7 greșeli frecvente după antrenamentul la sală. De asta nu slăbești!

Un nutriționist arată cât de ușor este să-ți sabotezi dieta și planul de antrenament, făcând câteva lucruri pe care nu le percepi ca fiind greșite.
Este binecunoscut faptul că activitatea fizică efectuată cu regularitate aduce o mulțime de beneficii pentru corp și conferă o stare de bine. Însă, de foarte multe ori efectele benefice ale unui antrenament pot să fie anulate dacă faci câteva greșeli frecvent întâlnite. 

Nutriționistul Rhiannon Lambert atrage atenția cu privire la 7 greșeli frecvente după antrenamentul la sală. Acestea nu fac decât să saboteze tot antrenamentul și să te împiedică să slăbești!


7 greșeli frecvente după antrenamentul la sală


1. Te rehidratezi folosind băuturile pentru sportivi

Dacă ar fi să ne luăm după reclama care li se face, ar trebuie să consumăm băuturi pentru sportivi înainte, în timpul și după antrenament, însă acestea nu sunt neapărat sănătoase. ”Multe băuturi sportive conțin aproape la fel de mult zahăr precum sucurile acidulate”, atrage atenția nutriționistul citat de independent.co.uk Ea susține că apa consumată înainte și după antrenament este cea mai bună soluție pentru a reface nivelul optim de hidratare.

Trebuie să consumi în jur de doi litri de apă pe zi pentru o hidratare optimă.
”Deshidratarea este factorul principal care contribuie la acea senzație de oboseală accentuată pe care o simți după un antrenament intens. Este bine să verifici culoarea urinei când mergi la baie, iar dacă este mai închisă decât sucul de mere, atunci este cazul să consumi mai multă apă”, explică specialistul. 


2. Înlocuiești hrana adevărată cu suplimentele

Chiar dacă suplimentele pot să aibă un efect benefic asupra sănătății, este foarte important să reții că acestea nu înlocuiesc hrana adevărată. ”Una dintre cele mai frecvente greșeli după antrenamentul la sală este aceea de a considera că un produs sintetic are aceeași valoare precum alimentele adevărate. Prea mulți oameni consideră că multivitaminele pot să șteargă efectele unei diete nesănătoase și astfel fac alegeri alimentare proaste după un antrenament. Trebuie să înțelegem că, indiferent cât de eficiente sunt, suplimentele alimentare nu pot înlocui niciodată un stil de viață sănătos cu alimente nutritive, sport și somn odihnitor”, avertizează nutriționistul.


3. Alegi produsele low-fat sau dietetice

S-a demonstrat de nenumărate ori că grăsimile te ajută la slăbit, deoarece conferă sațietate. În plus, produsele low-fat sunt adesea pline de zaharuri pentru a substitui lipsa grăsimilor și a le conferi gust.
”Produsele low-fat sau sărace în grăsimi te fac să-ți fie și mai foame, astfel că vei sfârși prin a mânca mai mult decât ți-ai dori. În loc să optezi pentru aceste produse, mai bine alege fructe proaspete”, recomandă Rhiannon Lambert. 


4. Crezi că ai ars mai multe calorii decât în realitate

După un antrenament intens ești tentat supraestimezi consumul caloric, astfel că este ușor să greșești și să mănânci prea mult. ”Cercetările arată că atât persoanele normale cât și cele supraponderale au tendința să supraestimeze numărul caloriilor arse după un antrenament la sală. Sportul este crucial pentru sănătate și te poate ajuta la slăbit, însă nu arde într-atât de multe calorii precum ai crede”, spune nutriționistul. 

Astfel că dacă încerci să slăbești, trebuie să te bazezi pe un deficit caloric, adică să arzi mai multe calorii decât consumi. Chiar și atunci când ai o dietă sănătoasă, dacă mănânci prea mult, acest lucru te va împiedica s slăbești.
Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este acela de a controla porțiile și de a mânca mai puțin. 


5. Numărul indicat de cântar devine o obsesie pentru tine

Orice expert în fitness îți va spune că atunci când încerci să slăbești, trebuie să stai departe de cântar și să folosești mai degrabă un centimetru pentru a constata schimbările. Reține că mușchii cântăresc mai greu decât grăsimea, astfel că prioritatea ta trebuie să fie tonifierea corpului. Numărul kilogramelor este irelevant, deoarece pe parcursul unei zile greutatea poate să fluctueze cu 2 kilograme, în funcție de cantitatea de mâncare consumată și lichidele băute. De asemenea, în cazul femeilor, tulburările hormonale pot să conducă la retenția de apă, lucru care iar afectează numărul afișat de cântar. 


6. Nu consumi suficiente proteine

Dacă faci sport cu regularitate este esențial să consumi proteine după antrenament. Însă, shake-urile proteice cumpărate sau batoanele energizante nu sunt cea mai bună soluție și e bine să le alegi doar în situațiile de urgență.
În schimb, alege alimentele integrale precum nucile, semințele, ouăle, somonul, quinoa, lactatele și carnea pentru un plus de proteine. 


7. Sari peste masă și nu mănânci după antrenament

Studiile arată că după un antrenament sportiv este bine să nu lași să treacă mai mult de 45 de minute ca să te bucuri de o masă echilibrată și sănătoasă. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod