Sapte greseli care pot compromite un regim alimentar

Nu duci lipsa de vointa si nici de motivatie: doar se apropie vara, nu-i asa? Plaja, pantaloni scurti, fuste lungi si transparente, diferite bustiere si topuri cu modele interesante si culori vii. Toate acestea sunt incompatibile cu o silueta plinuta, nu-i asa? Tocmai de aceea spuneam ca ai toate motivele sa fii constiicioasa si sa urmezi cu strictete regimul. Ce faci insa daca timpul trece, iar cantarul nu-ti arata nici un progres?

Este normal ca intr-o astfel de situatie sa apara starile de frustrare, descurajarea... "De ce nu slabesc?". Iar de aici pana la tentatiile extreme (fie de a abandona regimul, fie de a te infometa) nu mai este decat un pas.
Nu mai e necesar sa-ti spun ce greseala uriasa ai face, in ambele situatii. Ce-ar fi sa abordezi o atitudine mai constructiva? Si ai putea incepe cu identificarea motivului pentru care dieta nu a dat rezultatele scontate...

Tu mananci mancarea, nu invers. Stiu ca-ti vine sa zambesti, insa este ceva cat se poate de serios. In timpul unei diete, multi oameni devin parca timizi atunci cand se asaza la masa. De ce oare? De teama ca nu vor putea rezista ispitei? Sa fim seriosi. Oricine are puterea de a spune "Suficient!" sau "Nu!", chiar si in fata celui mai ispititor platou.

Nu gandi in termeni de tipul "mancare buna" versus "mancare proasta".
Ceea ce este benefic pentru unii poate fi daunator pentru altii si viceversa, in functie de particularitatile fiecaruia. Alimentele pot fi grase, sarate, bogate in fibre, cu un nivel scazut de grasimi saturate - acestea sunt criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere.

Una dintre cele mai frecvente greseli este de a considera ca, dupa ce ai incheiat regimul si ai eliminat surplusul de kilograme, nu mai ai nici o "obligatie". Nimic mai fals, de fapt este reteta sigura pentru esec. Nu spune nimeni ca vei continua sa mananci la pranz numai o salata mica de cruditati, dar nici nu exagera cu dulciurile, pastele fainoase ori prajelile.
In caz contrar, efortul tau va fi zadarnic.

Sa nu-ti imaginezi ca regimul alimentar ca atare ar fi suficient. Neasociat cu exercitiul fizic, se poate spune ca il urmezi degeaba. Bine, poate ca vei reusi sa slabesti, insa corpul nu se va modela frumos si armonios, iar pentru ca nu ai stimulat metabolismul, te vei ingrasa la loc nu peste multa vreme. Nu e nevoie sa mergi zilnic la sala; fie si plimbarile frecvente sunt de natura sa faca diferenta!

Consumi aceleasi fructe si legume in fiecare zi? Foarte rau faci. In felul acesta, nu-ti asiguri necesarul de elemente nutritive si fibre, iar monotonia te poate determina sa renunti la dieta.
Alterneaza cat de des ai ocazia, nu poate fi decat bine.

Multe persoane considera ca toate grasimile sunt nocive, dar nu este nici pe departe adevarat. In realitate, unele dintre ele sunt benefice pentru sanatate - cum ar fi de pilda acizii grasi Omega 3.

Bine, stiu ca nu "mananci" prea multe calorii - dar nu cumva le bei? Intr-adevar, este vorba despre sucurile de fructe pe care avem tendinta sa le consumam. Problema este ca nu contin fibre, ci numai calorii. N-ai nevoie de asa-ceva, nu? Prin urmare, mananca fructele, iar in ceea ce privetse bautura, limiteaza-te la apa plata si suc de portocale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod