Slăbit rapid. De ce nu scapi de burtă? 5 lucruri care te împiedică

Nu consumi alimente bogate în magneziu, un mineral esenţial care te va ajuta să ai un abdomen perfect tonifiat. Introdu verdeţurile în meniul tău!
Ai încercat din răsputeri să scapi de burtă ca să ai un abdomen perfect tonifiat? În cazul în care nu ai reuşit, fii atentă la câteva lucruri pe care este posibil să le faci şi care te împiedică să scapi de grăsimea de pe burtă:


1. Nu consumi suficient de multe alimente bogate în magneziu


Corpul nostru are nevoie de magneziu pentru a funcţiona bine. Pe lângă beneficiile pe care le aduce, magneziul este un mineral care ajută în cura de slăbire. Potrivit unui studiu apărut în 2013 în publicaţia Journal of Nutrition se pare că cu cât ai un nivel mai ridicat de magneziu cu atât slăbeşti mai uşor.
O altă cercetare scoate la iveală efectul anti-balonare pe care-l are magneziul, deoarece reduce retenţia de lichide în timpul ciclului menstrual.

Consumă alimente bogate în magneziu, cum ar fi verdeţurile, leguminoasele şi nucile/seminţele.


2. Nu faci antrenamentele potrivite


Alergarea poate să funcţioneze la începutul antrenamentului şi să te ajute să slăbeşti. Însă, reţine că metabolismul se adaptează şi va arde mai puţine calorii. De aceea trebuie să iei în considerare şi alte antrenamente/exerciţii care te ajută să continui lupta împotriva grăsimii abdominale.
Ridicarea greutăţilor va lucra mai intens şi te va ajuta să arzi mai multe calorii. De asemenea, poţi să recurgi la un program cu mai multe tipuri de antrenament, cum ar fi alergarea, înotul, ciclismul şi ridicarea greutăţilor pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă.


3. Nu dormi suficient


Lipsa somnului are un impact negativ asupra taliei tale, deoarece generează creşterea grelinei, un hormon care stimulează apetitul. Un studiu apărut în American Journal of Epidemiology arată că femeile care obişnuiesc să doarmă 5 sau mai puţine ore pe noapte au un risc cu 32% mai mare de a se îngrăşa.
De asemenea, îţi va fi mai greu să rezişti în faţa tentaţiilor culinare şi vei consuma mai multe alimente bogate în grăsimi.

Trebuie să dormi între 7-9 ore pe noapte, să ai un program de somn pe care-l să-l respecţi şi să eviţi consumul de cofeină după-amiaza.


4. Eşti dependentă de băuturile de tip cola


Sucurile carbogazoase conţin o cantitate exagerată de zahăr sau îndulcitori artificiali care-ţi pun în pericol silueta. Un studiu apărut în 2012 în publicaţia Obesity arată o legătură clară între consumul acestor băuturi şi depunerile de grăsime în zona abdominală.
Înlocuieşte sucurile carbogazoase cu apa plată, ceaiurile neîndulcite sau apă în care să pui câteva felii de fructe.


5. Consumi prea multă sare


Mâncărurile foarte sărate au un efect de balonare. Ai mare grijă la cantitatea de sare pe care o consumi, dar şi la sursele de sodiu din alte alimente procesate din comerţ. Ţine solniţa departe de tine şi evită să adaugi sare în farfurie, înlocuind-o cu diverse alte condimente pentru a intensifica aromele.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madalina pe 22 Feb 2014, 17:56
    PRODUSELE CU MAGNEZİU SINT URMATOARELE

    SALATA VERDE BANANELE FASOLEA OREZUL BRUN LİNTEA SPANACUL

    0
    1

  • Ionica pe 9 Feb 2014, 01:27
    coment

    doream sa stiu care alimente contin magnezeu ? multumesc !!!

    1
    0

  • Ioana pe 4 Feb 2014, 15:32
    elementele ingrasarii

    Da,si eu am insomnii,am sa caut sa consum alimente care contin magneziu,multumesc,sfaturile sunt bune .

    0
    1

  • elena mihaila pe 30 Ian 2014, 18:24
    abdomen prea plin. in comparatie cu restul fizicului

    Da am insomnii create de unele griji. O sa incerc sa consum alimentele care contin magneziu si o sa iau si suplimente cu acesta.Sigur viata uneori ne ofera si neplaceri. Pe 30ian.2013 a decedat fratele la doar 57 de ani si pe3 dec.2013 am pierdut-o pe mama de dorul fratelui. Multumesc pt. pt. sfaturi

    0
    1

  • Ionica pe 30 Ian 2014, 07:01
    coment

    MULTUMESC pt. ideile bune pe care mi le transmiteti nu am gindit ca lipsa de somn poate sa-mi efectueze la burta si sarea nu am stiut MULTUMESC si sa fiti iubiti cei ce ne scrieti aceste faimoase sfaturi

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod