Sănătate: 4 metode prin care eviţi să mănânci mult după ce ai făcut exerciţii fizice!

A devenit un cerc vicios de-a dreptul: te spetești la sală, pentru ca apoi să ți se facă o foame de lup, să te înfrupți din alimente bogate în calorii, după care să te simți vinovată că ai mâncat prea mult și să îți programezi o nouă sesiune de antrenament intens. Și tot așa, la infinit. Îți sună cunoscut? Ei bine, află că există câteva metode prin care vei reuși să ieși din acest cerc vicios!

1. Ronțăie în timpul antrenamentului


Ultimul lucru la care te gândești în timp ce alergi pe bandă este să savurezi o gustare? Află că, deși în timpul antrenamentului, pofta de mâncare este ca și inexistentă (organismul secretă un hormon, peptida YY, care îți alungă foamea temporar), imediat după o sesiune intensă de exerciții, vei resimți o foame de lup (de unde și cercul vicios).

Așadar, pentru ca, după 45-90 minute de antrenament, să nu mănânci mai mult decât este cazul, ia la tine niște gustări sățioase, sărace în calorii, pe care să le ronțăi în timp ce faci exerciții. Dacă te antrenezi 45 de minute, optează pentru o gustare de 150-200 calorii, iar dacă antrenamentul tău durează 90 de minute, "ronțăie" 200-250 de calorii.

2. Înlocuiește recompensa post-antrenament

Ai remarcat că, ori de câte ori te spetești la sală, primul gând după ce scapi de chin este să îți oferi o recompensă culinară? Ei bine, aceasta este o altă capcană care îți sabotează demersurile de a elimina kilogramele în plus. Cum o eviți? Dacă simți nevoia să te răsplătești pentru efortul depus - și, periodic măcar, sigur o vei face -, optează pentru recompense sănătoase, cu un conținut mic de calorii.

Spre exemplu, înlocuiește merele pe care le mănânci zi de zi cu o porție aromată de fructe de pădure. Sau fă-ți pofta luând 1-2 înghițituri dintr-o felie de tort cremos, dar nu mai mult de atât.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod