Vreau sa ma ingras!

Va scriu pentru ca am o problema pe care incerc sa o rezolv de multi ani. Am 30 de ani, 1,60 m si 46 kg si am incercat toata viata sa mai iau cateva kilograme in plus. Se poate spune ca am inghitit aproape toate vitaminele recomandate si chiar si cele nerecomandate.

Am luat cateva luni si Vitamax fara nici un rezultat. De o luna iau Supradyn si nici cel mai mic efect. Va rog frumos daca se poate sa imi recomandati ceva. Multumesc, Cristina Neculae.


Lygia Alexandrescu, Lector univ. Drd. - Facultatea de Educatie Fizica si Sport, USH, consultant nutritie - centrul de slabire si consultanta nutritionala "Natural Silhouette" (021.650.46.50; 0721.091.762), raspunde:

Luarea in greutate poate fi uneori la fel de complicata ca si scaderea in greutate. Exista foarte multa informatie care se adreseaza persoanelor care vor sa piarda greutatea excesiva insa pentru persoanele care vor sa creasca ponderal informatia e destul de limitata cantitativ.

Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate.

1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.

2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.

3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.

4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.

5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.

Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional.
 

Comentariile 101-150 din 918

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ghyta pe 10 Feb 2012, 23:20
    ingrasarea

    buna am 15 ani 1.68 inaltime si 50 kg ce sa fac sa ma ingras daca mananc ma ingras si apoi slabesc daca nu mananc mult slabesc imediat oare sa fie cresterea de vina sa iau ceva vitamine datymi niste indicii

    1
    1

  • mada pe 29 Ian 2012, 02:23
    hello

    buna! ma numesc madalina shi am 22 de ani. pana akum jumatate de an aveam 44 kg shi inaltzime am 1.60. ma simtzeam slaba , dar nu ma deranja. Insa reactziile celor din jur ma alarmau mereu shi ma faceau sa ma simt exagerat de slaba. poate kiar eram, dar ma simtzeam totushi bn in pielea mea.Am avut perioade knd mankm f mult shi incerkm sa pun kg insa nu reusheam sa fiu constanta mai mult de 2 sapt, ajunga maxim pana la 46 kg. Apoi am inceput o noua perioada in kre stateam f mult cu iubitul meu shi noaptea obishnuiam sa mankm impreuna o ciokolata intreaga (1-2 luni seara de seara). La scurt timp m-am angajat undeva unde nu avea f mult de lucru shi din lipsa de okupatzie mankm. imi cumparam f des pizza, shaorma, sanwichuri...si asta s-a intamplat fara sa ma fortzez...a fost ceva treptat. Nu shtiu kt de sanatos e k am mankt junk-food la greu in perioada aceea dar mi-a prins f bn:)) akum am 53 de kg shi merg la sala de 2-3ori sapt. akum am renuntzat shi la ciokolata, shi la junk-food shi la acid...shi la acel loc de munca:)) pt k am vazut reactziile celor din jur fiind pozitive dupa ce m-am ingrashat mi-a revenit increderea in mn shi akum ma simt mai bn, mai apreciata, mai admirata si ma bucur k am reushit. va urez succes shi voua, indiferent de klea pe kre o alegetzi!

    3
    0

  • Sorina pe 28 Ian 2012, 15:56
    Pt ingrasat

    pt fetele care vor sa se ingrase recomnd PERITOL cate 2 pastile pe zi si se poate de incercat sa mancato bere+smintina adik jumate de pahar cu bere si jum de pahar de smintinika si amestecat si beti..succes;)

    3
    5

  • bogdan pe 19 Ian 2012, 02:54
    deci vreau sa ma ingras:))

    am 19 ani 170 inaltime 49kg mananc toata ziua shi parca tot mai slabesc ce pot sa fac body_4my add cine ma poate ajuta ms.

    7
    1

  • anonim L pe 12 Ian 2012, 22:28
    as vrea sa ma ingrash :(

    am 20 de ani shi nu depasesc mai mult de 41 42 de kg .. shi as dori sa ma ngrash ..:( am fost la medic nu e nimik rau cu mine adik nu am nici o boala sau ceva de genu.... va rog daca vreti sa ma ajutati cu un sfat ceva o reteta .. va multumesc

    5
    3

  • maria pe 8 Ian 2012, 22:45
    vrem sa ne ingrasam...

    Buna .. As vrea sa intreb daca peritol este bun deoarece am vazut unele comenterii care ziceau ca este si unele care ziceau ca nu este bun.. mai mult pentru sora mea deoarece are 19 ani si 40 de kg si nu poate manca mult chiar daca a incercat a inceput sa faca si sport dar in zadar nu s-a ingrasat nici un kg...eu am app 14 ani si 43 kg si as vrea sa ma mai ingras dar nu cred k la mine este foarte grav...mai mult pentru sora mea

    5
    3

  • elisa pe 8 Ian 2012, 22:31
    vreau sa ma ingras

    buna! sunt o fata de 14 ani care are o greutate ...mica de 48 de kg si o inaltime de 176 cm.Multi imi spun ca as putea fi model si eu cred asta dar aspectul corpului meu ma sperie si pe mine uneori deoarece oasele mi se vad pra tare si deja mam saturat pana peste cap de batjocora celorlalti despre corpul meu. imi doresc sa am si eu un corp putin mai atragator altfel o sa mor singura intr-un cosciug de tabla crofetand papucei pentru purici?!? X(

    8
    1

  • claudia pe 1 Ian 2012, 12:44
    vreau sa ma ingras

    buna...am 14 ani sh am 43 kg...snt foarte slaba...nuj ce sa mai fac...mam saturat sa fiu,,asa....vreau sa ma mai ingras.....nustiu ce sa mai manank ...pt k tot nu ma ingras ....am inceput seara sa manank mereu un platou de cartofi prajiti .....cu carne......dar nu vad rezultatele.....nu sti ce sa mai manank ...pt k orkum nu am pofta de ,mankare.dak snt slaba......vr un ...sfat va rog ct mai repede...!!!!!!!!

    3
    4

  • madalina pe 31 Dec 2011, 11:09
    buna ziua

    si eu fac parte din categoria fetelor foarte slabe.am fost la doctor sunt sanatoasa m-am lasat de tigari de 5 luni si degeaba.mananc si degeaba. am luat si acel miraculos PERITOL si degeaba.dormeam atat de mult de la el incat nu aveam timp sa mananc nici 3 mese pe zi.concluzia la care am ajuns:trebuie sa ma fortez sa mananc mai mult.nu vitamine nu diete si alte chestii.mancare variata foarte.si cat de multa!!!

    9
    1

  • ionel hagiu pe 29 Dec 2011, 10:48
    un sfat

    sa stiti k si eu am patit la fek k si voi vroiam tot asa d mult sa vma ingrasi si u puteam deoasrece aveam o anemie netratata la timp,dar dupa ce am tratat aceasta afektiune va spun sincer k mam ingrasar frt mult intro luna 13 kg,parerea mea e k poate aveti si o afektiune i organism nu exkludeti si asta vati gandit?sper k vam fst de ajutor va multumesk ionel.

    6
    0

  • Anominz pe 25 Dec 2011, 21:34
    ,..

    Nu mai luati suplimente proteice pentru ca alea sunt destinate cresterii musculare si in nici un caz pentru depunerea de grasimi cum vreti voi, riscati sa va faceti probleme altor organisme doar pentru un moft

    0
    2

  • Ionel pe 1 Dec 2011, 14:01
    fetelor

    cand veti face un bebe o sa va ingrasati, si daca sunteti fumatoare nu mai fumati, eu as da unei fete cateva kolograme de la mine ca trebuie sa scap de vreo 7-8 kg si eu

    3
    1

  • alina nina pe 30 Nov 2011, 22:36
    aceias problema si la mine

    incerc de foarte mult timp sa ma ingras..am 21 de ani,167cm si 47 de kg..arat foarte slaba...sunt penibila..am luat si vitamine pt pofta de mancare..dar nimic nu are efect..si nu pot manca mult ca dupaia o vomit...sunt si eu c-am disperata...vreun sfat cineva??multumesc

    1
    1

  • bulgaru ioana pe 29 Nov 2011, 11:26
    vreau sa ma ingras...

    vreu sa ma ingras rapid.am 16 ani si 38 kg.intotdeauna am fost slaba,dar in yltima vreme am mai slabit 3 kg.nush ce sa ma fac.

    3
    0

  • DEEA pe 26 Nov 2011, 22:05
    :(:(:(

    da eu ce sa mai zic k am 14 ani 1.64 si am 37 de kile si din ce in ce slabesc mai mult nustiu ce sa fac sa ma ingras si mananc foarteee mult nu inteleg dc nu pun pe mine? astept un sfat

    3
    1

  • yoyoyo pe 24 Nov 2011, 13:53
    ....

    yasmina e bine pt varsta si inaltimea ta gandeste-te k altele sunt mult mai slabe decat tine,cat de grasa vrei sa fii?vei avea timp toata viata sa fi grasa,si ai sa regreti k numai esti slaba...asa k numai da importanta kg-lor k esti bine....

    5
    0

  • yoyoyo pe 24 Nov 2011, 13:47
    ....

    cum vrei sa te ingrasi dk nu mananci??:)),mananca chiar dk nai pofta ,asa iti maresti stomacu,tu dk nu mananci ti se inkide stomacu si mananci f putin....

    0
    1

  • oanyy pe 21 Nov 2011, 00:33
    vreau sa ma ingras

    bunA am 20 de ani si am 1.58cm ,am 43 kg si vreau sa m ingrs manc ...dar nu prea am pofra de mancare,,exemplu am o perioada cand manc foarte mult si de multe ori pe zii dar brusc o perioada nu mai manc aproape nimik ,,vreau sa ma ingras va rog ajutatima!!!

    4
    0

  • yasmina pe 20 Nov 2011, 21:52
    vreau sa ma ingras

    am 22 de ani si un 1.75m si sunt slaba eu asa cred am decat 59 de kg e bine asa sau mai trebuie sa mai pun spunetim si mie ce sa fac :((( va multumesc

    5
    1

  • yoyoyo pe 18 Nov 2011, 16:04
    ...

    buna,pt cei care vor sa i-a in greutate trebuie sa mearga la sala,acolo is va mari masa musculara si automat te vei ingrasa,dk faci sport....dk stai degeaba si esti o persoana kare se consuma din orice nu prea ai sanse sa te ingrasi,doar dk ai ambitie,deci faceti sport,bafta

    1
    3

  • anna pe 16 Nov 2011, 15:26
    imi doresc sa ma ingras

    am 20 de ani ,1.67 m si 46 de kg.mananc foarte mult dar nu ma ingras,mentionez ca sunt o fire care ma consum din orice motiv.Oare acest fapt sa fie de vina?am luat tot felul de vitamine,am mers si la endocrinolog dar degeaba.Va rog spuneti-mi ce pot face

    9
    3

  • anOnim pe 8 Nov 2011, 19:11
    vreau sa ma ingras

    buna.. :) sunt si eu ca toate fetele de pe aici foarte slaaba.. am 16 ani .. 1.66 si 43 de kg.. mananc exagerat de mult .. dar degeaba.. probabil din cauza stresului .. am citit mai multe comentari si am vazut ca acest medicament peritol ar functiona.. o sa incerc si eu.. nu am nimic de pierdut ....

    4
    2

  • camelia pe 5 Nov 2011, 13:19
    Vreau sa ma ingras rapid

    Am 21 ani, 1.70 m si 48 kg. nu imi place deloc de mine asa cum arat. vreau un medicament ceva ca sa pot sa ma ingras . Nu prea pot nici sa manac cum trebuie imi este cam rau cateodata .... Nu stiu ce sa facccc !!!!!!

    6
    4

  • DUNCA MARICUTA pe 30 Oct 2011, 18:03
    vreau sa ma ingras dar nu reusesc nikikum:((

    buna, ma numesc marikuta si as vrea daca se poate vreun sfat despre cum as putea sa ma ingras deoarece nu mai rezist asa pt k sunt extrem de slaba si nu ma ingras deloc.mananc,dorm..dar nmk ce pot face?ajutati-ma va rog!!!!:((:((:((

    6
    3

  • dunca maricuta pe 30 Oct 2011, 18:00
    vreau sa ma ingras dar nu reusec nikicum

    buna,numele meu este maricuta.as dori un sfat daca se poate despre cum sa fac pt a ma ingrasa?mananc mult,dorm mult dar toate astea fara nikiun rzultat.si sunt extrem de slaba.:((.va rog daca se poate sa ma ajutati.deoarece ma simt foarte prost asa...:((

    1
    3

  • anton alina pe 30 Oct 2011, 12:43
    cum sa fac sa ma ingras

    ma numesc alina am 27 ani ,1,73 si am 46 kg cum sa ma ingras am luat tot felul de vitamine si analize si nimic.

    4
    0

  • varga pe 22 Oct 2011, 22:31
    Buna,Vreau sa pun cateva kg pe mine

    am 19 ani 1.75m 60kg as dori sa mai pun cateva kg si nu reusesc.va rog mult ajutati-ma cu un sfant,

    14
    2

  • negrut nadia pe 21 Oct 2011, 11:39
    vreau sa ma ingras

    am 31 ani,,1,72 si 46 kg.sunt foarte slaba si ma simp aiurea. as dorii daca poate cineva sa ma aj cu o reteta,un medicament ,orce doar sa mai pun citeva kg. ex ceva oare pt a mai potoli metabolismul ? as raspuns.ms

    3
    1

  • negrut nadia pe 21 Oct 2011, 11:36
    vreau sa ma ingras

    am 31 ani,,1,72 si 46 kg.sunt foarte slaba si ma simp aiurea. as dorii daca poate cineva sa ma aj cu o reteta,un medicament ,orce doar sa mai pun citeva kg. ex ceva oare pt a mai potoli metabolismul ? as raspuns.ms

    7
    0

  • andreea pe 19 Oct 2011, 13:37
    vreau sa ma ingrasi

    buna numele meu este andreea am 26 de anu am 1/70 si 52 de kg cum fac sa ma ingrai sunt prea slaba va rog un raspuns multumesc

    1
    0

  • criss pe 18 Oct 2011, 14:48
    ........

    vroiam sa ma apuc si eu sa iau peritol....dar cind am intrebat in farmacie pentru ce sunt am ramas sokata.....nici macar nu sunt vitamine.....nu inteleg cum poate sa ajute la adaugarea in kg......interesant multe dintre voi sti folosit?

    3
    0

  • Anonim pe 8 Oct 2011, 12:30
    Vreau sa ma ingras,

    Buna, vreau sa ma ingras, am 13 ani si 33 de kg. Vaa rroooggg:((. La 13 ani nu pot sa imi iau nicio haina de la adulti. ma imbrac cu haine de 6-7 ani. Vaa rroooogg.

    2
    0

  • # silviaa pe 3 Oct 2011, 16:30
    peritol

    Care este diferenta dintre peritol tablete si peritol sirop?

    10
    0

  • cristi_RAPID2011 pe 26 Sep 2011, 17:26
    salut

    as dori un sfat bun si sanatos am avut probleme cu plamani am fost operat de pleura si as dori sa fac orice posibil sa am 70 75 de ghilogram eu acuma am 175 ca asa 178 cam asa si 55 de chilograme si as dori o dieta buna cand sa fiu si gras gras an felu dea spune sa pot avea muschi pe mine si am 22 de ani sunt din bucuresti carteru berceni

    1
    2

  • florina pe 24 Sep 2011, 15:35
    cum sa ma ingrasi

    am 30 de ani 160 inaltime si 40 de kg am slabit foarte mult intrun an toata viata am avut aproape de 50 insa acum am slabit ce pot sa fac ,sunt fumatoare de citiva ani dar tot asa eram si inainte am si un handicap

    2
    0

  • intro pe 13 Sep 2011, 20:37
    vrei să te îngraşi? Soluţie!

    salut. Sunt adi. Am 25 de ani şi văd tot felu de copii care vor să se îngraşe. Păi în primul rând până la 18 ani corpul vostru e în continuă creştere, deci nu mai insistaţi cu îngrăşatul că aveţi şansa să deveniţi obezi. Nici eu nu sunt gras şi aveam aceeaşi obsesie ca şi voi toţi. Acum am cam renunţat la idee, pentru că dacă metabolismul vostru este aşa nu aveţi ce face. Aşa hai să trecem şa soluţie, pe care o practic şi eu momentan doar din curiozitate nu neapărat că vreau să mă îngraş. M-am obişnuit cu corpul meu şi mă simt bine în el. Am 1.79 şi 54kg...deci sunt slab. Metoda de o practic eu este: Aloe vera blossom tea, este un ceai plăcut la gust care are rolul de a detoxifia organismul. Asta este cel mai recomandat înainte de a începe o cură de îngrăşare. Apoi Fields of greens, nişte pastile bogate în minerale şi vitamine. După ce voi termina perioada de detoxifiere voi folosi forever lite ultra. Am uitat să vă spun că toate acestea sunt de la Forever şi sunt produse naturiste. Eu am mai testat un produs de-al lor şi anume crema cu aloe si propolis, împotriva coşurilor şi a avut rezultate foarte bune. Acum o folosesc pentru că m-am obişnuit cu ea şi îmi place cum îmi face pielea. Trebuie să vă spun că produsele acestea sunt foarte scumpe...adică pachetul pentru îngrăşat e vreo 200 de euro... Mult succes! Date de contact ady_simo2004

    2
    1

  • alina pe 6 Sep 2011, 12:05
    offffffffffffffff

    fetelor ma numesc alina am 19 ani si o fetita de 2 ani si jumatate si pana sa inasc fetita eram grasa dupa ce am nascuto am slabit mult de la 65 kg am ajuns la 40 si eu incerc mai multe modalitati sa ma ingras dar nu bagati in seama ce se scrie aici pt ca toata treaba e ca depinde de organism ce iei si ce mananci da poti incerca mai multe modalitati si o sa reusiti eu pana acum nu am reusit dar nici nu ma dau batuta pwp la voi fetelor si multa bafta!!!!!!!!

    5
    4

  • lory pe 3 Sep 2011, 18:19
    vreau sa ma ingras

    buna sunt lory am 17 ani,1.54 inaltime si 40kg si as vrea sa mai ingras ce-as putea face ast un sfat.

    7
    4

  • shabella pe 2 Sep 2011, 18:27
    sfat

    fetelor, eu am fost foarte slaba, iar cineva mi a recomandat o dieta extraordinara:dimineata carne(snitele, chiftele..), la amiaza, cane(gatar, mici..)si seara carne(tocanita,..) Si la gustare multa carne... Fetelor, vreau sa va spun ca functioneaza, intr-o luna m am ingrasat 10 kg..incecati si va veti convinge.

    3
    0

  • anonim pe 2 Sep 2011, 18:18
    sfat

    mancati carne de porc, de pui, de cal,de vita, de curcan,peste ,oameni buni!! (si multe fructe).. Sper k va ingrasati :) succes

    3
    1

  • andreea pe 1 Sep 2011, 16:14
    ajutor

    dati-mi varog sfaturi ca sa ma ingras..andreea_puffy2010am 19 ani si am 35 kg

    2
    1

  • alina gina pe 28 Aug 2011, 10:26
    un sfat

    Buna,ma cheama gina,am 26 de ani,inaltimea,1,59,,,am 42 de kg,,,si imi doresc sa mai pun cateva kg in plus,,,ce sa zic,,,is ok,,numai ca sunt cam plata si nu imi sta hainele pe mine deloc,,,Inainte am luat niste pastile si m,am ingrasat enorm,,ajunsesem la 55 de kg,,,am luat jasmine,,,deoarece aveam mici probleme,,,Dupa am avut un stres enorm si am renuntat la pastile,,,am slabit enorm,,,ajunsesem la 42 kg...si de atunci asa am ramas...si ma simt ok,,numai ca imi doresc sa mai pun ceva pe mn,,,am un pik de stres,,is agitata,,,cred si din cauza asta,,,eu stiu,,,iubirea sau alte circumstante neplacute:),,apropo,,ma tot gandesc prea mult,,,e posibil sa fie si de la toatea astea?!...cand sunt cu prt meu ,,ma simt enorm de bn,,,cand nu sunt cu el,,,simt ca slabesc enorm:( Va multumesc! Astept un raspuns de la DUMNEAVOASTRA.

    0
    6

  • Roxana pe 27 Aug 2011, 15:09
    problema !

    am 15 ani ,1.67 si 43 kg ...cum pot sa ma ingras? un sfat va rog

    2
    5

  • cosmina maria pe 25 Aug 2011, 09:06
    ajutorr!

    buna,am 15 ani si am 37 de kg..:(as da orice sa ma ingras..ce trebuie sa fac?merci:*

    1
    3

  • cosmina maria pe 25 Aug 2011, 09:06
    ajutorr!

    buna,am 15 ani si am 37 de kg..:(as da orice sa ma ingras..ce trebuie sa fac?merci:*

    8
    2

  • Roxii pe 23 Aug 2011, 17:22
    Fresh sam a angras

    Buna am 17 ani si am 40 de kg am fost la doctor si mi.a spus ca e doar o problema si se resolve in timpani,dar au trecut 5 luni si nici un effect . Vreau si e nice sfaturi urgent !!!!!!!

    1
    0

  • Stefanescu Oana pe 18 Aug 2011, 21:27
    vreau kg in plus

    Am 18 ani , un 1,60m si 42 de kg ...nu stiu ce pot face sa ma ingras macar putin . de cand sunt mica tot incerc sa ma ingras dar nu reusesc . Astept sfaturi si recomandari .

    6
    0

  • mihaela pe 10 Aug 2011, 16:47
    vreau sa ma ingras

    buna.am 16 ani.1.67,si am 42 kg.As vrea sa ma mai ingras macar 8-9kg ..dar nu reusesc,nu am pofta de mancare..vreau un sfat va rooggg..

    9
    3

  • marian pe 30 Iul 2011, 09:31
    vreau sa mai pun cateva kg

    Buna am si eu sotia care are 178 inaltime si are doar 56 de kg ce ar putea face sa mai puna ceva kg in plus si care ar fi kg normal la inaltimea ei,multumesc

    9
    3

  • Adelina pe 21 Iul 2011, 22:56
    Recomand :

    Incercati " Peritol " pastile sau sirop. Se gaseste in farmacii si este la un pret accesibil.

    11
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod