Riscul pastilelor de slabit

As vrea sa stiu adevarul despre pastilele de slabit. Cat de mare este riscul pe care il implica folosirea acestora?

Lygia Alexandrescu, Lector univ. Drd. - Facultatea de Educatie Fizica si Sport, USH, consultant nutritie - centrul de slabire si consultanta nutritionala "Natural Silhouette" (Tel: 021.650.46.50; 0721.091.762 sau email info@silueta-naturala.ro), raspunde:

Medicamentele pentru slabit reprezinta o atractie pentru multe persoane, in special pentru femei, in dorinta lor de a-si suprima pofta de mancare exacerbata sau de a obtine un efect laxativ.
Atat timp cat aceste medicamente sunt administrate sub directa observatie medicala, nu exista nici un fel de risc. Altfel, folosirea permanenta a acestor medicamente creeaza dependenta, duce la dereglari de metabolism, tulburari de ritm cardiac si afective, edeme, etc.

Medicamentele de slabit aparute pe piata se descriu ca si consumatori de grasime, insa aceste produse pot contine efedrina si pseudo-efedrina, care au potentiale efecte negative asupra sistemului nervos central si a celui cardiac.
Aceste suplimente nu reduc greutatea intr-un mod sanatos, nu sunt o metoda sigura si eficienta de mentinere a greutatii si pot provoca chiar cresteri in greutate. Ca si efecte secundare ale administrarii fara prescriptie medicala a unor medicamente de sinteza antiadipoase se pot aminti: aritmii, cresterea tensiunii arteriale, depresie, nervozitate, atac de panica, etc.

Parerea medicului este singura in masura sa recomande sau nu administrarea acestui tip de medicatie. Este stiut faptul ca dietele fade, neechilibrate, suplimentele nerecomandate medical si alte metode de pierdere a greutatii pe perioade scurte sunt de evitat.
Cea mai buna metoda de pierdere a excesului ponderal si de mentinere a unei greutati sanatoase este aceea de a urma o dieta echilibrata, controlata, care sa imprime si imbunatatirea obiceiurilor alimentare, precum si exercitiul fizic zilnic.
 

Comentariile 201-250 din 549

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • natalia pe 22 Iul 2011, 12:57
    interactiv slim

    azi dimineata am vazut 6 kg pierdute. Sunt mai mult decat multumita de interactive slim . Am slabit si la burta si colacei , unde ma interesa pe mine cel mai mult.

    5
    2

  • eliza pe 21 Iul 2011, 11:11
    interactiv slim

    Azi termin interactiv slim. Am slabit 6kg si 800grame. Acum in loc de o portie normala, mananc intr-o farfurie mai mica. Ochiul daca vede farfuria plina, desi mai mica, ii spune creierului ca e de ajuns.

    4
    1

  • anda pe 21 Iul 2011, 10:41
    interactiv slim

    Si ca sa vedeti, am plecat cu 61,5 si am ajuns la 61kg in cap, pentru mine este eficient interactivul ( interactiv slim) si o mica dieta. Sa aveti spor si muuuuuuuuulta ambitie...

    8
    4

  • liana pe 20 Iul 2011, 14:24
    interactiv slim

    Salut gagici. Iata-ma in ziua 15 de interactiv slim . Sunt super incantata rezultate , azi dimineata aveam 59 de kg .

    6
    1

  • camelia voicu pe 19 Iul 2011, 11:58
    interactiv slim

    cand am luat interactiv slim nu am mancat dulciuri si fainoase,prajeli, grasimi si mancam carne, legume, lactate, si nu dupa ora 18 . am slabit 5 kg intr-o luna

    7
    1

  • ana maria pe 16 Iul 2011, 10:18
    interactivul

    e bun interactivul, si la mine a dat rezultate

    7
    1

  • elena pe 15 Iul 2011, 16:02
    interactiv slim

    nici eu nu am avut incredere in pastilele de slabit , dar mama mea care are probleme de sanatate este necesar sa slabeasca, si mai este si la menopauza. cand a gasit interactiv slim pe internet a hotarat sa-l cumpere. dupa ce la- cumparat s-a dus la doscto r sa vada dk e ok si i-a zis ca da. a slabit 4 kg.acum l-am comandat si eu , ca am vazut ca la ea a dat rezultatesi am comandat 2 - 1 pt mine si 1 pt mama

    5
    1

  • andreea rotaru pe 15 Iul 2011, 13:28
    interactiv slim

    Stiti ce am mai discutat noi fetelor...printre noi sunt multi distribuitori de la alte firme precum zein, pastile chinezesti, slim$fit.....etc care se dau drept consumatori dezamagiti de interactive slim...eu am facut un picut pe detectiva inainte sa iau interactiv... fiind singurul produs de slabit care la mine a dat rezultate , si mai ales ca este din plantel, pentru ei reprezinta o concurenta foarte mare.Oamenii se declara multumiti de interactiv si se afla de la om la om si celorlalte firme nu le convine lucrul asta ca ei nu isi mai pot vinde chinezariile daca este alt produs pe piata care intr-adevar da rezultate. Si se ajunge aici la indepartarea concurentei si fac pe victimele ale acestui produs:) Off...eu stiu exact ce rezultate da interactiv , eu am slabit cu el si cateva prietene si noi stim ca a fost efficient. Dar cel mai recomandat este sa mancam sanatos asa se poate ajunge la o greutate normala fara infometare si fara alte remedii miraculoase.Eu am ales calea asta sa slabesc pentru ca nu pot sa am o alimentatie sanatoasa ( fast food, dulciuri, sucuri...etc), o iau tot timpul de la capat.Totusi ma bucur enorm ca am slabit si recunosc ca intre timp mi-am mai luat un interactiv, am avut o perioada cand am mancat ca sparta si am luat 2 kg in plus si am luat interactiv slim si asa am slabit dar de atunci ma mentin ok, nu va inchipuiti ca fac mari eforturi sa ma mentin, mananc normal.

    13
    1

  • mao pe 14 Iul 2011, 23:22
    Nu va lasati pacaliti cu interctive slim

    E clar ca e acelasi user care face reclama la un jeg. Pt mine suna a antireclama.."am slabit 5 kg". Parca ii vad pe aia de la teleshoping.

    0
    6

  • antonia pe 14 Iul 2011, 11:23
    interactiv slim

    sunt fericita ca am slabit cele 6 kg pe care le-am avut. datorita lui interactiv slim si a unei diete. Deci , fetelor tineti-va tari pe pozitii si faceti eforturi ca merita sa aratati bine !

    2
    0

  • onuca pe 13 Iul 2011, 13:32
    interactiv slim

    buna ziua. am mai terminat inca 1 cutie interactiv slim . Data trecuta am slabit 6kg , acum am slabit 4 kg.odata organismul da niste rezultate, odata altfel , depinde......oricum eu sunt multumita de rezultatele mele de pana acum

    5
    0

  • sasha pe 12 Iul 2011, 13:46
    interactiv slim

    da! interactiv pentru mine pana acum este produsul care a dat cele mai mari rezultate prima data cand l-am luat am slabit peste 6 kg (asta in conditiile in care l-am asociat cu o dieta) a doua oara cand l-am luat am slabit in jur de 5 kg!

    3
    0

  • lucica pe 11 Iul 2011, 17:41
    interactiv slim

    elena, nu toate care au probleme cu greutatea inseamna ca mananca la fel ca vacile, sunt si persoane cu probleme de sanatate. nu este frumos sa razi de altul, urat din partea ta. eu fara ajutor nu as fi reusit sa slabesc( am probleme cu tiroida). tin dieta si iau si interactiv slim si am slabit 5 kg .

    3
    0

  • ioana pe 10 Iul 2011, 22:18
    alinea minceur

    a folosit cineva un medicament frantuzesc pe care scrie ALINEA MINCEUR........BRULER LES GRAISSES? CE PARERE AVETI?

    2
    2

  • Elena Zarnoveanu pe 10 Iul 2011, 10:56
    Luati pastile fara sa stiti ce veti pati...vai de capul vostru!

    Toate aceste chimicale pentru fraieri isi vor arata coltii mai tarziu...degeaba se lauda vacile care au slabit 12kg in x saptamani,vor pune la loc dublu!

    3
    6

  • matei tudora oana pe 8 Iul 2011, 12:22
    interactiv slim

    eu am luat interactiv slim 3 luni si am slabit 12 kg ... oricum am fost atenta la ce mancam in fiecare zi … fiecare slabeste in functie de organism

    5
    1

  • anita pe 7 Iul 2011, 11:57
    interactiv slim

    Eu mai am o zi si termin interactiv slim si am slabit peste 5 kg .Nu mi-a fost foame cum imi era inainte si m-am simtit foarte bine din toate punctele de vedere. Mi-am mai comandat inca 1 interactiv ca vreau de luni sa o iau de la capat.

    4
    1

  • MARIUCA pe 6 Iul 2011, 17:43
    interactiv slim

    sunt in a 15 zi de interactiv slim si acul la cantar mi-a aratat in munus 4 kg

    3
    0

  • aurelia pe 5 Iul 2011, 14:10
    interactiv slim

    gataaa...am terminat interactiv slim.am minus 6.5kg..cand ma privesc si ma vad mai supla simt o mare bucurie in suflet.

    6
    1

  • haidi pe 4 Iul 2011, 17:27
    interactiv slim

    am slabit aproximativ 15 kg cu interactiv slim in aproape 3 luni.am fost ff multumita.dar sa stiti ca nu am tinut-o cu mare strictete

    4
    1

  • yayiu pe 1 Iul 2011, 12:58
    interactivslim

    am terminat interactivul slim de 2 zile . am ajuns la greutatea de 50 kg dupa 3 cutii. doar ca am mai facut si greseli - nu am 100% dietetic cum de fapt era trebuia sa fac …bafta tuturor

    3
    0

  • KRMEN pe 29 Iun 2011, 17:10
    interactiv slim

    pe mine nu ma intereseaza parerile nimanui. eu una incerc pe pielea mea si apoi imi dau cu parerea.Eu am incercat si interactiv slim doar 2 luni la care am avut rezultat : in prima luna 7 kg si in a 2 luna am slabit tot 7 kg .a avut rezultate excelente asupra organismului meu. o sa mai comand tot asa 2 luni ca mai am de slabit inca 20 kg.

    3
    1

  • vica pe 28 Iun 2011, 11:40
    interactiv slim

    eu sunt perioada tratamentului si oarecum mi-am facut aceasta dieta:mananc la ore fixe,mese organizate bine, dar am grija la combinatii si la nr de mese. pot sa spun ca pana acum am slabit 4 kg.sunt hotarata sa mai tin 2 luni cu interactiv slim. Reactii adverse nu am avut.

    3
    1

  • eliza pe 27 Iun 2011, 12:43
    interactiv slim

    Pentru mine interactiv slim s-a dovedit a fi un program ideal , eu am pierdut 3 kg pana acum si il iau de 6 zile.

    1
    1

  • Sorina pe 24 Iun 2011, 09:53
    pastile de slabit

    Am luat in luna mai anu trecut capsula de slabit si mi-a fost foarte rau,am slabit 2 kg dar am ramas cu probleme de atunci.M-am orientat dupa suplimentele alimentare 100%naturale si nici intr-u caz sa nu fie chinezesti.Am cumparat aceste pastile interactiv pe care le iau de 3 saptamani si am slabit 6kg.Vreau sa spun ca nu am simtit nici o reactie adversa.

    2
    2

  • LUCIANA pe 24 Iun 2011, 07:16
    buna ziua

    AM REUSIT SA SLABESC 6 KG CU DIETA DISOCIATA,ACUM UN AN DE ZILE. AM INCEPUT DE IERI SA TIN IARASI ACEASTA DIETA DE IERI SI SA IAU INTERACTIV SLIM.

    2
    1

  • Dana pe 24 Iun 2011, 06:57
    interactiv slim

    Am inceput sa iau de ieri interactiv slim,sper sa se vada rezultate cat mai curand.Imi doresc foarte m ult sa slabesc,iimi pare rau a m-a prins vara asaam nevoie de un ajutor si sper sa ma ajute acest interactiv slim.

    2
    1

  • carla pe 23 Iun 2011, 14:23
    interactiv slim

    am urmat un tratament hormonal dupa care m-am ingrasat cu 5 kg.am luat interactiv slim si am reusit sa le dau jos si nici nu am tinut o dieta, doar nu am mai mancat dupa ora 18.00 si am renuntat definitiv la dulciuri.

    2
    1

  • anabela pe 22 Iun 2011, 15:29
    I.S.

    eu am slabit destul de bine cu acest interactiv slim.sunt in perioada de mentinere de 3 luni.

    3
    1

  • teodora pe 21 Iun 2011, 11:56
    interactivslim

    Buna tuturor!Am slabit mancand sanatos si luand un supliment alimentar Interactiv slim.Am slabit 11kilograme in 3 luni si acum mananc cam tot ce vreau si nu ma mai ingras,oricum nu mai pot manca ca inainte la fel de mult.Ambitie multa!

    2
    1

  • RoxxRoxy pe 8 Iun 2011, 01:37
    Interactiv Slim cu ADEVARAT??!

    Am si o eu o neintelegere. Cum se face ca pe un articol despre riscul pastilelor de slabit, exista doar persoane care incearca un singur produs? Mi se pare putin ciudat. Sunt nenumarate articole in care este promovat un singur produs! Aceasta este clar O MINCIUNA si o RECLAMA. Mai bine ar fi persoane adevarate care sa iti recomande pastile de slabit cu adevarat probate. Spre exemplu eu acum iau niste pastile de slabit, dar daca as vrea sa incerc alt ceva NU POT SA MA MAI INCRED in aceste discutii.

    3
    2

  • Monica pe 6 Iun 2011, 22:57
    buna

    Am luat interactiv slim o luna si am slabit 9 kg.Am avut grija sa mananc alimente cat mai vii,fara dulciuri si fara sa mananc seara dupa ora 18.

    3
    1

  • Anda pe 5 Iun 2011, 15:47
    say

    fetelor asa e da rezultate interactiv slim,de exemplu eu le iau de 3 saptamani si am slabit 6kg,insa trebuie sa mancam si sanatos,dupa ce nu le mai luam trebuie sa continuam cu mancatul sanatos pentru a ne mentine.Eu incerc sa mananc sanatos!

    1
    2

  • cristina pe 5 Iun 2011, 15:31
    buna

    Mi-am facut comanda de interactiv slim,am citit pe multe forumuri ca lumea e multumita de el,sper sa fie bineee!

    1
    2

  • Sonia pe 5 Iun 2011, 15:23
    hei

    Eu nu iau nici un fel de pastile de slabit desi sunt in cautarea unor pastile bune ,prefer sa mai caut .Insa vad ca acea DariaMih posteaza pe toate forumurile( unde se discuta de diferite pastile )acel mesaj ca ia recomandat medicul slim&fit si... Vedeti ca face reclama!!!

    2
    1

  • CICI pe 5 Iun 2011, 15:14
    intercativ slim

    Daraga Georgiana BB cum ai reusit tu sa dai de acest forum daca iei slim&fit? Ca acest forum apare doar daca scrii interactiv slim...:)))) Clar faci reclama la slm&fit

    2
    1

  • DariaMih pe 5 Iun 2011, 02:48
    Pastile de slabit

    Cici, nu stiu daca stii, dar slim&fit este doar un adjuvant. Unul care nu are atatea efecte negative ca pastilele de slabit. Asta inseamna ca tu trebuie sa faci in continuare sport, sa bei foarte multa apa, pe langa dieta pe care o tii. Oricum, fara sport nu vei obtine niciodata rezultate adevarate.

    2
    2

  • GeorgianaBB pe 5 Iun 2011, 02:43
    Pastile de slabit

    Nu prea cred eu ca ai gasit doar pareri negative despre acest produs, avand in vedere ca fiecare organism raspunde altfel la stimuli ;)) Sincer, eu datorita forumurilor am gasit mai mult informatii utile si pozitive decat negative despre slim&fit. Am inceput sa iau si eu de o saptamana si incep sa se vada rezultatele. Pofta de mancare este semnificativ redusa si un kilogram jumatate am dat deja jos.

    3
    2

  • cici pe 3 Iun 2011, 18:13
    buna

    Daria Mih eu nu inteleg cum poate un medic sa-ti recomande slim&fit cand acel produs nu da rezultate absolut deloc,eu am terminat sa iau acele pastile acum o saptamana si nu am slabit.Prostia mea a fost ca nu am citi pe forumuri despre slim & fit l-am cumparat cu ochii inchisi si dupa ce am luat si am vazut ca nu da rezultate m-am uitat pe forumuri si aproape toti se plangeau de aceste pastile slim&fit. Astazi mi-am comandat si eu interactiv slim,sper sa dea rezultate!Spre rusinea mea inca mai cred ca o sa gasesc un produs care sa ma ajute,sunt si la dieta dar vreau sa iau un adjuvant !

    3
    2

  • aurelia pe 3 Iun 2011, 17:33
    interacitv slim

    sunt la a cincea zi de interactiv slim si se vede minus 1.5kg.SUPEEEER.Daca o tin tot asa e super bine:)

    2
    1

  • yulia pe 2 Iun 2011, 19:27
    interactiv slim

    sa stiti ca da rezultate interactiv eu am slabit 6 kg cu ele astazi a fost ultima zi in care am luat.

    2
    1

  • ALINA pe 2 Iun 2011, 15:24
    INTERACTIV SLIM

    buna fetelor iau INTERACTIV SLIM de 3 zile si am slabit 1 kg pana acum nu am tinut o dieta anume ...o sa va tin la curent

    2
    1

  • DariaMih pe 2 Iun 2011, 15:03
    Pastile de slabit

    Aveti grija fetelor, pastilele de slabit nu au acelasi efect pentru fiecare organism, de aia trebuie sa consultati un medic sa va spuna ce se pliaza pe metabolismul vostru. Eu spre exemplu, am fost la medicul nutritionist si dupa anumite analize, mi-a sugerat slim&fit. Din cauza ca am luat exact ce imi trebuia am slabit 4 kilograme jumatate intr-o luna

    1
    3

  • ana-maria pe 1 Iun 2011, 12:11
    interactiv slim

    auzind ca face minuni produsul interactiv slim am zis ca vreau si eu sa-l incerc .Am comandat 2 tuburi si am ajuns la o greutate de 55 kg de la 63.Mi-a fost greu dar am avut multa vointa sa am o alimentatie sanatoasa si incredere ca avoi slabi.

    3
    0

  • onuca pe 31 Mai 2011, 18:40
    interactiv slim

    buna seara...am luat aceste pastile dupa ce am vazut rezultatele voastre pe acest forum si intr-adevar am slabit cu ele 6kg.O sa le iau in continuare .

    2
    0

  • Katia pe 31 Mai 2011, 14:40
    cu interactiv slim am slabit

    Am reusit sa slabesc 4kg de la interactiv slim . Stiu ca nu este foarte mult , dar, avand in vedere ca am probleme cu glanda tiroida eu sunt foarte incantata.

    2
    0

  • ana pe 29 Mai 2011, 21:54
    interactiv slim

    am slabit si eu cu interactiv 6 kg.

    1
    0

  • l4vini4 pe 27 Mai 2011, 16:55
    inter.

    diete am incercat si au avut rezultate dar fara efect de durata.acum 3 luni am descoperit interactiv slim la un anunt din click.am facut comanda si sincera sa fiu in 2 luni am slabit 9 kg.eu cred ca este o realizare foarte mare.daca vreti sa slabiti sigur si cu efect de durata incercati un tratament din acesta .va pup

    1
    0

  • doina pe 26 Mai 2011, 13:20
    INTERACTIV SLIM

    Am incercat si eu acest supliment alimentar interactiv slim si am reusit sa slabesc intr-o luna 5 kg, ceea ce cu dieta nu am reusit niciodata.Eu sunt genul de persoana care oricat m-as chinui sa tin o doeta , daca nu am un ajutor nu slabesc

    1
    0

  • lacramioara pe 24 Mai 2011, 17:23
    interactiv slim

    si eu am folosit acest interativ slim, timp de 4 luni si am slabit aproximativ 11kg exact cat aveam nevoie dar am tinut si regim nu am mai mancat cu grasimi,paine,dulciuri si prajeluri,este foarte important ca nu m-am simtit rau de la aceste pastile

    1
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod