6 exerciții pe care trebuie să le faci dacă stai jos toată ziua

Dacă munca ta presupune să stai pe scaun toată ziua, atunci este foarte important să incluzi zilnic aceste exerciții fizice care te mențin în formă.
 
Câte ore petreci la birou în fața calculatorului? Dacă ai un job la care trebuie să petreci foarte multe ore așezată atunci aceste exerciții fizice sunt foarte importante ca să nu te simți vlăguită la finalul zilei. Chiar dacă nu reușești să le incluzi zilnic în programul tău, aceste exerciții făcute atunci când îți simți corpul foarte rigid te pot ajuta să îți îmbunătățești tonusul și să devii puțin mai flexibilă. Durerile de spate care de regulă apar în urma petrecerii unui timp îndelungat pe scaun vor dispărea în timp și musculatura se tonifiază.

Tot ce trebuie să faci este să incluzi acest antrenament de câte ori îți permite timpul și rezultatele le vei simți în scurtă vreme.
Senzația de a simți mușchi de existența cărora nici nu mai erai conștientă, cât și energia pe care o furnizează asemenea antrenamente te determină să continui și să incluzi cât mai des aceste exerciții în rutina zilnică. 
 
”Aceste exerciții sunt special concepute pentru a oricine petrece multe ore la birou. Ele întăresc musculatura abdominală, lucrează posteriorul și picioarele, ajutând la o aliniere corectă a coloanei vertebrale. Acest antrenament contracarează efecele negatve ale statului pe scaun multe ore”, explică antrenorul Noam Tamir pentru site-ul Self.com 

Ca să nu mai ai dureri de spate și să simți că ai din nou energie toată ziua îți recomandăm aceste exerciții pe care trebuie să le faci dacă stai jos toată ziua:
 

Exercițiul nr.1

 
1. Întinde-te pe spate cu mâinile întinse către tavan și picioarele îndoite la 90 de grade.
2.
Întinde piciorul drept în timp ce duci simultan mâna stângă deasupra capului. Atât mâna cât și piciorul nu trebuie să atingă solul.
3. Se aduc în poziția de start și se repetă mișcarea la fel, însă folosind piciorul stâng și mâna dreaptă. Aceasta este o mișcare completă.
4. Continuă cu 20 de repetări complete.
 
 

Exercițiul nr.2

 
1. Stai pe spate, îndoaie picioarele și pune tălpile pe sol la o palmă de posterior. Mâinile sunt de-o parte și de alta a trunchiului cu palmele pe sol.
2. Întinde piciorul stâng către tavan și ridică posteriorul, încordând abdomenul și mușchii fesieri.
3.
Se coboară posteriorul, menținând piciorul drept ridicat. Se efectuează 12 repetări pentru fiecare picior. 
 
 

Exercițiul nr.3 

 
1. Ține o ganteră în mâini, picioarele sunt depărtate la nivelul șoldurilor și genunchii ușor îndoiți.
2. Menține spatele drept pe tot parcursul exercițiului și încordează posteriorul în timp ce te apleci ducând gantera aproape de sol.
3. Întinde picioarele la ridicare și menține posteriorul încordat.
4. Se efectuează 15 repetări.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod