Vreau sa ma ingras! Ce trebuie sa fac?

Pentru majoritatea reprezentantelor sexului frumos, o silueta armonioasa, pe cat posibil fara "aripioare" si celulita, este o conditie suprema pentru a arata si a se simti bine. Ne bucuram de...

Pentru majoritatea reprezentantelor sexului frumos, o silueta armonioasa, pe cat posibil fara "aripioare" si celulita, este o conditie suprema pentru a arata si a se simti bine. Ne bucuram de fiecare kilogram pe care il dam jos, jurand in continuare "razboi" tuturor grasimilor. Dar ce se intampla cu cele care isi doresc contrariul, fiind prea... silfide?

Pe cat se straduiesc unele dintre noi sa atinga greutatea ideala, incercand cure de slabire care de care mai excentrice si asudand in sala de aerobic, pe atat "se indoapa" cu mancare si vitamine cele care au sub greutatea normala si nu reusesc sa se ingrase cu un gram.

Totodata, asupra celor mai multe dintre noi, timpul isi spune cuvantul, modificand modul in care functioneaza organismul - astfel, metabolismul devine mai lenes, apetitul creste si ne lasam mai greu convinse sa facem miscare.

La polul opus, persoanele foarte slabe au un metabolism precum "argintul viu", reusind sa arda caloriile consumate in timp record. Fie ca dau vina pe mostenirea genetica, pe aparatele de care "trag" cu greu la sala, fara niciun rezultat, sau pe gogosile consumate in cantitati industriale, tot fara niciun rezultat, aceste femei se dau de multe ori batute sau apeleaza la suplimente alimentare "miraculoase", in speranta de a castiga un kilogram-doua.

Aceste solutii nu sunt doar drastice sau ineficiente, insa, de cele mai multe ori, sunt si periculoase pentru sanatatea ta. Daca iti doresti cu adevarat sa castigi cateva kilograme in plus, in mod natural, fara a pune vreo presiune asupra organismului, porneste de la alimentatie, avand grija "sa nu sari niciuna dintre cele cinci mese care trebuie consumate intr-o zi", dupa cum te sfatuieste Mona Constantinescu, specialist in nutritie si Product Trainer, Amway Romania.

 

Comentariile 201-210 din 210

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Rodica pe 6 Nov 2008, 16:40
    Si eu vreau sa ma ingras...

    Eu nu am incercat nimic de ingrasat....adica inainte nu eram obsedata de faptul ca eram slaba ( si acum la fel sunt) insa ma deranja dar nu mereu...am 18 ani si nu arat deloc bn la corp am in jur de 40 de kg nici pe alea nu le am ..sunt slaba si toti imi zic asta ...si e foarte stresant ....e chiar jenant sa rada de tine altii ca nu arati bn la corp .....in plus eu nu vreau sa ma ingras doar ca altii sa ma placa .....vreau sa ma ingras ca sa ma plac eu insumi....oricum daca nu gasesc nimic de ingrasat nu ma stresez prea tare stiu ca acolo sus este Cineva ca re ma intelege si care ma va ajuta ...Am incredere in El !!! ms pt tot ....

    2
    0

  • vanda pe 6 Nov 2008, 15:38
    GREUTATEA

    am o inaltime de 1,71m si aveam 50 kg,chiar si dupa ce am nascut in momentul in care nu am mai alaptat am avut tot greutatea initiala ,colegele imi spuneau "dolofana" in bataie de joc ,pentru ca eram prea slaba ,asa ca m-am decis si am facut un tratament ca sa ma ingras , treptat, treptat ,am pus kilograme pe mine ,in final am ajuns la 80 kg foarte greu prin vointa am putut sa dau jos 10 kg ; acuma am 70 kg dar mi-am facut un program de masa .VA DAU UN SFAT NU FACETI CURE DE INGRASARE ve-ti regreta mai tarziu DOLOFANA

    0
    0

  • cristinalex pe 6 Nov 2008, 13:42
    Domnului Prof NICU BARNA

    felicitari stimate Domn. mi-a facut placere sa citesc mesajul Dvs si va felicit si respoect pentru ce faceti dar mai ales pentru ce si cum ganditi!

    0
    0

  • radu pitulea pe 6 Nov 2008, 12:44
    raspuns pt botnaru

    ce trebuie sa intelegi este cum te ingrasi, raportul normal de grasime in compozitia corporala este de 15%. Este insuficient sa faci body building si nu mananci corect. In plus pentru un raspuns corect trebuie sa se cunoasca multe detalii despre tine, detalii care fac diferenta. Varsta, sex, talie, compozitia corporala actuala, starea ta de sanatate, obiceiuri alimentare si personale, sunt intrebari la care nu se pot raspunde doar prin mesaje. Este mai indicat ca la sala de fitness unde o sa trebuaiasca sa ajungi pentru pregatirea fizica sa intrebi de un antrenor, sau alti specialisti sa-ti fie recomandati care sa te indrume ca sa te ingrasi sanatos, ca poate nu sunt suficiente cele 10kg, sau poate sunt prea multe. Imi aduci aminte de o pacienta care venise sa slabeasca 2 kg ca sa intre intr-o rochie... etc. Ideea este ca trebuie sa se stabileasca la ce valori trebuie sa ajungi, ca sa fii sanatos si atunci o sa fii si bine si frumos/a. Nu doar sa iti stabilesti niste targeturi si dupa ce le-ai dobandit gata. Sa inveti sa si mentii rezultatul , dupa aceea.

    0
    0

  • botnaru pe 6 Nov 2008, 11:19
    ingrash

    salut,vreau sa va intreb in cit timp te ingrash in 10kg, daca te ocupi cu Body Building.

    0
    0

  • radu pitulea pe 6 Nov 2008, 10:51
    obisnuinta - inamicul numarul unu

    Sunt de acord cu tot ce s-a scris ,atat in articol cat si in comentariile cititorilor, problema este insa de constientizare a situatiei si de a lua o decizie ferma in schimbarile pe care trebuie sa le facem in viata noastra pentru a avea un rezultat pozitiv. Sigur trebuie sa fim ajutati de specialisti care sa ne evalueze la inceput starea de sanatate si sa ne coordoneze incontinuare evolutia, pentru ca sunt foarte multe detalii si hopuri de trecut, de aceea trebuie sa ne inarmam cu rabdare si perseverenta pentru ca nu se poate schimba ceva in organismul nostru de pe o zi pe alta, iar schimbarile care survin creeaza, de multe ori, stari neplacute care ne intorc din drum. Un exemplu ar fii perioada de dezintoxicare care este foarte solicitanta pentru corp si sunt reactii puternice care dau stari neplacute: migrene, atonii, balonari,etc in functie de problemele fiecaruia. De aceea trebuie sa nu facem schimbari bruste, desi multi dintre noi dorim ca a doua zi sa fim ca la 18 ani. Revenind la discutia initiala, cand sa ne hotaram si cum sa ne decidem sa incepem un astfel de program, sa uitam tot felul de motive invocate de genul nu am timp, " incep de luni" etc sunt doar o taraganeala si o stare bolnavicioasa a oamenilor fara putere de decizie. Sunt de acord ca exista multe prioritati si probleme la fiecare din noi si le consideram ca ar fii nemaipomenite si de neschimbat, insa cu certitudine programul nostru nu este organizat intru totul si se pierde mult timp, iar sanatatea noastra se degradeaza pe zi ce trece, pe minut, sau pe secunda. Noi ne folosim de ea, de sanatate, fara sa-i acordam nici cel mai mic service. Nu ne respectam nici macar cat o masina. Din pacate factorul O B I S N U I N T A este cel mai greu de infruntat si inamicul numarul unu, care ne trage inapoi ca un resort la vechile obiceiuri si asa zise "placeri" ale vietii. Este numai la indemana noastra cat dorim sa ne mentinem in aceasta stare si sa nu mai dam vina pe cei din jur. Nu putem avea pretentii de la altii cand macar noi nu ne oferim strictul necesar.

    0
    0

  • nicubarna pe 6 Nov 2008, 10:43
    Mult zgomot pentru nimic

    De cele mai multe ori ne place sa citim despre persoane grase ori slabe. Reteta pentru slabit? Nu te ingrasa. Adica: fa din fiecare zi o sarbatoare, macar o sambata daca nu poti o duminica in fiecare zi. Fiecare dintre noi avem foarte multe griji, insa conteaza modul in care rezolvam treburile zilnice. Trebuie sa ne tihneasca munca, odihna, o pauza de cafea cu vecinele, prietenele sau colegele de serviciu. Nu toata lumea are posibilitatea sa mearga in padure la cules bureti, insa o baie fierbinte ne poate revigora dupa activitatile de peste zi. Iar intalnirea cu copiii sau nepotii in fapt de seara, este intr-adevar binecuvantata. Si nu uitati: Incercati sa dormiti mai putin. Sunt atatea activitati practice in gospodarie, care pot fi transformate in pasiuni. Printr-o ironie a sortii am ajuns profesor de informatica la Scoala speciala pentru elevi cu deficienti de auz de la Bivolarie. In fiecare zi, chiar imi fac datoria! Prof.Eng.NicuBARNA@gmail.com

    0
    0

  • ivona14nt pe 6 Nov 2008, 09:21
    retete

    As dori variante de retete culinare pt a ma ingrasa.

    0
    0

  • deea pe 6 Nov 2008, 08:40
    articol

    Articolul e bine scris, imi place. Dar e tratat cam prea la modul general... Fiecare stie ca trebuie sa manance (sanatos) pentru a se ingrasa. Si eu as vrea sa mai pun cateva kilograme, pe picioare mai ales. Toate bune!

    0
    0

  • symona1968 pe 6 Nov 2008, 00:01
    Ireal

    Sfaturile nu sunt reale,ma refer la persoanele care muncesc cel putin 8 ore pe zi cum ar putea sa nu sara peste una din cele 5 mese recomandate? E nevoie de timp liber pentru a pune in practica aceste sfaturi. Sper ca data viitoare sa citesc ceva mai interesant:)

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod