Vitalitate inseamna alimentatie sanatoasa

O alimentatie echilibrata nu inseamna cu un meniu anost, dimpotriva, implica alimente diverse din toate grupele mentionate in Piramida nutritionala, incepand cu cerealele si produsele pe baza de cereale. Rasfata-te zilnic cu un meniu care sa cuprinda si fructe si legume proaspete, de sezon si combina-le creativ cu cereale integrale si produse lactate.
O alimentatie echilibrata nu inseamna cu un meniu anost, dimpotriva, implica alimente diverse din toate grupele mentionate in Piramida nutritionala, incepand cu cerealele si produsele pe baza de cereale.
Rasfata-te zilnic cu un meniu care sa cuprinda si fructe si legume proaspete, de sezon si combina-le creativ cu cereale integrale si produse lactate. Cerealele integrale sunt o sursa excelenta de hrana gustoasa, de care te poti bucura indiferent de anotimp si de locul in care te afli.

Cerealele integrale
se inscriu cu succes in categoria alimentelor de care organismul are in permanenta nevoie si care, in plus, te imbina cu un gust delicios.! La masa pe care gasim cereale integrale vom gasi intotdeauna o femeie a careia vitalitatea i se citeste pe chip.


Nutritionistii sustin ca cerealele integrale sunt esentiale intr-un plan de alimentatie zilnic. De ce? Pentru ca ele furnizeaza carbohidrati bogati in fibre, vitamine si minerale. Cerealele integrale sunt cea mai buna alegere atunci cand simti nevoia de ceva hranitor, care sa-ti prinda bine si sa-ti astampere foamea.

Necesarul zilnic recomandat de cereale integrale este de cel putin trei portii. Cu ce este egala o portie de cereale integrale? Iata un mic ghid:

  • * 45g de cereale integrale FITNESS pentru micul dejun
  • * O felie de 50g de paine integrala sau paine prajita
  • * ½ cana de faina de ovaz preparata (nu instant)
  • * O briosa mica din cereale integrale
  • * ½ cana de orez integral preparat (poate fi si orez salbatic)
  • * ½ cana de paste integrale (spaghete, penne etc.) sau aproximativ 40-45g
  • * O clatita sau o gofra mica din cereale integrale (aprox.10cm in diametru)

Pe langa valoarea lor nutritiva, cerealele integrale sunt absolut delicioase si ai o gama variata care iti permite sa alegi dupa pofta inimii Intr-adevar, sunt unul dintre miracolele naturii – nu-i de mirare ca civilizatiile stravechi considerau cerealele integrale niste daruri de la zei!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod