Trucul de 15 minute care te ajută să slăbești

Dacă cineva ți-ar spune să ții evidența fiecărui aliment pe care îl consumi atunci când ești la dietă, primul lucru care ți-ar trece prin cap ar fi probabil că nu ai timp să faci asta.
Ei bine, s-ar putea să vrei să îți schimbi părerea. Se pare că oamenii care își notează ceea ce mănâncă pentru câteva minute pe zi sunt cei care văd cum scad cifrele de pe cântar într-o proporție mai mare. Iată de ce te ajută să slăbești trucul de 15 minute recomandat de specialiștii în sănătate!

De ce ar trebui să încerci trucul de 15 minute care te ajută să slăbești?


Un nou studiu publicat în revista Obesity a analizat aproximativ 150 de persoane care au notat ceea ce au mâncat timp de șase luni, ca parte a unui program de pierdere în greutate. Până la sfârșit, cei care au slăbit cel mai mult și-au petrecut mai puțin de 15 minute în fiecare zi pentru a-și nota alimentele consumate.
Aceștia scriau în timp ce mâncau.

Gândește-te că 15 minute sunt doar jumătate dintr-un episod al serialului tău preferat. Este o fracțiune din timpul petrecut dând scroll în rețelele sociale în timpul nopții sau din timpul petrecut stresându-te cu privire la lucrurile pe care nu le poți controla. Adevărul este că facem acest lucru cu toții.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Vermont și de la Universitatea din Carolina de Sud. Aceștia au constatat că persoanele care au pierdut 10% din greutatea corporală, adică cel mai eficient grup, au petrecut în medie 23,2 minute în fiecare zi a primei luni a programului.
Iar până în a șasea lună, acel interval de timp a scăzut la 14,6 minute.

Înregistrarea alimentelor consumate a însemnat înregistrarea caloriilor și a grăsimilor pentru toate alimentele și băuturile consumate, precum și dimensiunea porțiilor și metodele de preparare, potrivit studiului. Un interval de timp mai mare pentru a înregistra alimentele mâncate nu a fost corelat cu o scădere mai mare în greutate. Cu toate acestea, a contat cât de des au urmat acest obicei participanții la studiu.

Cei care s-au auto-monitorizat de trei sau de mai multe ori pe zi au fost consecvenți zi de zi și au avut un succes mai mare.
Se pare că însuși actul auto-monitorizării face diferența, nu timpul petrecut sau detaliile incluse.

Oamenii de știință speră ca studiul să încurajeze persoanele care țin dietă să folosească aplicații de urmărire și să realizeze că nu își pierd timpul cu acestea. Oamenilor nu le plac foarte mult aceste aplicații și s-au întrebat mereu cât de importantă ete auto-monitorizarea. Se pare că este foarte importantă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod