S.O.S, nu ma pot opri din mancat!

Daca gasesti refugiul in mancare de cate ori esti stresat/a, nervos/oasa, suparat/a, plictisit/a, singur/a trebuie sa iei masuri numaidecat. Lupta impotriva acestor obiceiuri cu cateva "arme" care-ti stau la indemana.
Masoara-ti senzatia de foame!

Iniante de a te napusti asupra alimentelor, incearca sa stabilesti pe o scara de la 1 la 5 pe ce treapta ai plasa "senzatia de foame" din acel moment. Daca te gandesti la treptele 4 si 5, pune-ti toata vointa la bataie pentru a nu cadea prada tentatiilor.


Gaseste alternative la mancat!

O lista cu activitatile pe care le poti alege in locul mancatului este mai mult decat binevenita. Ai putea sa te plimbi, sa asculti muzica, sa suni un prieten/a, sa fac un dus fierbinte sau o baie, sa faci sport, sa faci curatenie prin casa, sa stai in fata calculatorului, sa te uiti la televizor sau orice altceva care-ti poate distrage atentia de la mancare.


Pastreaza un jurnal al dietei!

Notandu-ti fiecare aliment consumat te poate ajuta sa tii o socoteala si sa te opresti inainte de a te arunca asupra mancarii.
Sau macar sa fii mai cumpatat/a.


3 alimente sanatoase inainte de toate!

Obisnuieste-te sa alegi 3 alimente sanatoase inainte de a le consuma pe cele mai bogate in calorii. Cateva solutii excelente ar fi: un mar, un morcov si un iaurt. Daca vei simti in continuare senzatia de foame, iti poti permite sa mai mananci ceva. Insa, de cele mai multe ori, aceste alimente se pot transforma intr-un aliat de incredere, potolindu-ti apetitul.


Miscarea fizica in mod regulat!

A te mentine in forma cu ajutorul catorva exercitii efectuate zilnic te poate ajuta sa lupti eficient impotriva stresului si sa ai o stare de bine pe toata durata zilei.
Vei avea si mai multa vointa de a te abtine de la alegerile nesanatoase.


Nu ignora importanta somnului!

Numeroase cercetari sugereaza ca lipsa somnului intensifica senzatia de foame si poate afecta metabolismul, fapt care iti va ingreuna "lupta" cu kilogramele. Lipsa somnului conduce la scaderea leptinei, proteina care controleaza apetitul, "tragand" semnalul de satietate.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 9 Oct 2014, 10:09
    o solutie

    Buna. Si eu am fost in aceasta situatie de multe ori. Acum am reusit sa gasesc o solutie care functioneza pentru mine. Am inceput sa particip la intalnirile unui grup de autosuport din Bucuresti, numit Tulburari Alimentare Anonimi. Pe mine personal, grupul acesta m-a ajutat foarte mult sa ma recuperez din mancatul compulsiv. Acum s-au deschis inca 2 grupuri, la Cluj si Timisoara. Va trimit un gand bun.

    0
    0

  • camy pe 12 Iul 2009, 14:28
    re:nu stiu ce medota sa aplic

    incearca sa bei, atunci cand simti senzatia aceea de foame ,o cana de ceai caldut , de exemplu de tei de musetel,sunatoare, flori de soc etc. vai vedea k foamea este diminuata si de asemenea ar trebui sa te culci cat mai devreme itzi permite programul tau. Multa sanatate si succes la dieta!

    0
    0

  • bianca pe 4 Iul 2009, 00:42
    nu stiu ce medota sa aplic

    Nu stiu ce sa fac ca sa slabesc?Problema este k nu ma pot abtine de la macare seara asa cum miam propus si nu pot sa tin o cura de slabire tot din aceasta cauza.Nu stiu ce sa mai fac.....

    1
    0

  • luci pe 11 Mar 2009, 21:30
    aceiasi problema

    si la mine e aceiasi problema cu mancarea cum incep munca nu am pofta de mancare nici nu am timp cand stau acasa simt ca inebunesc nu sunt medicamente impotriva poftei de mancare spre de exemplu cand am avut gripa nu am putut manca absolut nimic

    1
    0

  • greta pe 10 Nov 2008, 19:41
    Disperare

    Referitor la legume si fructe; mie imi prodic foame. In niciun caz nu-mi potoleste foamea si ma baloneaza. Este foarte adevarat ca mai bine sa incepi o activitate cand ti-e foame. Toata viata mea am suferit (am 60 ani) pentru 5 kg in plus. Nu ca as avea masurile cerute de "norme" dar asa consider ca as arata bine si m-as simti bine.

    0
    0

  • alina pe 17 Aug 2007, 22:34
    sunt fructe care ingrasa

    stiu sigur ca banana si strugurii ingrasa..dar e adevarat ca si para?

    0
    0

  • iosub petronela pe 26 Mai 2007, 09:13
    nu ma pot opri din mancat

    sunt niste lucruri foarte interesante dar nu stiu pe care sa o aleg

    0
    0

  • elena pe 14 Mai 2007, 16:31
    dorinta si vointa!

    cel mai bine este sa omoti sa mananci seara.Un mic dejun bogat in vitamine,un pranz slab in calorii si seara evitarea mancatului.

    0
    0

  • petrica elena pe 14 Mai 2007, 16:27
    slabeste sigur

    parerea mea ar fi care am si practicat-o sa nu mai mananci seara dupa ora 16. micul dejun bogat in vitamine,pranzul slab in calorii,si vointa de a merge mai departe,daca intradevar doresti sa slabesti.succes!

    0
    0

  • dorina dorobat pe 5 Feb 2007, 22:59

    Cel mai bine este sa maninci de patru ori pe zi, cite putin din tot ce doresti.

    0
    0

  • dorina dorobat pe 5 Feb 2007, 22:54

    Cel mai bine este sa maninci de patru ori pe zi, cite putin din tot ce doresti.

    0
    0

  • bia pe 4 Feb 2007, 23:18

    ma lupt cu kilogramele de ceva vreme,dar uneori parca nu-mi pot controla gura.mananc pur si simplu!Daca nu fac ceva o sa innebunesc!!!

    0
    0

  • auras_c2005 pe 4 Feb 2007, 09:00
    vointa

    M-am ingrasat foarte mult si in numai 2-3 saptamani.M-am trezit pur si simplu grasa si abia atunci am inceput sa fiu atenta si am descoperit ca mananc foarte mult seara.Cred ca a slabi e numai chestie de vointa.Am fumat cam 25 de ani si cand am zis ca de maine nu mai fumez ,uite deja au trecut 2 ani,de aceea cred ca numai vointa poate ajuta in acest caz.Evident atunci cand nu este vorba de vreoa boala sau de stress.Imi doresc sa slabesc dar stiu ca depinde numai de mine,si asta inseamna sa mananc mai putin, mai incet si mai ales nu seara.Multa sanatate si vointa tuturor!

    0
    0

  • liana pe 2 Feb 2007, 16:10
    e greu

    eu stau acasa si e foarte greu sa nu mananci decate ori te duci la bucatarie.daca nu e nimic pe masa deschid frigiderul si tot mananc ceva.nu stiu ce sa mai ma fac.

    0
    0

  • Gacsi Eva pe 2 Feb 2007, 07:28
    lupta

    da sant de parere pozitiva asupra temei.e greu oprirea mancatului datorat stresului,si cred ca trebuie schimbat modul de viata,anturajul ca sa putem schimba meniul si cantitatea lui

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod