5 trucuri care te ajută să ai abdomen mai plat până a doua zi

5 trucuri care te ajută să ai abdomen mai plat până a doua zi

A venit oficial vara, însă noi avem la activ câteva luni de stat în casă, în care poate anxietatea și teama de incertitudine ne-au distrus motivația de a face sport și ne-au îndemnat să mâncăm mai mult.
Fie ca rutina noastra alimentara s-a schimbat, ca am introdus alimente de care inainte ne feream sau ca nu am mai mers deloc pe jos, trebuie sa recunoastem ca toate astea sunt cel mai vizibile in zona abdomenului. Chiar si persoanele cu metabolism alert e posibil sa fi experimentat o crestere in greutate in aceste luni sau cel putin un abdomen ceva mai bombat.

Balonarea este si ea una dintre cauze, mai ales ca survine odata cu schimbarea alimentatiei, orelor de masa sau stresul cronic. Aceasta poate fi mai accentuata in perioada dinaintea menstruatiei sau in perioadele in care mananci mai sarat, pentru ca excesul de sodiu cauzeaza retentia de apa.

Oricare ar fi motivul pentru care te confrunti dintr-odata cu un abdomen mai proeminent, iata cate trucuri rapide, care functioneaza pana a doua zi:

1.
Combate constipatia


Sedentarismul duce la constipatie, iar in perioadele in care aceasta isi face de cap, abdomenul tau va fi mai umflat. Incearca sa-ti privesti atent rutina alimentara si sa-ti dai seama ce anume te impiedica sa ai scaun regulat, in fiecare zi. Unele persoana digera mai greu branza, altele pastele fainoase si painea.

Iata care e combinatia mea preferata de mic dejun pentru a combate constipatia: fulgi de ovaz fin+lapte de orez+miez de nuca+capsune sau afine. Fibrele iti vor regla tranzitul intestinal si te vor mentine satula pentru mult timp.
De asemenea, echilibreaza indicele glicemic, astfel incat sa nu mai poftesti la dulciuri si fast food.

O alta metoda de a scapa de abdomenul umflat este consumarea a 1-2 cani de ceai verde pe zi, pentru ca accelereaza metabolismul si tranzitul, ajutand la mentinerea unui abdomen plat.

2. Hidrateaza-te din plin


Daca nu bei nici macar cateva pahare de apa pe zi, nu doar ca inviti constipatia in viata ta, insa ingreunezi toate procesele chimice din organism, devii balonata si mai irascibila. Desi poate crezi ca mai multa apa inseamna un abdomen mai umflat, hidratarea te va ajuta de fapt sa obtii efectul opus, accelerand metabolismul si arderea caloriilor.
In functie de inaltime si greutate, bea cel putin 1,5 litri de apa pe zi. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod