, ca fiind o prioritate în viaţa ta nu vei putea să mai renunţi la ea după ce începi să constaţi pe propria piele beneficiile pe care le aduce.
Chiar dacă începutul este foarte dificil şi te vei simţi obosită până când creşte rezistenţa, nu trebuie să renunţi, ci să continui să alergi în ritmul tău, fără să-ţi propui să străbaţi distanţe mari. Faptul că alegi să faci mişcare de mai multe ori pe săptămână şi să nu te laşi copleşită de ritmul alert al vieţii, strecurând mereu activitatea fizică în rutina zilnică, te va ajuta să faci din acest obicei un ritual fără de care nu mai poţi trăi.

Modul în care ajungi să-ţi simţi muşchi pe care nu i-ai mai simţit demult sau uşurinţa cu care ajungi să îndeplineşti anumite responsabilităţi zilnice te vor face să iubeşti mişcarea şi mai mult.
Abia atunci va veni şi momentul în care constaţi beneficiile, nu mai percepi alergarea ca o corvoadă, ci ca pe un adevărat beneficiu pentru sănătatea ta.


9 motive ca să te apuci de alergat de mâine


Dacă nu te-a prins încă acest "microb" este pentru că nu te-ai apucat niciodată cu seriozitate de el. După ce vei descoperi toate beneficiile pe care le aduce poate găseşti motivaţia puternică pentru a te apuca de alergat cât mai curând!

1. Inimă sănătoasă

Alergarea are un efect benefic asupra inimii, mărind numărul globulelor roşii care transportă oxigenul şi dioxidul de carbon de la plămâni către ţesuturi şi invers. De asemenea, muşchiul inimii se întăreşte şi devine mai rezistent atunci când practici cu regularitate alergarea.


2. Toate organele primesc mai mult oxigen

O inimă puternică pompează mai mult sânge, iar odată ce circulaţia sanguină este mai bună se realizează şi o oxigenare eficientă a întregului organism. Toate organele din corp primesc mai mult sânge, oxigen şi nutrienţii necesari pentru a funcţiona corect.


3. Cel mai bun remediu antistres

Alegarea s-a dovedit de nenumărate ori ca fiind unul dintre cele mai bune remedii care alungă stresul. După ce corpul acumulează toxine, devenind tensionat şi obosit, o alergare bună care favorizează transpiraţia te va ajuta să te eliberezi de tot stresul acumulat în timpul zilei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod