Un fruct de avocado pe zi ajută la scăderea colesterolului rău

Consumul unui fruct de avocado pe zi ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău în cazul persoanelor supraponderale şi obeze, dar a căror stare de sănătate este bună, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Rezultatele studiului nu înseamnă că oamenii ar trebui să adauge pur şi simplu fructele de avocado dietelor lor. Cercetătorul-şef care a realizat acest studiu a spus că rezultatele arată că fructele de avocado incluse într-un regim alimentar sănătos au redus nivelului colesterolului de tip LDL (lipoproteine cu densitate scăzută).

"Oamenii nu trebuie doar să adauge un avocado dietei, ci ar fi foarte bine să adauge un astfel de fruct unui regim alimentar sănătos", a declarat Penny Kris-Etherton, preşedinte al Comitetului pentru Nutriţie al American Heart Association şi expert în nutriţie la Pennsylvania State University.

O dietă sănătoasă este eficientă, dar sunt unele beneficii în plus prin adăugarea unui fruct de avocadoPenny Kris-Etherton
Oamenii ar trebui să adopte o dietă sănătoasă pentru a-şi scădea riscul de îmbolnăvire de maladii cardiovasculare, au scris Kris-Etherton şi colegii săi în publicaţia Journal of the American Heart Association, citată de Mediafax.

Doar între 5 şi 6% din calorii ar trebui să vină din surse de acizi graşi saturaţi, care se găsesc în alimente precum untul, brânza şi carnea grasă.
În loc de grăsimi saturate, oamenii ar trebui să consume alimente bogate în acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi.

Un studiu anterior a descoperit că dieta mediteraneană, bogată în acizi graşi mononesaturaţi, proveniţi din uleiul de măsline extravirgin şi mai multe tipuri de nuci, scade riscul de probleme cardiovasculare majore, precum atacuri vasculare cerebrale şi infarct, cu circa 30% în decurs de cinci ani în rândul persoanelor în vârstă cu un risc crescut de a suferi de astfel de maladii, au mai spus cercetătorii.

Fructele de avocado sunt o altă sursă de acizo graşi mononesaturaţi, dar conţin şi alţi compuşi benefici, cum ar fi vitamine, minerale şi fibre, potrivit studiului citat de Reuters.

În cadrul cercetării, savanţii au folosit 45 de persoane supraponderale şi obeze, dar sănătoase, cu vârste între 21 şi 70 de ani, care au fost rugate să urmeze trei diete, cu scopul de a reduce nivelul colesterolului, care se depune pe pereţii interiori ai arterelor sub formă de placă.

Participanţii au urmat o dietă obişnuită pentru americani, timp de două săptămâni, înainte de a respecta dietele de scădere a nivelului de colesterol.

Apoi, persoanele incluse în studiu au urmat fie o dietă săracă în grăsimi, fără avocado, fie un regim cu conţinut mediu de grăsimi, tot fără a include avocado, fie o dietă cu conţinut moderat de grăsimi, care includea şi consumul unui fruct de avocado pe zi.

După urmarea, timp de două săptămâni, a dietei obişnuite pentru americani, nivelul mediu al colesterolului LDL, tipul care se adună în artere, era de circa 128 de miligrame per decilitru (mg/dl). Un nivel sub 100 de miligrame per decilitru al colesterolului LDL este considerat ideal, potrivit Intitutelor Naţionale de Sănătate din State Unite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod