Vedetele slabesc cu dieta Dukan

Te-ai intrebat cum a putut Gisele Bundchen sa revina pe podiumul de moda la doar sase saptamani dupa nastere?
Te-ai intrebat cum a putut Gisele Bundchen sa revina pe podiumul de moda la doar sase saptamani dupa nastere? Te-ai gandit vreodata de ce frantuzoaicele au o silueta de invidiat? Ei bine, ele l-au descoperit pe nutritionistul Pierre Dukan care la randul sau,a descoperit, cu ajutorul unui prieten, dieta perfecta, dupa spusele multora.

Neurolog de profesie, Dukan s-a reorientat spre nutritie in momentul in care a ajutat un prieten sa slabeasca foarte mult, destul de usor. "I-am spus sa manance numai proteine si sa bea numai apa in urmatoarele cinci zile. Cand a revenit la cabinet l-am cantarit de mai multe ori ca sa ma asigur ca ii functioneaza bine cantarul de acasa", spune Dukan.

Pacientul slabise aproape cinci kilograme in cinci zile, iar in urmatoarele trei a reusit sa mai dea jos inca trei.
Exista si o explicatie. Aceasta se numeste dieta Dukan, un regim care a fost perfectionat in 35 de ani de studiu, realizat de medicul francez.

"In timpul cercetarilor mi-am dat seama ca dietele bazate pe numararea caloriilor nu functioneaza deoarece nu iau in considerare faptul ca oamenii au pofte. Astfel, chiar daca aceste diete stabilesc portii mici si fixe de mancare care ii ajuta pe pacienti sa slabeasca in prima faza, ulterior aproape toti pun kilogramele la loc sau se ingrasa si mai mult", spune doctorul Dukan.

"In general, nutritionistii cred ca si-au terminat treaba dupa ce pacientii au slabit, dar partea cea mai dificila este mentinerea unei greutati constante.
Nu este normal si nici etic sa tratezi din nou un pacient dupa sase luni, cand s-a ingrasat mai mult ca inainte”
, adauga el.

In ce consta de fapt dieta?


Inainte sa incepi aceasta dieta trebuie sa cunosti cele patru programe pe care le are si trebuie sa te asiguri ca esti sanatos. Prima faza este destul de dificila din cauza faptului ca trebuie sa mananci exclusiv proteine. Te gandesti ca ai mai auzit acest lucru si in cazul dietei Atkins? Iti spun ca cele doua diete nu se aseamana deloc, in cazul dietei Dukan neavand voie sa consumi unt sau ulei, indicate fiind toate produsele cu un indice caloric redus.

Sa vedem care este prima faza a regimului...


Denumita si faza de atac, in primele zile ale dietei - 3, 5, 7, maxim 10 zile, trebuie sa mananci numai proteine (carne, peste, oua sau produse lactate degresate). In aceste zile vei pierde in jur de trei, patru, chiar cinci kilograme. "Prima faza, in functie de obiectivul fiecarei persoane, dureaza mai mult sau mai putin.
Poate sa dureze trei zile, cinci zile, sapte zile sau 10 zile. Mai mult de zece zile de obicei nu dureaza un regim exclusiv hiperproteic"
, spune medicul nutritionist Marlena Pascu.

Ce se intampla in aceste prime zile?


In primul rand, regimul hiperproteic te va ajuta sa elimini apa din tesuturi si iti va diminua apetitul datorita corpilor cetonici (substante naturale puternice care suprima pofta de mancare) care se produc. De asemenea, asa cum se stie, proteinele au o structura complexa, iar organismul trebuie sa lucreze mult mai mult ca sa le digere, astfel ca organismul va arde mai multe calorii decat de obicei.
 

Comentariile 151-164 din 164

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ilie zizi pe 29 Apr 2010, 13:31
    Urgent

    in faza a doua se pot consuma fructe? ceaiul verde se poate bea in timpul acestei diete?

    0
    5

  • adriana radu pe 29 Apr 2010, 12:23
    sport

    Revin cu o intrebare: cate minute de miscare trebuie sa fac pe zi pentru ca regimul sa aiba efect?

    0
    2

  • adriana radu pe 29 Apr 2010, 12:21
    dukan

    multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca, daca voi consuma DOAR ce scrie in regim (ma refer la faza I) pot sa mananc atat CAT vreau si CAND vreau? Vreau sa stiu ca sa nu stau stresata ca trebuie sa mananc la anumite ore si anumite cantitati.

    0
    1

  • Bianca pe 29 Apr 2010, 09:40
    dieta Dukan

    Am inceput si eu aceasta dieta de luni, pina astazi dimineata (joi) aveam cu 2 kg mai putin. Vreau sa urmez varianta cu 5 zile PP(proteine) si 5 zile PL(proteine-legume). Pentru doamna care are diabet: din cite stiu eu proteinele sunt recomandate bolnavilor de diabet si cred ca puteti adapta regimul dietei dumneavoastra.

    1
    0

  • Janette pe 29 Apr 2010, 09:21
    dieta dukan

    in faza a doua se pot consuma fructe? ceaiul verde se poate bea in timpul acestei diete?

    1
    0

  • dukan pe 29 Apr 2010, 07:19
    dukan

    In faza a doua a regimului de slabit se consuma fructe?

    1
    1

  • andreea pe 29 Apr 2010, 05:39
    ce se da de fapt jos

    in prima etapa se dau jos kilograme false, adik tot ce aveti prin intestin nedigera, in principal fible si apa. Trecand brusc la un regim bazat numai pe proteine se va produce constipatia. Noroc ca se baga fibrele din ovaz si apa multa. pb e ca o sa va cam curatati de bacteriile benefice din intestin asa ca ar fi indicat sa mancati niste iaurt ( de ala natural, sau lapte acru, nu prostii din comert). Orice, numai sa fie fermentat si nu sterilizat prin fierbere ( fermentatul sterilizeaza si el daca nu stiati). Nu am inteles bine daca prima etapa permite si ceva grasimi, ca alea ( oricat de absurd ar suna) va salveaza de la constipatie mai ceva ca fibrele. Ideile generale sunt destul de ok, si mi se pare super cool ideal de a-ti satisface poftele. Am ajuns la concluzia ca daca nu mananc ceva ce imi doresc f mult, mananc prea mult din restul, asa ca...ascult ce imi cere corpul ( bineinteles, cand nu exagereaza cu 10 cornuri, etc). Eu tot cred ca ar trebui invins in principal sedentarismul din romania. Traiesc in SUA pe coasta de vest si, contrar impresiei din exterior, nu toti americanii sunt grasi. Ati fi uimiti sa vedeticat muncesc si cat sport fac destul de mult ( cel putin in seattle). Decand am venit aici am inceput sa alerg si deja ma pregtesc pt un half marathon, la anul vreau un triatlon, si..cine mai stiecate dupa. sper sa se schimbe mentalitatea astea cu dietele pt slabit in "dita pt un regim mai sanatos de viata...pe viata". spor

    2
    0

  • liz pe 28 Apr 2010, 20:27
    dukan

    Sunt la a reia zi, am slait 2 kg, de maine trec la faza a II a.Spuneti-mi va rog cat treuie sa dureze faza a doua (cu proteine si legume).Multumesc .

    0
    2

  • Baby pe 28 Apr 2010, 19:59
    dukan

    am inceput luni 26.aprilie si azi 28 aprilie cantarul arata cu 3 kg.mai putin .Sunt uimita, pur si simplu dar am respectat dieta intocmai.Va multumesc ,cu respect!

    0
    0

  • ileana.voicu pe 28 Apr 2010, 12:34
    @kiki

    Draga mea. Nu-ti pot da un sfat in aceasta privinta. Eu spun ca cel mai bine ar fi sa-ti consulti medicul, el fiind singurul care te poate ajuta in acest sens. Multumesc, Ileana

    0
    1

  • kiki pe 28 Apr 2010, 12:27
    regim dukan

    daca am diabet tip 2 pot tine dieta Dukan?

    0
    0

  • ileana.voicu pe 28 Apr 2010, 09:54
    @adriana radu

    Buna, Adriana. Nu, in prima faza a regimului nu poti consuma lamai. O zi buna, Ileana

    1
    0

  • cristinita pe 27 Apr 2010, 23:12
    regim dukan

    am inceput dieta dukan in urma cu 2 zile...cantarul arata mai putin cu 1 kg...asa ca da rezultate

    0
    0

  • adriana radu pe 27 Apr 2010, 21:22
    regim dukan

    in prima faza a regimului se poate consuma lamaie (la peste, in apa)?

    0
    2
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod