Retete cu carne de pui

Pui la cuptor cu sos de portocale (6 portii) Ingrediente
 
2,300 kg carne pui
1 lamaie taiata felii
1 ceasca suc de portocale
1 lingura mustar Dijon
2 linguri maizena
1 lingura cimbru uscat
1 lingura salvie uscata
1/4 ceasca stafide
sare si piper dupa gust
 

Mod de preparare:
 
Carnea:
 
  • se indeparteaza pielea de pe pieptul puiului, iar carnea se unge cu feliile de lamaie;
  • puiul se aseaza intr-o tava, iar feliile de lamaie ramase se introduc in pui;
  • se presara sare si piper;
  • se acopera cu un capac si se aseaza in cuptor;
  • dupa 30 de minute, se descopera si se adauga sosul peste intregul pui;
  • carnea se lasa la cuptor descoperita, acoperindu-se ocazional cu sos, pana cand puiul capata o fumoasa culoare maronie;
  • carnea se lasa la racit 10 - 15 minute inainte de a fi servita;
  • se serveste alaturi de sos si, dupa preferinta, cu legume inabusite.
 
Sosul:
 
  • intr-o oala se amesteca mustarul si sucul de portocale;
  • se adauga maizena, se mesteca, si apoi cimbrul, salvia si stafidele;
  • se mesteca si se tine la foc mare pana fierbe si se ingroasa;
  • se indeparteaza de pe foc si se toarna peste carne.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crys pe 22 Dec 2007, 17:10
    Hmm

    Pare delicioasa... o voi incerca.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod