Vrei sa slabesti? Iata sase scopuri pe care nu trebuie sa ti le propui

La sfarsitul oricarui an, ne simtim cumva datori sa "tragem linia" si sa calculam: ce ne-am propus anul trecut si ce am reusit sa realizam? Raspunsul variaza in functie de context, de noi insine, de cei din jur... Insa, in ceea ce priveste silueta, suntem parca mai decise ca oricand sa scapam de kilogramele acumulate si pentru aceasta, suntem gata de orice: sa renuntam la dulciuri pentru totdeauna, sa mergem zilnic la sala, sa tinem diete "spartane" si asa mai departe. Dar cate din aceste planuri sunt intr-adevar realizabile si - mai ales - indicate?

Voi slabi considerabil in urmatoarele doua saptamani

Pentru a elimina surplusul de greutate fara a-ti pune in pericol sanatatea este necesar un interval de cel putin sase saptamani. Dietele asa zis "miraculoase" dar foarte sarace in calorii poate ca te vor ajuta sa slabesti repede, insa in general regimul alimentar pe care il impun este atat de redus si de fad, incat foarte probabil vei abandona ideea in cel mai scurt timp. Ca sa nu mai spunem ca acest tip de dieta iti priveaza organismul de elementele nutritive esentiale si de aici pot aparea probleme de sanatate deloc neglijabile.

Nu voi mai manca niciodata ciocolata

Daca iti interzici orice aliment care iti place numai la gandul ca acesta contine multe calorii, vei constata ca esti mult mai tentata sa consumi (excesiv, chiar) acel produs. Este acelasi principiu valabil si in cazul fructului oprit. O strategie mult mai realista este aceea de a reduce treptat cantitatea de ciocolata (in general, este vorba de dulciuri, pentru ca ele sunt cele care ne tenteaza, uneori irezistibil...). Asadar, in loc de doua patratele zilnic, limiteaza-te la unul - sau, in loc de a manca ciocolata de cateva ori pe saptamana, consuma doar in week-end.

Voi avea masura 60 in talie

Nu este necesar sa arati precum Kate Moss sau Kylie Minogue pentru a avea o silueta subtire si armonioasa. Fiecare femeie este diferita - deci, este frumoasa in felul ei si nu exista doua femei cu aceeasi conformatie fizica. Putin probabil ca vei reusi sa ajungi la masurile ideale si, mai mult decat atat, in functie de celelalte parti ale corpului, exista riscul ca acel "60" la care visezi sa nu te avantajeze. Asadar, fixeaza-ti obiective mai realiste, in functie de tipul tau de silueta si de stilul de viata. Ceea ce este cu adevarat important este sa te simti bine in propria piele.

Voi gati zilnic, pentru a nu mai consuma alimente semipreparate

Crede-ma ca nu este necesar sa te transformi intr-un fel de Zana Domestica numai pentru ca ti-ai propus sa revii la silueta de odinioara. Stii foarte bine ca ritmul tau de lucru va fi cel putin la fel de alert ca si pana acum si ca, prin urmare, vor exista si perioade in care fie nu vei avea timp, fie nu vei avea chef sa gatesti.

In serile cand ajungi acasa absolut epuizata dupa o zi de munca, intalniri de afaceri, sedinte si negocieri, in nici un caz nu vei mai avea dispozitia de a intra in bucatarie - decat doar pentru a incalzi in cuptorul cu microunde o pizza semipreparata sau, cel mult, pentru a amesteca intr-un bol ingredientele unei salate rapide.

Voi merge in fiecare zi la sala de fitness

Este cam aceeasi situatie precum in cazul precedent. Tu chiar crezi in mod serios ca vei avea timp si chef - in fiecare din cele 365 de zile ale anului - sa mergi la sala? Extrem de putin probabil. Te pot asigura ca vor fi si zile in care sala de fitness iti va parea extrem de departe ca sa mai mergi pana acolo, asa incat amenajeaza-ti acasa un spatiu special destinat acestui scop. Aceasta, ca sa nu mai spunem ca exista numeroase exercitii pe care le poti practica acasa fara a avea nevoie de nici un aparat - ci doar de imaginatie si vointa.

Ma voi descurca singura

Sustinerea si sprijinul efectiv al celor din jur sunt doua dintre aspectele deosebit de importante pentru a elimina surplusul de kilograme acumulate, asa incat nu ezita sa ceri ajutorul celorlalti - indiferent ca este vorba de partenerul de viata, prieteni, familie sau persoane aflate in aceeasi situatie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod