pizza

Sfatul experţilor: Cum să slăbeşti dacă mănânci pizza

Un studiu demonstrează că poţi să slăbeşti dacă mănânci pizza. Ceea ce contează este când şi cum consumi acest preparat irezistibil.

Nu, nu e o glumă sau vreo înşelătorie! Poţi să slăbeşti dacă mănânci pizza, dacă ai grijă să nu sari calul şi să respecţi o regulă importantă, spun specialiştii.

Un studiu realizat în Portugalia şi publicat de revista Men’s Health arată că persoanele care îşi întrerup dieta pentru o zi în care mănâncă pizza, îngheţată şi alte alimente "periculoase", sunt mai motivate să respecte regimul pe care îl ţin şi să slăbească.

Studiul a fost efectuat pe două grupuri de oameni care ţineau o dietă de 10.500 de calorii pe săptămână.

Voluntarilor din al doilea grup li s-a permis să mănânce orice în fiecare sâmbătă.
Diferenţele dintre cât au slăbit subiecţii din ambele grupuri nu au fost foarte mari, dar cei care au avut o zi de pauză au fost mai relaxaţi, mai fericiţi şi mai motivaţi să respecte dieta.

Asta înseamnă că în loc să ne facem griji pentru fiecare felie de pizza, mai bine ne rezervăm o zi pe săptămână pentru "plăceri vinovate", în care să ne permitem câteva abateri de la regim.
Cu condiţia să nu facem "ravagii" în ziua de pauză, iar în timpul săptămânii să nu depăşim nivelul zilnic de calorii, scrie Bright Side.

Este important ca numărul caloriilor din zilele de dietă să nu fie foarte mic în raport cu cel din ziua de pauză, pentru că acest şoc dezechilibrează organismul. Câteva felii de pizza pe săptămână nu-s o povară imposibilă şi pot fi un premiu bun pentru celelalte zile în care am rezistat tentaţiilor.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod