Scapa de toxine

Adesea, inceputul de an vine cu probleme de digestie, balonare si uneori cu senzatia de greata care dureaza chiar cateva zile. Acestea sunt urmarile exceselor culinare din timpul zilelor de sarbatoare care au obosit organismul si mai ales sistemul digestiv. In aceste cazuri este binevenita o cura de detoxifiere.

Principiul de eliminare a toxinelor consta in consumarea de alimente usoare care dau posibilitatea organismului sa se odihneasca dupa excesele culinare. Detoxifierea este indispensabila santataii si bunei functionari a organismului, mai ales dupa sarbatori. Cateva zile de mono dieta te vor ajuta sa te obisnuiesti cu o alimentatie echilibrata, bazata pe micronutrimenti.


Mananca lejer si consuma mai ales legume si fructe care faciliteaza tranzitul intestinal. Bogate in vitamine si cu un continut scazut de calorii, fructele si legumele sunt ideale pentru a diminua senzatia de balonare. Incearca sa gatesti dietetic, cu putin ulei sau fiert. Seara poti manca o salata si o supa usoara de legume.

Atunci cand urmeaza o cura de detoxifiere, anumite persoane sunt tentate sa ia medicamente care faciliteaza digestia. Cercetatorii au aratat ca aceste produse, desinate sa curete organismul, sunt ineficiente atunci cand sunt folosite imediat dupa excesele culinare. Pe langa cura de detoxifiere pe baza de plante si ceaiuri este recomanadata si o dieta urmata timp de cateva zile.

Pentru a tine o cura de detoxifiere cu efecte maxime, tine cont de urmatoarele reguli si umeaza-le timp de patru saptamani:

1. Bea cel putin 2 litri de apa zilnic.


2. Pe durata curei nu consuma: carne si preparate din carne, cereale rafinate, alcool, cafea, produse lactate, zahar. Poti manca: mere, portocale, lamai, ananas, mango, papaya, orez integral, fulgi de ovaz, salata, ceapa, patrunjel, ierburi aromatice.

3. Ia suplimente pe baza de plante si vitamine pentru a favoriza eliminarea toxinelor. Cea mai eficienta este vitamina C. Este utila si o ceasca de infuzie de musetel pe zi.

4. Ofera-i organismului tau posibilitatea de a se oxigena. Fa o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Daca nu vrei sa iesi si ai o bicicleta medicinala, pedaleaza in fata unui geam deschis.

Pentru a tine o mono dieta de o zi bea, imediat cum te trezesti, un suc de lamaie amestecat cu apa calduta in care ai adaugat o lingura de ulei de masline.
Tot resul zilei mananca un singur tip de legume sau fructe de sezon.

Seara, inainte de culcare, este recomandata o infuzie din frunze de urzica, fiind considerata un remediu bun in ameliorarea digestiei.

Poti elimina colesterolul acumulat in urma meselor cu preparate traditionale cu ajutorul semintelor de in, a uleiului din germeni de grau si al lecitinei din soia.

Usturoiul este un aliment extraordinar cu virtuti de detoxifiere incomparabile. Consuma in mod regulat doi-trei catei de usturoi pe zi.

Evita bauturile carbogazoase si cafeaua. Bea multe ceaiuri si apa plata.

Mararul este util in combaterea aerofagiei si a balonarii, iar ginsengul, numit "floarea vietii", are o actiune tonica si diminueaza senzatia de oboseala.


Poti fi mult mai repede in forma daca practici un sport ca inotul sau mersul pe bicicleta. De asemenea te ajuta la digestie si o plimbare de jumatate de ora prin parc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod