Regimul de slabit Mayo: numai daca iti plac ouale

Foarte popular in anii '80, acest regim a revenit in atentia noastra. Insa, daca nu iti plac ouale ar fi mai bine sa-l eviti din start. Este recomandat persoanelor cu o vointa de fier si care sunt in stare ca timp de 14 zile sa aiba o dieta bazata aproape numai pe oua.
Care este principul acestui regim de slabire?

Regimul Mayo este unul hipocaloric, extrem de restrictiv pe parcursul celor 2 saptamani cat trebuie urmat. Trebuie sa fii foarte atent/a sa nu depasesti 1000 kcal pe zi!


Care sunt alimentele interzise?

Sunt foarte multe: alimentele grase, legumele mai seci, zaharurile, produsele lactate, o buna parte din fructe (in afara de grepfrut), legumele bogate in amidon.

In aceasta dieta, grepfrutul joaca un rol important si este integrat in alimentatie datorita proprietatilor sale de a arde grasimile. Din acelasi motiv, ouale sunt considerate vedetele acestui regim: de aceea sunt integrate cate 6 oua pe zi.



Planul de meniu pentru o zi

Micul dejun: 1/2 grepfrut, 2 oua fierte tari, cafea sau ceai fara zahar, 1 biscuite.

Pranzul: 2 oua fara galbenus sau 100 grame de carne (alterneaza in fiecare zi tipul de carne), rosii (optional), 1/2 grepfrut, cafea si ceai fara zahar.

Cina: 2 oua fierte tari, salata verde, telina, castraveti (optional), 1 biscuite, cafea sau ceai fara zahar.


La ce rezultate poti sa te astepti?

Poti sa scapi de 5-7 kilograme in 2 saptamani, asta numai daca urmezi cu exactitate acest plan de meniu in fiecare zi.


Care sunt avantajele regimului Mayo?

Trebuie sa recunoastem ca este un regim de slabit foarte usor de aplicat si de urmat, cu cheltuieli reduse si nu esti nevoit/a sa-ti petreci timpul cu prepararea meselor.
Avand in vedere ca numarul caloriilor este extrem de redus, piederea kilogramelor este inevitabila.  


Care sunt dezavantajele regimului Mayo?

Acest regim nu este recomandat sa fie urmat mai mult de 14 zile, deoarece pune in pericol sistemul metabolic din cauza aportul caloric insuficient pentru buna functionare a organismului.

Bineinteles, carentele de proteine, calciu, potasiu si vitamine sunt inevitabile in cazul in care te decizi sa urmezi acest regim pentru o perioada mai lunga de 14 zile. Asadar, sfatul nostru este sa nu depasesti cele doua saptamani.


Pe langa faptul ca acest regim urmat o perioada mai lunga decat cea recomandata oboseste intregul organism, mai trebuie sa stii ca ouale sunt bogata in colesterol si pe termen lung dauneaza sistemului cardiovascular.

Daca esti o persoana foarte mancacioasa si potfticioasa nu are rost sa iti in considerare acest regim, deoarece vei simti si o senzatie de foame mai accentuata. De asemenea, fiind un regim cate te ajuta sa slabesti rapid, kilogramele se vor intoarce la fel de rapid dupa ce ai terminat cura, mai ales daca vei consuma alimente grase si in cantitati mari.


Si evident ca nu vei mai pofti si nu te vei mai atinge de oua o perioada lunga de timp, dupa ce ai urmat acest plan.

Foarte important! Discuta inainte cu medicul tau sau un nutritionist despre posibilitatea de a urma acest tip de regim, in functie de sanatatea organismului tau.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diana pe 3 Nov 2011, 20:24
    lucruri de aflat

    as vrea sa stiu si eu daca merge imi poate raspunde cine va a da si in cat timp?

    1
    0

  • andreea pe 9 Mar 2009, 14:21
    o dieta foarte buna!!!!!

    am tinut aceasta dieta acum 4 ani si vreau sa va spun ca este foarte buna! am slabit intr-adevar in 14 zile 7 kg! ouale de la pranz le-am mancat omleta si am respectat intocmai dieta, neconsumand nici macar o guma de mestecat in plus! este sigurul regim cu care am slabit in mod evident, kilogramele pur si simplu scurgandu-se de la o zi la alta!Vreau sa precizez ca am tinut si multe alte diete care nu au avut astfel de rezulate intr-un timp atat de scurt.

    4
    1

  • Raluk pe 2 Feb 2009, 11:43
    sunt de parere cu cel dinaintea mea

    Cum poate cineva sa faca o dieta pe baza de oua? Voi stiti k nu e bine sa mancam mai mult de 4 oua pe saptamana, pentru ca se mareste ficatul, iar voi bagati 6 oua pe zi?

    3
    1

  • Ilona pe 28 Nov 2008, 14:26
    Groaznic

    cel mai tampit regim pe care l-am citit vreodata!!!!!!

    1
    0

  • elena pe 23 Iul 2008, 15:31
    Opinia mea:

    Este o metoda extrema si nu mi se pare buna pt ca mai intai pierdem masa musculara si dupa grasime ceea ce nu este in avantajul nostru. Nu face decat sa duca la un dezechilibru major al metabolismului.

    0
    0

  • nico pe 19 Mar 2008, 12:20
    Dieta de 14 zile....

    Nu zic k nu da rezultate, dar asta inseamna INFOMETARE si nu poate deveni un stil de viata, deci, in scurt timp ceea ce a fost dat jos se va depune la loc. Cel mai bun "medicament" impotriva kg in plus e sportul. Oricine CARE ARE ASFTEL DE PREOCUPARI are timp o jumatate d ora p zi pt niste abdomene... si dak le practici timp indelungat, insotite de o alimentatie corecta, in 2luni poti scapa de 10kg. E u am reusit,dar m-am tinut de program... 1000 d abdomene p zi, in mai multe reprize, bineinteles... am inceput cu 50, la care am adaugat zilnic ink 50, 100, 200, cat puteam, dar niciodata nu faceam mai putine decat in ziua precedenta. Apa e esentiala, dar de la atata efort, bei de nevoie 2-3 litri p zi. E bine sa scrii ce mananci, ca sa iti controlezi caloriile si cantitatile. MULT SUCCES!

    0
    0

  • Victoria pe 11 Mar 2008, 23:45

    E o dieta usoara dar daca dau in alergie de atitea oua? Ce fac?

    0
    1

  • doina pe 10 Mar 2008, 22:33
    Oua peste oua?

    Oare nu este prea mult atata ou? dam in icter. "La naiba" - vorba cuiva

    2
    0

  • MISELA pe 9 Mar 2008, 17:04
    MAI LASA-MA!

    NU INTELEG DE CE TOT FELUL DE PUBLICATII NE INTOXICA CU ASTFEL DE DIETE ATAT VREME CAT E FOARTE BINE STIUT CA DACA SCOTI DIN ALIMENTATIE PAINEA, FAINOASELE SI DULCIURILE POTI DA JOS UN NUMAR DE KG CONSIDERABIL. MI SE PARE ABERANT SA TE CHINUI CU O ASTFL DE DIETA PE CARE E CLAR CA NU O POTI TINE MAI MULT DECAT 14 ZILE SI APOI IN ALTE 14 SA TE TREZESTI NU CU CELE 5-7 KG PE CARE LE-AI DAT JOS, CI CU 10!!! HAIDETI SA FIM MAI SELECTIVI SI MAI REALISTI!!!

    1
    0

  • kati pe 8 Mar 2008, 19:35
    Nu e bun

    Pentru ce sa urmezi un astfel de regim cand este foarte toxic pentru organism, poti manca 1000 de calorii si SANATOS (un mar, un iaurt degresat dimineata, 100 gr carne, 100 legume inabusite la pranz, un iaurt degresat cu o lingura de tarate seara, exemplu

    1
    0

  • claudya pe 7 Mar 2008, 22:20

    Este o prostie sa mananci atatea oua zilnic... de ce se recomanda max 2 oua pe saptamana?? Va contraziceti singuri...

    0
    0

  • nicoleta pe 7 Mar 2008, 21:20
    Nu sunt de acord

    Dezaprob total acest regim deoarece este foarte dezechilibrat si mai rau iti face. Iti da organismul peste cap cu lipsurile pe care le are si asta fara a mai lua in considerare imensa cantitate de oua pe care niciun medic profesionist nu ti-ar recomanda-o. Scuze fata de autorul articolului dar aceasta e parerea mea si mi-o sustin cu argumente daca e nevoie.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod