3 exerciții fizice care sunt periculoase dacă le faci greșit

E mult mai important să faci un exercițiu corect decât să-l execuți greșit și în multe repetări. Aceste 3 exerciții fizice sunt adesea făcute incorect și pot să-ți facă rău!
Ai mare grijă la modul în care execuți exercițiile fizice. Chiar dacă la o primă vedere unele pot să pară foarte simple, mișcările pe care le faci și presiunea pe care o pui asupra coloanei atunci când nu execuți corect pot să fie foarte periculoase pentru sănătate. 

Iată 3 exerciții fizice care sunt periculoase dacă le faci greșit. Ele sunt făcute frecvent și au fost prezentate de BrightSide ca exemple ca să știi la ce trebuie să fii atentă:


Podul la saltea sau hip bridge (foto sus)

Acest exercițiu lucrează bine mușchii fesieri și partea din spate a picioarelor, astfel că este adesea inclus în planul de antrenament. Însă, trebuie efectuat cu mare atenție și să nu curbezi coloana vertebrală în timpul efectuării lui, deoarece atunci lucrezi zona lombară nicidecum fundul.
În schimb, ca să execuți corect exercițiul trebuie să ridici posteriorul atât cât să rămâi cu corpul într-o linie dreaptă, încordând puternic mușchii fesieri și abdomenul pe ridicare. 


Genuflexiunile cu sau fără bară

În fotografia realizată de un fotograf pentru BrightSide se arată foarte clar ceea ce nu trebuie să faci în timpul genuflexiunilor. O greșeală pe care mulți o facem în timpul repetărilor este aceea de a privi la picioare, în timp ce postura corectă trebuie să fie alta: arcuiește spatele, genunchii nu trebuie să depășească linia picioarelor, toată talpa rămâne pe sol, privirea este înainte și pieptul ridicat.
Nu coborâ până jos, este suficient dacă ajungi până în dreptul genunchilor. 


Planșa sau plank

Cea mai frecventă greșeală este aceea de a curba coloana vertebrală, ceea ce pune o presiune mare și poate să cauzeze probleme. Când faci planșa trebuie să ai tot corpul în linie dreaptă, privirea ușor în față, fără a ridica foarte mult capul și să încordezi abdomenul, fesierii și picioarele. 
 
Credit foto: brightside.me 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod