3 exerciții simple care îți tonifică tot corpul

Dorința de a avea un corp impecabil, cu mușchi tonifiați și o formă fizică bună se lovește adesea de lipsa timpului sau scuzele pe care le găsim când vine vorba de mersul la sala de fitness.
Din fericire, nu este neapărat nevoie să faci activități fizice epuizante pentru a-ți tonifia musculatura. Este suficient să știi câteva exerciții simple, dar foarte eficiente, care lucrează cât mai multe grupe musculare. Încearcă aceste trei exerciții ușoare, care te vor ajuta să ai o siluetă de invidiat.

Pentru aceste exerciții care îți vor tonifia întreg corpul, ai nevoie de un set de gantere cu greutate de 1 kilogram. 


Exercițiul 1

Acest exercițiu lucrează bicepșii, fesierii și mușchii coapselor. Fă o genuflexiune, ținând greutățile în mâini, pe lângă corp, iar picioarele ușor depărtate. Ridică-te și fă o săritură. Apoi, păstrând picioarele depărtate și trunchiul drept, ridică greutățile la piept. Repetă exercițiul de zece ori. 
Ca să-ți fie mai ușor, pentru început fă exercițiile fără greutăți și apoi include și greutățile.




Exercițiul 2

Lucrează mușchii umerilor, ai spatelui, fesierii și coapsele. Stai în picioare, ținând ganterele în dreptul umerilor, palmele orientate în interior. Fă o genuflexiune, apoi ridică-te și rotește trunchiul spre stânga, presând cu greutatea din mâna dreaptă peste umărul stâng. Revino la genuflexiune și repetă, rotind trunchiul către dreapta. Repetă exercițiul de zece ori.
Menține abdomenul încordat pentru a-ți proteja spatele și a tonifia mușchii abdominali.




Exercițiul 3

Acest tip de exercițiu lucrează umerii, brațele, posteriorul și coapsele. Stai cu picioarele depărtate și cu o greutate în fiecare mână. Pășește cu piciorul drept în spate, păstrând călcâiul drept ridicat. Îndoaie genunchiul stâng pe măsură ce te apleci înainte, aducând pieptul deasupra genunchiului stâng. Păstrează poziția aplecată, ridică brațele până la nivelul umerilor. Coboară apoi brațele și revino la poziția de start. Repetă exercițiul de zece ori.





Foto: goodhousekeeping.com


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod