Regimul Forking sau furculita la atac

Te-ai saturat sa cantaresti alimentele pe care ti le poti permite in fiecare zi? Ti s-a luat de numararea si renumararea la nesfasit a caloriilor, glucidelor si lipidelor, ca nu cumva sa depasesti "dozele" indicate? Numai tu poti pune capat acestui chin. Adopta noul regim Forking - sau metoda de a cina cu furculita.
Descopera in ce consta metoda si care sunt principiile de baza ale noului regim Forking. Apoi ai libertatea de a alege intre cele doua versiuni ale regimului - permisiva sau stricta - si sa gaesti retetele propuse.


PRINCIPIUL DE BAZA AL REGIMULUI FORKING

Cu siguranta, ca la o prima vedere ti se pare cam bizar sa nu mai mananci seara altceva, in afara de alimentele care pot fi consumate cu furculita. Totusi ideea de a limita sau a nu manca seara dupa o anumita ora sta la baza a numeroase alte diete si s-a dovedit a fi eficienta in slabit cu un minim de contrangeri.

Metoda de a cina cu furculita se aplica doar pentru cina, restul meselor din cursul zilei raman cum te-ai obisnuit. Asadar, seara elimina cutitul si nu apuca mancarea cu mana. Importanta metodei de a manca doar cu furculita consta si in "filtrarea" alimentelor de eventualele sosuri folosite in exces. Dupa aceasta scurta prezentare, cred ca ti-ai dat seama deja ca nu este vorba despre a te priva de o gustare care iti face placere, ci mai degraba de a corecta eventualele excese facute pe parcursul zilei.

Cum decurge o zi de regim Forking?

De fapt se bazeaza pe un principiu ancestral: "Dimineata mancati ca un rege, la pranz ca un print, iar seara ca un cersetor". Adoptand metoda Forking nu vei simti nevoia sa mananci tot ce apuci in cale cand te intorci seara de la serviciu.
Astfel ca dimineata vei simti nevoia sa mananci mult, la pranz vei manca modest, iar seara tentatiile culinare vor fi mult diminuate. Datorita acestei metode, care iti permite sa mananci ce vrei in cursul zilei (bineinteles, fara sa faci excese!) se evita frustarea care apare in momentul in care o persoana nu mai face fata restrictiilor alimentare si renunta la regimul adoptat.

De ce slabesc daca urmez acest regim?

1. exclude aproape total grasimile si zaharurile simple sau rapide consumate seara;
2. organismul va fi "setat" pe mai putina mancare necesara seara;
3. deoarece nu impune nicio restrictie in privinta meselor de dimineata si pranz este usor de urmat si nu presupune un efort foarte mare.

Cat timp trebuie sa tin acest regim?

Nu este un regim drastic: mizeaza in principal pe scaderea in greutate lenta, pe o perioada mai lunga de timp (1-2 kilograme in 3 saptamani). DAR kilogramele pierdute nu se vor reintoarce: aceste este avantajul suprem al unei diete care nu-si propune efecte vizibile imediate. Prin urmare, dupa ce esti multumita de greutatea dobandita nu trebuie sa renunti la acest obicei sanatos. Daca silueta ta "raspunde" comenzilor impuse de metoda Forking, de ce sa nu-l adopti ca un stil sanatos de viata?


METODA FORKING: PERMISIVA VERSUS STRICTA

Bineinteles ca dilema principala se rasfange asupra alimentelor pe care ai voie sa le consumi si cele de care trebuie sa te feresti seara.
Pentru asta exista doua versiuni ale regimului Forking, una mai permisiva si alta stricta (nu permite deloc utilizarea alimentelor la care ai nevoie de cutit).

Alimente interzise seara pentru ambele versiuni ale regimului

  • prajituri sarate, alune de pamant (arahide), nuci de cajou, migdale, chipsuri, pizza, salam;
  • supa, ou fiert, avocado, mezeluri, quiche, tarta, tarama, humus, pate;
  • sandvisuri, hamburgeri, cartofi prajiti, friptura, vanat, mustar, ketchup;
  • branzeturi si iaurt;
  • fructele proaspete si uscate, prajiturile, ciocolata, compoturile, inghetata, cerealele, clatitele, vafe;
  • paine, sosuri, unt, margarina.

Ce presupune versiunea stricta a regimului?

Slabesti rapid, deoarece nu ai voie sa consumi la cina alimente care necesita folosirea cutitului si pe care nu le poti consuma cu ajutorul furculitei.

Elimina: tot ce poti consuma cu ajutorul degetelor (biscuiti, masline, salam, paine, sandvis, crustacee, fructe proaspete, dulciuri), cu ajutorul lingurii (supa, ou fiert, iaurt, cereale, salata si compot de fructe, prajituri, inghetata), cu ajutorul cutitului (unt, branza, pate, tamara, humus, dulceata, miere de albine, ketchup, mustar, carne, pizza, quiche).

Poti consuma: legume, orez, gris, grau, peste.

Ce presupune versiunea permisiva a regimului?

Slabesti lent si la fel ca in versiunea stricta a regimului nu poti consuma decat alimentele pentru care trebuie sa folosesti furculita.


Elimina: tot ce poti consuma cu ajutorul degetelor (biscuiti, masline, salam, paine, sandvis, crustacee, fructe proaspete, dulciuri), cu ajutorul lingurii (supa, ou fiert, iaurt, cereale, salata si compot de fructe, prajituri, inghetata), cu ajutorul cutitului (unt, branza, pate, tamara, humus, dulceata, miere de albine, ketchup, mustar, carne, pizza, quiche).

Poti consuma: pe langa alimentele autorizate de pe lista regimului strict, mai adauga si salatele, bucati de carne alba, crustacee, oua (omleta, fiert, ochiuri)


RETETE

Dovlecei marinati cu menta (4 portii)

Ingrediente
2 rosii
4 dovlecei
zeama de lamaie
1 legatura de patrunjel
1 legatura de menta
1 lingura de ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare: spala rosiile si dovleceii. Taie dovleceii in rondele subtiri, indeparteaza mijlocul rosiilor si apoi taie-le rondele. Aseaza legumele taiate pe o farfurie si presara-le cu patrunjelul tocat marunt si cateva frunze de menta. Pregateste apoi marinata (amesteca zeama de lamaie cu sare, piper si ulei de masline) si toarn-o peste compozitia din farfurie, amestecand cu grija ingredientele. Se acopera si se lasa la frigider 3 ore.


Ciuperci magice

Ingrediente
12 bucati de ciuperci din conserva
un pachet de branza proaspata cu verdeata

Mod de preparare: curata ciupercile si indeparteaza cozile.
Se umplu ciupercile cu branza si se aseaza pe farfurie. Se serveste imediat.


Orez cu creveti (2 portii)

Ingrediente
1 1/2 pahar de orez
200 g boabe de mazare
200 g de creveti decorticati
2 linguri de parmezan ras
2 linguri de ulei de masline
piper
sare

Mod de preparare: timp de 5 minute caleste orezul in ulei de masline, amestecand din cand in cand. Toarna apoi 2 pahare cu apa si mazarea, lasand la fiert timp de 7 minute pana cand orezul a absorbit apa. Se repeta procedeul dupa ce se adauga inca 2 pahare cu apa si crevetii. Se ia de pe foc si se presara parmezanul, sarea si piperul. Serveste mancarea cat este calda. Pofta buna!

Ai urmat aceasta dieta? Scrie-ne si povestea ta poate sa apara pe TopSanatate.ro!
 

Comentarii (27)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vio pe 5 Aug 2009, 13:28

    Toate curele de slabire sunt o mare porcarie, nu rezolva nimic pe termen indelungat. Aceasta metoda, ca toate celelalte nu merita incercate

    0
    0

  • Ioana Haitchi pe 24 Apr 2008, 13:55
    Povesti de adormit copiii

    Nu cred in astfel de retete. Reteta succesului este MISCAREA !!! Ideal ar fi sa petrecem cel putin 1 ora in bazin in fiecare zi. Inotul este extraordinar. Daca nu ne putem permite acest lucru atunci 1-2 ore de mers pe jos este ideal. Se stie ca vitamina C mareste metabolismul si in aceste conditii este indicat ca in fiecare dimineata sa se consume 1 pastila impreuna cu 1/2 litru de apa si apoi micul dejun dupa 1/2 ora. In rest, cat mai putine dulciuri, grasimi si paste fainoase. Este foarte simplu!!! Lasati deoparte tot felul de inventii si faceti MISCARE!!! Acesta este secretul tineretii, frumusetii si a sanatatii.

    0
    0

  • claudiaruiu pe 10 Oct 2007, 19:22
    util

    Daca am reusi sa avem o conduita stricta care impune furculita in alimentatie ar fi foarte bine insa din pacate pt multi acest obiect dispare in fata unei foame imperioase. multumesc

    0
    0

  • Val pe 6 Oct 2007, 14:06
    in principiu...

    Regula este corecta, te ajuta ca seara sa nu mai faci excese si, per ansamblu sa slabesti in timp. Insa ciupercile "magice" din conserva de la reteta de mai sus numai sanatoase nu mi se par...

    0
    0

  • dana pe 29 Sep 2007, 15:01
    sanatos

    da,pare sanatos si ofera inf bune,mai ales pt masa de seara-orez+legume si peste

    0
    0

  • mihajurge pe 5 Iul 2007, 18:53
    hello

    pare interesant.

    0
    0

  • Gabitza pe 5 Iul 2007, 15:17
    :)

    Asta era si ideea....prima e restrictiva, a doua e permisiva!

    0
    0

  • adina pe 18 Mar 2007, 13:40
    va contraziceti

    oul e interzis mai sus seara, iar jos este permis. Hotarati-va! Cred ca daca nu faci abuzuri, poti manca orice.Si nu amesteca odata prea multe feluri.Succes! Si....miscare!!!

    0
    0

  • mony pe 17 Mar 2007, 19:52
    let's try

    sa incercam si sa mai vorbim peste cateva luni!

    0
    0

  • felicia pe 14 Mar 2007, 21:35
    parerea mea

    cred ca merita sa incercam sa ne schimbam alimentatia,chiar daca nu avem rezultate din primele momente.in primul rand totul consta in ambitia fiecaruia si in cat constientizeaza ca este sanatos modul de viata al sau sau nu.

    0
    0

  • maria pe 14 Mar 2007, 16:19
    incitanr

    numai gadu nebun ca as putea sa dau jos 5 kg de care ma chinui de 6 ani sa le dau jos si nu reusesc. promit ca de maine il tin si o sa va zic ce rezultate a dat. va pupik si bafta.mona

    0
    0

  • nelica pe 12 Mar 2007, 18:31
    interesant

    voi incerca pentru ca vreau sa mai dau jos citeva kg .pare interesant sa folosesti doar furculita

    0
    0

  • sebogroup pe 11 Mar 2007, 16:55
    regimul Forking

    astept sa vad rezultatele

    0
    0

  • marina pe 10 Mar 2007, 09:25
    regim

    nu mi se pare deloc k ar da rezultate

    0
    0

  • maria voiculescu pe 10 Mar 2007, 01:55
    dieta

    nu stiu cit de buna este aceasta dieta dar eu am urmat regimul disoiat si a dat rezultate foarte bune maninci pe saturate acelasi fel de mincare toata ziua fara piine nu iti este foame slabesti cam 2kg pe saptamina regimul este urmatorul. luni-carne fiarta s-au gratar pe saturate marti-legume fierte s-au crude adica salate miercuri-lactate joi-peste vineri-fructe toata ziua simbata-orez fiert

    0
    0

  • lianacapusa@yahoo.com pe 8 Mar 2007, 21:52
    amanunte referitoare dieta

    va rog mult de tot alimentatia pentru o zi intreaga cu mai multye amanunte

    0
    0

  • tony_fabiano22 pe 2 Mar 2007, 08:25

    nu i rau e chiar adevarat

    0
    0

  • serbu ana maria pe 1 Mar 2007, 21:56
    regim forking

    regimul acesta trebuie sa fie un mod de viata,eu dupa el ma ghidez si e super

    0
    0

  • Carmen Silvia dumbrava pe 28 Feb 2007, 18:49
    `Regim Forking

    Cred ca ar trebui sa fie trimise mai multe retete

    0
    0

  • Carmen dumbrava pe 28 Feb 2007, 18:48
    Regim Forking

    Rezultatul acestui regim se observa dupa ce incerci reteta cred din punctul meu de vedere

    0
    0

  • aofelia pe 27 Feb 2007, 18:41
    Regim Forking

    Este interesant si nu e prea greu de tinut. Sper ca o sa-l incep cat de curand!

    0
    0

  • mihaiela negru pe 27 Feb 2007, 15:51
    regim Forking

    interesant,trebuie incercat sa vedem rezultatele

    0
    0

  • carisma pe 27 Feb 2007, 09:35

    Suna destul de ciudat cand auzi ca poti slabi daca mananci seara mancare pe care o mananci doar cu furculita, dar cred ca o sa incerc.

    0
    0

  • gabi_2k6 pe 26 Feb 2007, 10:36
    regim Forching

    Interesant,merita incercat.

    0
    0

  • anghelinacarmen pe 26 Feb 2007, 10:32
    regim forking

    E o reteta interesanta. Cred ca o sa inncerc.

    0
    0

  • Nadia pe 24 Feb 2007, 16:22
    Parerea mea

    Pare interesanta acest procedeu de alimentatie, dar mi se pare ciudat ca poi manca l cina orez, grau....depinde si de modul de preparare. Stim de la bunica faptul ca oul (indiferent cum e gatit) nu e bun seara. Ingreuneaza digestia....

    0
    0

  • mihaielanegru pe 24 Feb 2007, 12:09
    slabeste

    am incercat si eu sa slabesc si am reusit cu exercitiii yaga si mult apa si multa vointa.Bafta tuturor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod