Slăbit rapid: 5 trucuri eficiente ca să scapi de kilograme fără efort

Nimic nu este mai tulburător sau mai exasperant pentru o femeie predispusă îngrăşării, decât să audă din gura unei surate silfide că "nu a ţinut dietă niciodată", deşi pare că urmează cel mai restrictiv regim alimentar din lume. Îţi vine să crezi sau nu, chiar este posibil să slăbeşti fără să simţi că ţii dietă, prin mici transformări discrete în stilul tău de viaţă.
Nimic nu este mai tulburător sau mai exasperant pentru o femeie predispusă îngrăşării, decât să audă din gura unei surate silfide că "nu a ţinut dietă niciodată", deşi pare că urmează cel mai restrictiv regim alimentar din lume. Îţi vine să crezi sau nu, chiar este posibil să slăbeşti fără să simţi că ţii dietă, prin mici transformări discrete în stilul tău de viaţă.

Secretul femeilor care arată incredibil, aparent fără efort, este acela că şi-au asumat o disciplină alimentară esenţială siluetei, ca pe un mod firesc de viaţă. Dacă vrei să slăbeşti, dar mai ales să te şi menţii, uită de dietă! În schimb, impune-ţi câteva obiceiuri zilnice care să îţi topească nesuferitele calorii pe nesimţite, chiar dacă rezultatele nu se văd imediat.

1.
Nu mai sări peste micul dejun


Probabil ai mai auzit acest avertisment, pe care chiar ar fi bine să îl iei în serios! Nu mai trăi cu senzaţia că tai din numărul de calorii ingerate zilnic dacă nu mănânci la începutul zilei, deoarece nu faci altceva decât să îţi creşti apetitul spre seară. Micul dejun îţi furnizează energie şi îţi accelerează metabolismul, astfel încât corpul tău să ardă mai bine grăsimile pe tot parcursul zilei.

Studiile arată că oamenii cu un indice de masă corporal optim sunt cei care mănâncă întotdeauna dimineaţa, pe când persoanele supraponderale împărtăşesc obiceiul de a ignora complet micul dejun.

2. Mănâncă deştept

Mănâncă suficient şi ai grijă constant să nu îţi fie foame, alegând alimente care induc o stare de saţietate pe termen lung: cereale integrale, carne bogată în proteine slabe, gustări din legume şi fructe, mix de alune, nuci şi seminţe etc.
Nu pleca de acasă fară un sandwich din pâine integrală, piept de curcan şi ardei iute sau o altă gustare hrănitoare, fără grăsimi saturate şi zaharuri care se depun instant pe coapse. Fast food-ul şi prăjiturile nu mai sunt la fel de irezistibile pe stomacul plin!

3. Nu îţi interzice nimic

Dacă vrei să slăbeşti fără să simţi că ţii dietă, nu îţi mai interzice nimic: tentaţia creşte direct proporţional cu restricţiile la care te supui.

Arzi, totuşi, de dorinţă să guşti din prăjitura apetisantă adusă de colega ta de muncă tocmai pentru pauza de prânz? Gustă o bucată decentă, fă-ţi pofta şi depăşeşte impasul: dacă suferi cumplit pe moment şi îţi negi plăcerea, şansele să înfuleci ulterior un desert copios de la cofetărie cresc alarmant.
Secretul este moderaţia.

4. Spală-te pe dinţi imediat după cină

Sună amuzant, nu-i aşa? Ei bine, iată un truc util de slăbit, fără diete fade şi chinuitoare. Ştii deja că gustările târzii în noapte îţi sabotează silueta, nu? O metodă excelentă de a sta departe de ele este să te speli pe dinţi imediat după cină. Prospeţimea danturii va fi o barieră puternică în faţa tentaţiei de a da iama în ciocolată: vei dori sa îţi menajezi igiena, dar vei şti totodată şi că gustul desertului va fi modificat de mentolul pastei de dinti!

5. Nu îţi ignora foamea, dar consumă porţii mici

Ţi-e foame? Mănâncă! Suferinţa stomacului tău se transformă în viitoare excese alimentare, chiar dacă o perioadă te înfometezi crunt şi scapi de un kilogram sau două.
Tot ce trebuie să faci pentru a te subţia în timp este să reduci porţiile din farfurie, măcar cu 10-20% faţă de cantitatea consumată de obicei. Pune mâncarea în farfurii şi castronele mici, să nu te simţi privată de hrană vazând mult spaţiu gol în farfurie.

Renunţă la băuturile acidulate şi gândeşte-te la efectele alimentelor asupra corpului tău, înainte să le savurezi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod