5 exerciții care-ți demonstrează că nu ai grijă de corpul tău

Mobilitatea articulațiilor și flexibilitatea se dobândesc dacă faci cu regularitate mișcare. Dacă nu poți să faci aceste exerciții, înseamnă că trebuie să ai mai multă grijă de corpul tău!
Te-ai săturat deja de aceeași placă pe care o auzi mereu: ”trebuie să faci mișcare” sau ”mișcarea este sănătate curată”. Nici nu îți dai seama cât de adevărate sunt aceste lucruri până când nu începi să-ți simți corpul tot mai rigid, ai constant dureri în zona lombară și începi să gâfâi după câteva scări urcate. Ar trebui să fie suficient ca să conștientizăm că aceste sunt semnalele de alarmă pe care ți le transmite corpul tău. Nu uiți să-l hrănești (ar fi de preferat cu alimente sănătoase), dar uiți să-l miști și să-i lucrezi fiecare mușchi.
De ce? Poate din comoditate sau poate din lipsă de timp. 

Fiecare persoană are o flexibilitate din naștere, de aceea copiii fac cu atâta ușurință sfoara sau îți duc picioarele după cap. Însă, pe măsură ce înaintăm în vârstă, flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor încep să se piardă. Și lucrurile degenerează și mai mult în cazul în care ai un job la care petreci mult timp pe scaun. 

Poți să contracarezi acest lucru dacă faci mișcare cu regularitate, îmbinând exercițiile cardio, cu cele cu greutăți și cu yoga.
Ca să-ți dai seama de cât de bună este starea corpului tău BrightSide a publicat câteva mișcări elementare. Dacă nu poți să le faci, înseamnă că trebuie să incluzi sportul pe lista cu priorități, deoarece îți îmbunătățește considerabil calitatea vieții.


5 exerciții care-ți demonstrează că nu ai grijă de corpul tău

1.Verifică flexibilitatea umerilor! - foto sus

Dacă poți să faci cu ușurință postura completă, înseamnă că ai un corp bine lucrat și ești în formă.
Dacă nu reușești în totalitate să apropii palmele, înseamnă că ai grijă de corpul tău, dar mai trebuie să te antrenezi. 
Dacă această postură este prea grea pentru tine acum, poți să duci mâinile la spate, să prinzi coatele și să menții câteva minute. Acest exercițiu făcut cu regularitate te va ajuta să elimini rigiditatea umerilor. 


2. Verifică flexibilitatea coloanei vertebrale!

Apleacă trunchiul înainte ținând picioarele încordate și rotula ridicată. 
Dacă poți să pui toată palma pe sol, înseamnă că ești în formă și ai un corp flexibil.
Dacă atingi solul cu degetele de la mâini tot este bine, însă mai lucrează ca să fii mai flexibilă.
Dacă nu reușești să atingi deloc solul cu mâinile, înseamnă că trebuie să ai mai multă grijă de corpul tău. Execută aceeași mișcare, însă sprijină mâinile pe picioare, acolo unde îți permite să ții coloana dreaptă.
Inspiră și expiră adânc de mai multe ori, în timp ce menții postura. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod