Slabeste prin forta mintii!

Ai nevoie tot timpul sa mananci cate ceva? Cui ii este foame, de fapt, corpului sau mintii? Inainte de a incepe orice fel de dieta, invata cum sa-ti potolesti foamea.
O foame foarte nervoasa
 
Combate-ti pofta de mancare continua si vei vedea ca regasirea "formelor pierdute" va fi mai usoara decat crezi. De fiecare data cand esti tentata sa mananci cate ceva, incearca sa te relaxezi si imagineaza-ti ca iti privesti miscarile ca pe un film: observa atent cum mana ta se indreapta spre farfurie, prinde alimentul si il duce spre gura. Incearca sa-ti stabilesti o limita, numarand de cate ori misti bratul pentru a manca.
 
Incearca, de asemenea, sa-ti indrepti atentia asupra prepararii mancarii. Gateste light, renunta la caramele, snacks-uri si tot ce-ti mai placea sa "rontai" in timp ce gateai. Inlocuieste-le cu fructele, ceaiurile sau supele de legume.

 
Nu te lasa prada tentatiei de a imbraca haine lejere. Iti vor da senzatia ca arati totusi "aceptabil" si ca mai poti manca, deoarece hainele te incap.
 
Foamea nervoasa poate fi combatuta si printr-un mod foarte placut: fa dragoste inainte de cina. Pofta de mancare nu va mai fi asa de mare "dupa". Afirmatia "dragostea ingrasa" este cat se poate de falsa. Iubirea iti da aripi, te face fericit/a, in nici un caz nu-ti creeaza senzatia de foame necontrolata.
 
Ai inceput pentru a nu-stiu-cata-oara o dieta? Nu esti singura. Studiile cele mai recente arata ca 60% dintre femei incearca sa piarda din greutate cel putin o data pe an. Din pacate, de cele mai multe ori, rezultatele intarzie sa apara.
Corpul opune rezistenta si toate eforturile tale par sa fie inutile. Tentatia de a renunta devine tot mai puternica.
 

Pentru a nu abandona planul initial, iata cum trebuie sa infrunti dieta in mod corect:
 
1. Daca nu vrei sa dai gres inca de la inceput, prima regula pe care trebuie sa o respecti este sa nu te supui unei diete drastice, care iti impune sa-ti schimbi radical modul de viata. Din dorinta de a obtine rezultate imediate, ai tendinta de a incepe un regim drastic, iar pentru asta iti impui reguli mult prea severe. Cu cat dorinta de a slabi este mai mare, cu atat stimulii senzatiei de foame, pe care la inceput reusesti sa-i controlezi, devin mai dificil de reprimat.
 
2. Evita sa pronunti cuvantul dieta.
Unii dietologi si psihoterapeuti spun ca pronuntarea acestui cuvant duce cu gandul la ingrasare.
 
3. Incepe programul de slabire atunci cand simti cu adevarat ca asta vrei sa faci si cand vei inceta sa fii mai putin sever/a cu tine insuti/insati.
 
4. Cele mai multe diete nu dau rezultate dintr-un motiv foarte ascuns si feminine totodata: teama de a slabi, care izvoraste din frica subconstientului de a accepta noul. Pentru a depasi aceasta situatie, este fundamental sa alegi o dieta lenta, care sa te ajute sa te obisnuiesti sa traiesti intr-un corp modelat.
 
5. Pentru a nu cadea in tentatia de a abandona dieta, incearca sa intelegi adevaratele motive pentru care vrei sa slabesti si sa tii un regim alimentar corespunzator.
Vei vedea ca astfel rezultatele nu vor intarzia sa apara.
 
6. Nu astepta traditionala zi de luni, inceputul lunii sau al noului an ca sa incepi dieta. Nu conteaza elementul temporal, ci momentul in care te simti psihic pregatit/a si iti doresti cu adevarat o schimbare.
 
7. Tine un jurnal in care sa scrii tot ceea ce mananci in mod normal – te va ajuta sa intelegi raportul cu alimentele pe care le consumi in general.
 
8. Inainte de a incepe o dieta, masoara-ti circumferinta soldurilor, a taliei si a sanilor. Astfel iti vei cunoaste mai bine corpul si vei remarca diferentele dupa o perioada de regim.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabi pe 8 Apr 2009, 22:06
    o bunaciune de carte

    eu am gasit DIETA MINTII la un depozit de carte , parca Stand, unde ma taraste nevasta mea dupa carti. Merita citita, eu am inceput sa d-au citate zilnic din ea- e de nota 10!

    0
    0

  • miruna pe 1 Apr 2009, 18:12
    carte dieta mintii

    de unde pot cumpara acesta carte, Dieta mintii, de Bogdan Tudor?

    0
    0

  • andrei pe 23 Mar 2009, 20:51
    inamicpublic@yahoo.com

    am si eu cartea, e scrisa de Bogdan Tudor. Chiar mi s-a parut ok titlul Dieta Mintii, mai ales ca mintea este cea care ne opreste acul cantarului acolo unde vrea ea.

    0
    0

  • MURESANROBERT pe 22 Mar 2009, 23:27
    DIETA MINTII

    Am citit o astfel de carte, cum sa slabesti prin forta mintii, de la editura Sapnaa Art, cartea chiar se numeste Dieta Mintii, cum sa slabesti gandind si chiar abordeaza dintr-o perspectiva interesanta forta inestimabila a mintii in procesul slabirii.

    0
    0

  • alina pe 1 Mar 2009, 19:57
    motivul

    pentru k ai slabit in tipul acestor 2 luni de fitness...si o data cu slabitul nu mai ai sanii asa mari deoarece ai slabit

    0
    0

  • miha pe 5 Mai 2008, 14:34
    Circumferinta sanilor

    De ce circumf. sanilor dupa 2 luni de fittnes a scazut?

    0
    0

  • tamara pe 3 Mai 2008, 14:01
    Se poate

    Eu am slabit in 3 luni 15 kg dar cred ca fara ajutorul unui nutritionist nu faci nimic. Am tinut inainte diferite diete si ajungeam la acelasi rezultat: mult mai grasa.

    0
    0

  • DODO pe 28 Sep 2007, 09:42
    se poate slabi cu vointa!

    in aproape 4 luni am slabit 10 kg cu un efort moderat, prin cura hipocalorica de max.1000cal/zi+exercitii fizice acasa ptr abdomen si coapse, Pillates. Totul e sa-ti doresti si sa crezi ca poti!

    0
    0

  • Nitza pe 18 Mar 2007, 16:27
    totul e in miinile tale!

    Buna,fetelor,am cea mai buna dieta pentru voi,ideea e sa ai incredere ca nu te vei atinge de mancare grasa dupa 6!Daca iti pui acest gand in plan,se rezolva shi muult sport,tonifica,ridica moralul si-ti da putere sa mergi mai departe!Bafta!

    0
    0

  • andreea pe 16 Mar 2007, 14:55
    o posibilitate

    buna...sunt andreea si acum am inceput din nou o dieta ...parerea mea ar fi sa elimini tot din frigider ce este gras .... sa i tzi umpli frigiderul cu fructe proaspete , legume, carne de pui , peste ... incearca sa faci asta impreuna cu sotul tau nu singura...sa prepari carnea in cuptor nu cu mult ulei ... in tigaie dar sa o faci ca la gratar ...sa nu pui in tigaie ulei ...fa multe salate ... la pranz si seara sa nu existe masa fara salata ...parerea mea daca alegem produse mai usoare poate incet incet se va simti diferentza...si te simti si mai bine ...un pik la inceput va fi greu dar te vei obisnui.... fa supe seara din legume doar ... si cumpara painea integrala ... sper sa i tzi fie de ajutor...a si am mai auzit un studiu unde spune ca jumatate de grefa inainte de orice masa ajuta la slabit ...te am pupat ...andreea

    0
    0

  • oana pe 16 Mar 2007, 14:07
    hmm

    spun sincer ca pana nu m-am resemnat cu gandul ca sunt grasa nu am reusit sa slabesc.Nu am tinut diete,nu am renuntat la ciocolata si nu am facut sport.Dar am slabit intr-un an 10 kg.Cum? M-am acceptat asa cum sunt.Incercarile esuate de a slabi te ingrasa si mai tare.Si din momentul in care nu am mai bagat de seama ca sunt grasa, din momentul in care am scapat de complexe am reusit sa mananc corespunzator.De fapt am incercat sa mananc sanatos nu pt a slabi ci pt a ma simti bine.Mi-am dat seama ca dupa o farfurie plina cu cartofi si doua ochiuri, nu am facut decat sa-mi potolesc foamea.Insa corpul meu... simteam ca nu il mai pot misca.Trebuia sa stau o ora in pat ca sa-mi revin.Mananc si dulce si gras dar mai rar pt ca nu ma mai simt in stare de nimic dupa masa daca fac exces.Si daca nu te stresezi cu slabitul ai sa vezi ca scazi in greutate.Nu-ti schimba alimentatia doar ca sa slabesti. Ci doar mananca sanatos ca sa te simti mai plina de energie si de viata.Si nici nu ai sa observi cum zboara kilogramele.Ce ma determina sa nu mananc in anumite momente anumite feluri de comestibile e gandul la senzatia de dupa.Mai bine o bucata de ciocolata pt ca nu incarca atat de mult stomacul si nici nu-l arde cum fac cartofii prajiti sau alte mancaruri.Mancati des si cate putin si mai ales mestecati bine mancarea.

    0
    0

  • mihaela vasile pe 12 Mar 2007, 20:25
    ce dieta ar fi cea mai potrivita?

    Sunt Mihaela si am 29 de ani.Problema mea nu este faptul k nu ma pot abtine de la mancat,in realitate mananc foarte putin,ci faptul k nu pot sa mai dau jos kg luate in plus in timpul sarcinii.Am luat aprox 20 kg in greutate in timpul sarcinii si nici atunci nu am macat excesiv,pot spune chiar k nu am avut"pofte"si am mancat normal.In schimb am baut foarte multe lichide,poate prea multe.Dupa nastere am scazut doar 5 kg ,cu tot cu greutatea fiului meu.De atunci ma mentin la aceeasi greutate dar nici nu prea reusesc sa dau jos.Spuneti-mi va rog care dieta ar putea da cel mai bun randament in cazul meu?Multumiri,MIHAELA

    0
    0

  • mioaraman pe 13 Feb 2007, 00:08
    concurs

    nu se acumuleaza punctele din concurs ,eu trebuia sa figurez cu 1225 de puncte acumulate ieri si azi 11 si 12 02 2007. le papa lupu?

    0
    0

  • cristina soare pe 12 Feb 2007, 22:21
    MERCI

    Mi-au placut mult sfaturile si le consider realizabile usor, fara un efort prea mare. Sunt unele sfaturi pe care chiar nu le stiam. merci

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod