Slăbit rapid: 5 motive pentru care dieta cu supă de varză te poate ucide

Dieta cu supă de varză este cea mai simplă, ieftină şi la îndemână soluţie pentru o slăbire rapidă, dar şi pentru o îngrăşare la fel de accelerată odată ce ai renunţat la acest regim. Află de ce nu este sănătos să slăbeşti cu supă de varză!

Dieta cu supă de varză este cea mai simplă, ieftină şi la îndemână soluţie pentru o slăbire rapidă, dar şi pentru o îngrăşare la fel de accelerată odată ce ai renunţat la acest regim. Află de ce nu este sănătos să slăbeşti cu supă de varză!

 

O cură de slăbire nu are nicio legătură cu înfometarea sau cu privarea organismului de nutrienţi. Dacă vrei să slăbeşti şi să te menţii la greutatea corporală dorită nici nu trebuie să iei în seamă dietele drastice care propun meniuri dezechilibrate din punct de vedere nutriţional. O dietă care taie de pe listă ingredientele necesare pentru buna funcţionare a organismului nu va da roade decât pe termen scurt. Aşadar, grăsimile bune, carbohidraţii, proteinele, vitaminele şi mineralele nu trebuie să lipsească din dieta ta zilnică pentru că rişti să împiedici organismul să funcţioneze la capacitate maximă.



Atât înfometarea, cât şi regimurile de slăbit foarte sărace în calorii nu sunt recomandate dacă vrei să slăbeşti sănătos şi să nu te trezeşti cu kilogramele înapoi după câteva săptămâni din momentul în care ai renunţat la dietă. Dieta cu supă de varză este un astfel de exemplu, deoarece slăbeşte organismul şi-l privează de substanţele nutritive.

 

Atenţie! Dacă urmezi dieta cu supă de varză mai mult de o săptămână, rişti să creezi probleme grave de sănătate.

 

 

Iată de ce nu ar trebui să urmezi o dietă cu supă de varză:

 

1. Îţi expui organismul diverselor carenţe nutriţionale

Supa de varză nu conţine proteine, grăsimi sănătoase şi nici minerale care sunt esenţiale pentru corp (calciu, fier, magneziu), prin urmare organismul nu-şi poate lua nutrienţii de care are nevoie. "Această dietă privează organismul de nutrienţi esenţiali precum proteine, calciu sau vitamine din complexul B.

Pe termen lung, dieta poate să creeze deficienţe grave în organism", avertizează dr. Lona Sandon, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Americane de Dietetică. Dacă vrei să urmezi o cură de slăbire cu supă de varză, măcar lasă legumele semi-fierte pentru că valoarea nutriţională este mai ridicată.

 

2. Te îngraşi mai mult după ce renunţi la dietă

De îndată ce ai decis să nu mai urmezi dieta cu supă de varză te vei îngrăşa la loc. Mai mult, nutriţioniştii avertizează că există un mare risc să pui mai multe kilograme pe tine decât aveai înainte de a te apuca de dietă. Nu cred ca merită riscul, tu ce zici? În schimb, poţi să incluzi supa de varză în planul tău de meniu pe lângă alte diverse mâncăruri gătite simplu şi fără grăsimi. Un regim alimentar echilibrat care să conţină de proteine, carbohidraţi, minerale, vitamine, grăsimi bune va da roadele pe care le aştepţi: scapi de kilograme într-un timp mai lung, dar rezultatele vor fi permanente.

 

3. Cauzează probleme digestive

Ştim că varza predispune la flatulenţă, de aceea o dietă bazată numai pe varză va genera anumite efecte nu tocmai plăcute la nivelul sistemului digestiv. Balonarea şi gazele intestinale te vor însoţi pe parcursul dietei. Ceea ce ar fi bine să faci dacă tot vrei să urmezi această dietă este să arunci prima apă în care ai pus varza la fiert (la fel cum procedezi cu fasolea). Problemele digestive apar şi din cauza conţinutul bogat în fibre care deranjează stomacul dacă nu sunt incluse treptat în dietă.

 

4. Pierzi din masa musculară

În loc să te scape de grăsimi şi de retenţia de apă, dieta cu supă de varză "atacă" muşchii şi determină pierderea masei musculare.

 

5. Cauzează boli de inimă

Lipsa proteinelor pe termen lung poate să slăbească muşchiul inimii, avertizează dr. David J.A.

Jenkins, nutriţionist şi profesor la Universitatea Toronto, citat de site-ul everydayhealth.com. "Acest lucru produce oscilaţii ale echilibrului mineral, provocând aritmii care ar putea să fie fatale", explică specialistul. De asemenea, dacă foloseşti multă sare în supă există un risc ridicat de hipertensiune arterială. 

 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 16 Aug 2013, 14:36
    NU VA CHINUITI

    fetelor am avut la varsta de 18 ani aveam 80 d kg akum am 21 de ani si 56 de kg adevarat am mai pus p mn pt k eram prea slaba am tinut o cura de slabire simpla si deloc complicata...dimineata pe stomacul gol am baut cate o cana de apa fierbinte si aveam 3 mese pe zi iar dupa ora sase mancam mere si beam multa apa plata am ajuns in 5 luni sa slabesc in ultimul hal ajunsesem la 45 de kg pana se lua si mama de mine sa opresc aceea cura de slabire ca ajung rahitica nu va mai chinuiti k atatea supe si tot ce gasesc pe aici beti dimineata o cana cu apa fierbinte si nu mancati dupa ora sase iar in timpul zilei cu acele 3 mese pe zi incercaty sa nu mancaty pana explodati sfatul meu. va promit k aceasta dieta va da roade cum a dat si la mine va pup si va urez succes!

    0
    0

  • Fefe pe 20 Iun 2013, 20:17
    Normal ca te ingrasi

    Dupa orice regim, trebuie neaparat schimbat stilul de viata. Nu cum ai terminat regimul, te muti cu chirie la MC sau in orice fast food, sau mananci dulciuri pana mori si alte cele. Dieta aceasta este buna ca un fel de "start" iar apoi schimbi stilul de viata. mananci sanatos si uiti de alimentele interzise. Normal ca te ingrasi inapoi, ba poate mai mult, daca revi la stilul initial. De ce va este tuturor atat de greu sa intelegeti ca dietele nu au rezultate vesnice, daca te intorgi la obiceiurile proaste?

    1
    0

  • Anna pe 5 Mai 2013, 13:16
    dieta supa de varza

    Buna fetelor! în primul rând vă urez sărbători fericite! eu am ținut dieta cu supa de varza dar nu am slăbit deloc! ceea ce mi s-a părut foarte ciudat având în vedere ca de obicei nu țin diete și mănânc multe dulciuri...nu am trișat în timpul dietei am mâncat doar alimentele permise. poate îmi puteți da un sfat sau un exemplu de dietă vreau să slăbesc vreo 4-5 kg..

    3
    0

  • claudia pe 2 Apr 2013, 10:26
    supa de varza

    buna fetelor eu tin dieta cu supa de varza doar 4 zile de luni pana joi celelaltezile mananc de toate cate putin si carne sau peste la gratar.Eu prepar supa cum e in reteta dar ii adaug si bors si 2 oua fierte si le tai marunt asa imi place foarte mult si in patru zile dau jos cam 2-3 kg.Deja o tin de o luna sia am dat jos 9kg .Succes fetelor care se apuca de dieta ca stiu ca este foarte greu

    2
    0

  • Denisa pe 15 Ian 2013, 09:58
    Nu imi vine sa cred!

    Ba' e bine,ba' nu e bine!Am tinut cura cu supa de varza,dar e logic ca dupa oricare dieta tinuta,sa mananci echilibrat,nu sa incepi cu dulciurile sau altele:).In orice caz,nici o singura dieta care te slabeste rapid nu este buna!Pentru ca dupa un anumit timp,vei ajunge ori la greutatea initiala,ori te vei trezi cu kg mai multe..Stiu cum e,de sarbatori am exagerat cu unele alimente si nu mi-a facut bine deloc.M-am ingrasat si m-am simtit foarte deprimata,acum insa m-am decis sa imi schimb modul de viata!S-a terminat cu painea in exces,cu dulciurile,pastele fainoase..am realizat ca daca vreau sa slabesc,intai trebuie sa reduc din alimentele daunatoare,care provoaca grasime.Oricum,revenind la articol,cred ca nu as mai putea manca vreodata supa de varza toata ziua,pur si simplu am ajuns sa ma scarbesc.FETELOR,daca vrei sa slabiti taiati painea,sucul,dulciurile,pastele fainoase si aveti grija la combinatul alimentelor.CAT mai multe fructe si legume si multa apa,insa nu uitati ca degeaba va infometati,mancati des si putin.Apropo,fara miscare nu o sa rezolvati mai nimic:)!

    1
    0

  • Lavy pe 2 Aug 2012, 17:59
    mai bine schimb stilul de viata

    am incercat cu supa de varza dar sincer nu am putut rezista, nu stiu cum puteti sa duceti la capat dieta! in schimb, m-am hotarat sa imi schimb stilul de viata si am inceput sa fac mult sport,iau supliment Chilliburner si imi e mai usor sa renunt la mesele copioase asa. Apa cat cuprinde beau si ma culc devreme! Solutia perfecta, am dat jos 5 kg intr-o luna jumate!!! Spor ,va admir ca puteti sa tineti dieta asta cu varza dar mai sanatos este sa mentineti greutatea...

    0
    0

  • maria florina pe 12 Iun 2012, 20:30
    supa de varza

    eu tin acum cura cu supa de varza de 2 zile...da nu am scapat de nici un kg,poate pt ca e prea devreme...da ce citesc ma sperie nu vr sa ajung mai rau de atat,si in plus beau doar zeama...poate fi un motiv pt care nu am slabit?

    0
    3

  • Maria pe 8 Sep 2011, 18:22
    Nu exista nu pot ci doar nu vreau

    Am tinut diete si am luat pastile de slabit aproximativ un an si nimic.Acum un an am adoptat alt stil de viata care mi-a adus pierderea a 20 kg intr-un an. 1. Am renuntat la masina si am mers pe jos la serviciu intrucat sa astepti transportul in comun e sinucidere curata 2. Am renuntat la masina de spalat spal cu mana nu permanent dar de 2 -3 ori pe saptamana 3.Car singura bagajele 4.Mananc ca si innainte dar si duc o viata mult mai activa, daca nu am treaba merg 2km pe jos. 5.Perseverenta e mama succesului

    5
    0

  • Viorica pe 8 Sep 2011, 09:42
    dieta cu supa de vază

    Această dietă funcționează cu condiția să nu ai probleme de sănătate(colită, aritmie,gastrită,hipotensiune,etc) și să nu depășești 1-2 săptămâni de dietă o dată la 6 luni. În timpul dietei se mănâncă legume și fructe, se bea apă și ceai neîndulcit, a 4-a zi lapte și banane, a 5-a și a 6-a carne de vită, pui sau pește la grătar, deci nu ne lipsim corpul de minerale și proteine. După dietă nu începem să facem iar exces de dulciuri, lipide și proteine, ne hrănim echilibrat. La mine a funcționat perfect această dietă, dar n-am avut de dat jos decât 6 kg.

    2
    1

  • manuela pe 7 Sep 2011, 10:55
    ba e buna, ba nu-i buna...

    parca ziceati ca-i buna, o recomandati http://www.eva.ro/dietafitness/dieta/dieta-cu-supa-de-varza-articol-3052.html?&psize=50&pstart=150 cat despre ce se intampla dupa ce renunti, sa nu ne fie cu suparare dar dupa orice dieta, oricat de stiintifica, personalizata si echilibrata ar fi ea, te ingrasi ca porcul daca mananci cat si ce ingurgiteaza el. Inclusiv fripturi din el. Ce parere aveti despre supa de patrunjel in cura de slabire si de mentinere? Asta ca sa mai schimbam obsesiile cu varza...

    12
    0

  • miss pe 7 Sep 2011, 08:53
    ...

    felicictari pentru articol.asa este.am tinut si eu o cura cu supa de varza timp de 1 luna.apoi am pus pe mine dublul kg

    4
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod