Salatele fac minuni pentru digestie după mesele copioase de Paşte

Cu cât adaugi mai multe verdeţuri proaspete în salatele pe care le faci, cu atât vei asigura corpului enzimele necesare pentru a avea o digestie bună

Te simţi balonată şi ai o digestie îngreunată după mesele copioase luate de Paşte? Oferă-i corpului tău o pauză, respectând câteva reguli de bază şi optând pentru mai multe salate proaspete în dieta zilnică.

Umple frigiderul cu salată verde, spanac, pătrunjel, ceapă verde, lobodă şi rucola pentru a avea la îndemână cât mai multe verdeţuri proaspete pentru salate. Combină aceste verdeţuri cu rădăcinoase (morcovi, sfeclă roşie, ţelină), măsline, avocado, boabe de năut/fasole/linte fierte, seminţe de rodie sau felii de grepfrut, roşii, varză, castraveţi şi ardei pentru a avea mai multă diversitate.


De asemenea, pentru a-ţi uşura digestia mai ţine cont şi de câteva sfaturi utile:

1. Fără carne

După un consum exagerat de carne în perioada sărbătorilor ar fi recomandat să faci o pauză de o săptămână sau mai mult. Proteinele le poţi lua din surse vegetale precum soia, quinoa, avocado, amarant, seminţe de floarea-soarelui, fasole boabe, linte, mazăre, năut, migdale şi seminţe de chia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod