Slăbit rapid: Totul despre dieta în culori

Dieta în culori presupune un meniu variat, bazat pe multe legume şi fructe, astfel încât în fiecare zi vei consuma alimente într-o anumită culoare. Nutriţioniştii susţin că poţi slăbi până la 5 kilograme într-o lună. Află secretele acestei diete!

Dieta în culori presupune un meniu variat, bazat pe multe legume şi fructe, astfel încât în fiecare zi vei consuma alimente într-o anumită culoare. Nutriţioniştii susţin că poţi slăbi până la 5 kilograme într-o lună. Află secretele acestei diete!


Aşa cum am promis, continuăm campania iniţiată săptămâna trecută cu regimul macrobiotic, iar următoarea pe listă este dieta în culori. Este la modă, foarte multe femei o urmează şi ne-am decis să vă explică în ce constă ea.

Alimentele roşii te ajută să îţi menţii tinereţea, cele albe întăresc organismul, cele galbene te protejează împotriva celulitei şi exemplele pot continua. Tot ce trebuie să faci este să le alternezi în timpul săptămânii pentru a slăbi şi a te simţi în formă.
 
Conform specialiştilor în nutriţie, cei mai mulţi pigmenţi din fructe şi legume (cei care dau culoarea alimentelor) s-au dovedit utili pentru protejarea organismului împotriva bolilor:

  • verde: protejează membranele celulelor şi combate gripa;
  • alb: protejează pielea şi reglează presiunea sangelui;
  • roşu: încetineşte procesul de îmbătrânire a organismului;
  • violet: purifică epiderma şi curăţă intestinele;
  • galben: alimentele de culoare galbenă acţionează împotriva celulitei şi îmbunătăţesc digestia;
  • portocaliu: menţine pielea compactă, îmbunătăţeşte vederea şi previne răceala.


Pentru a te bucura de toate aceste beneficii şi a slăbi sănătos îţi propunem o dietă plină de culoare:

La micul dejun alternează următoarele variante:

 

  • 200 mililitri suc de portocale, 50 grame pâine integrală, o lingură de marmeladă sau miere, un ceai verde.
  • 200 mililitri suc de morcovi, 100 mililitri lapte vegetal cu cereale integrale simple.
  • 200 mililitri suc verde (spanac, lămâie, măr, ghimbir, apă), un bol mic cu terci de quinoa, ceai verde.
  • 200 mililitri smoothie cu lapte vegetal (lapte de migdale/soia/susan integral cu o banană şi puţină scorţişoară), 2 felii de pâine crocantă de secară cu pastă de avocado.

 

Luni – "Meniu verde"

 

  • Gustare: 1/2 avocado cu puţină sare de mare şi ulei de măsline;
  • Prânz: un bol de supă-cremă de mazăre; o omletă cu spanac/ceapă verde şi o salată de pătrunjel/salată verde/ceapă verde;
  • Gustare: 1 kiwi sau un pumn de fistic crud;
  • Cină: 300 grame broccoli cu 2 linguri de ulei de măsline şi usturoi.


Alte legume şi fructe care sunt potrivite pentru meniul verde: varza, fasolea verde, varza de Bruxelles, castraveţi, ţelină beţe, mere verzi, pere, dovlecei, zuchinni, sparanghel, gulii, lime, capere, ştevie, leurdă, usturoi verde, măsline verzi, linte verde.
 
 

Marţi – "Meniu alb"

 

  • Gustare: o banană;
  • Prânz: 300 grame salată de conopidă, praz, 1 ou fiert, 50 grame parmezan, mărar şi 2 linguri de ulei de măsline; 30 grame pâine integrală;
  • Gustare: 100 grame de struguri albi sau un pumn de seminţe de floarea soarelui crude/nuci caju.
  • Cină: 50 grame de paste fierte cu usturoi, busuioc, roşii şi 2 linguri de ulei de măsline.


Alte legume şi fructe care sunt potrivite pentru meniul alb: cartofi, orez, hrean, lactate, mozzarella, nuca de cocos, ceapa, ciuperci, păstârnac, ţelină, quinoa.

Miercuri – "Meniu roşu"

 

  • Gustare: 1/2 rodie;
  • Prânz: 50 grame pulpă de roşii cu 2 linguri de ulei de măsline; 100 grame piept de pui la grătar cu o lingură de ketchup;
  • Gustare: 1 măr roşu sau un bol mic de căpşuni.
  • Cină: 300 grame salată de fasole roşie, ridichi, ardei roşu şi roşii cu 2 linguri de ulei de măsline; 30 g pâine integrală.

 
Alte legume şi fructe care sunt potrivite pentru meniul roşu: cireşe, vişine, goji, zmeură, merişoare, sfecla roşie.

Joi – "Meniu violet"

 

  • Gustare: un bol mic de struguri negri;
  • Prânz: 50 grame orez basmati cu 50 grame prune uscate; 100 grame tofu cu lobodă violet;
  • Gustare: un bol mic de afine sau mure;
  • Cină: 150 grame muşchi de vită la grătar; 300 grame de vinete şi ceapă roşie la grătar cu 3 linguri de ulei de măsline.


Alte legume şi fructe care sunt potrivite pentru meniul violet: varza roşie, coacăze negre.

 

Vineri – "Meniu galben"

 

  • Gustare: un bol mic de ananas proaspăt;
  • Prânz: o salată cu porumb, ton şi salată verde; un ceai de lămâie cu o linguriţă de miere;
  • Gustare: un ardei galben cu sare de mare şi ulei de măsline;
  • Cină: 200 grame de fasole galbenă cu usturoi, ulei de măsline şi parmezan.  lăptuci cu o lingura de ulei de măsline; 30 g pâine integrală; 200 g ananas.


Alte legume şi fructe care sunt potrivite pentru meniul galben: pepene galben, lămâie, grepfrut, mere galbene, roşii cherry galbene.
 
 

Sâmbătă – "Meniu portocaliu"

 

  • Gustare: 1 mango;
  • Prânz: 200 grame morcov cu 100 grame brânză şi 2 linguri de ulei de măsline; 50 grame pâine integralăş
  • Gustare: o portocală;
  • Cină: 200 grame de somon la grătar cu lămâie; 50 grame de orez cu curry.


Alte legume şi fructe care sunt potrivite pentru meniul portocaliu: linte portocalie, dovleac, papaya, mandarine, clementine, mango, ardei portocaliu, gălbenuş de ou, caise, cartofi dulci.
 

Duminică repetă meniul din ziua care ţi-a plăcut cel mai mult.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod