Siluetă. 6 motive pentru care nu poţi slăbi rapid după Revelion

Sărbătorile de iarnă îţi pot sabota silueta fără să îţi dai seama. Sarmalele perfecte ale mamei, salata de boeuf cu maionză, fripturica fragedă şi gustoasă şi cozonacii pufoşi sunt deliciile culinare cu care te răsfeţi de sarbători, dar ele te îngraşă dacă le mănânci zile la rând. Aşa ajungi ca după Revelion să te uiţi în oglindă şi să te miri că ai făcut colacei şi şunculiţe în jurul abdomenului. Te-ai întrebat vreodată de ce nu reuşeşti să slăbeşti rapid după Revelion? Dacă nu ai găsit încă răspunsurile, ţi le spunem noi.

1. Nu te poţi abţine de la gustările specifice sărbătorilor

Gustările din timpul zilei joacă un rol important în procesul de slăbire şi este recomandat să ai cel puţin două astfel de mese pe zi, bazate pe oleaginoase, iaurt sau fructe proaspete.
Dacă, în schimb, pe parcursul sărbătorilor mănânci din toate dulciurile de casă şi îţi iei cozonac sau cornuleţe la serviciu, chiar şi după Revelion, îi vei furniza organismului o cantitate mare de zahăr şi grăsimi saturate, care numai să slăbeşti nu te ajută.

Anul acesta, propune-ţi doar să guşti din bunătăţile sărbătorilor, nu să te saturi cu ele.

2. Nu urmezi o cură de detoxifiere

Cum ai vrea să slăbeşti după Revelion, dacă de la fripturi, sarmale şi salate cu maioneză sari la carne la grătar, cârnăciori prăjiţi sau paste cu multă smântână şi bacon? Imediat după ce se încheie sărbătorile, ar fi bine să urmezi o cură de detoxifiere, care să te ajute să-ţi cureţi organismul de excesul de proteine animale.
Cu alte cuvinte, trebuie să consumi multe salate de crudităţi, legume gătite cât mai simplu, garnituri uşoare şi fructe.

3. Nu te hidratezi corespunzător

Deshidratarea este unul dintre motivele pentru care nu reuşeşti să slăbeşti rapid după Revelion. Încearcă să suplimentezi aportul de apă, pentru a-ţi stimula digestia şi a grăbi eliminarea toxinelor din organism.

4. Nu faci sport

Sportul la început de an este mană cerească pentru siluetă. Gândeşte-te că toate mesele grele de sărbători ţi-au încetinit metabolismul, iar pe deasupra sedentarismul pune şi el piedică arderilor. Dacă te întrebi de ce nu slăbeşti după Revelion, lipsa mişcării este una dintre posibilele explicaţii.

Fă-ţi un abonament la sală şi propune-ţi ca anul viitor să faci mai mult sport, ca să slăbeşti şi să-ţi tonifiezi corpul.

5.
Sari peste mese


Săritul peste mese este un alt motiv pentru care nu poţi slăbi după Revelion. Înfometarea organismului îl va face să devină hapsân, iar atunci când în sfârşit primeşte mâncare, va avea grijă să păstreze stocuri de grăsime pentru zile negre. Încearcă să respecţi cele 3 mese principale ale zilei, precum şi cele două gustări, dar ai grijă să consumi alimente pline de substanţe nutritive şi nu calorii goale.

6. Nu dormi suficient

În noaptea de Anul Nou, este de înţeles de ce nu te culci la o oră rezonabilă, dar după ce se încheie sărbătorile ar trebui să-ţi faci un program zilnic care să-ţi permită să dormi măcar 7 ore.
În timpul somnului, organismul arde calorii, muşchii se refac mai bine, iar metabolismul se pregăteşte să atace energic depozitele adipoase încă de la prima oră a dimineţii următoare
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod