Motivele pentru care ar trebui să renunți la carnea roșie


Carnea roșie face parte din dieta multor oameni. Există în restaurante de lux, la fast food, în piețe și în supermarketuri.
Dacă preferi un hamburger suculent sau o friptură gătită perfect, ai destule opțiuni pentru a-ți satisface pofta. În ultimii ani, au început să apară din ce în ce mai multe studii care sugerează că un consum de carne roșie ar trebui redus sau chiar evitat. Acesta a fost corelat cu o serie întreagă de probleme de sănătate și dăunează în mod semnificativ mediului înconjurător. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să renunți la carnea roșie!

De ce ar trebui să renunți la carnea roșie?


1. Carnea roșie este corelată cu apariția cancerului de colon


Puține lucruri sunt mai înfricoșătoare decât cancerul, boala pentru care nu există încă un tratament despre care să se știe că va funcționa 100%. În ciuda faptului că știința a făcut pași importanți în tratarea și vindecarea cancerului, încă este un diagnostic greu de primit.
Și este un diagnostic la care ar trebui să se aștepte mai des persoanele care mănâncă carne roșie. Medicii sfătuiesc pacienții să evite carnea roșie prelucrată și să reducă mult consumul total de carne roșie, deoarece poate duce la apariția cancerului colorectal în special. Cercetătorii au descoperit că acest tip de carne a crescut riscul de cancer colorectal cu 20-30%.

2. Carnea roșie poate provoca apariția bolilor de inimă


Nu doar cancerul este asociat cu o dietă ce conține carne roșie. Consumul de carne roșie este, de asemenea, corelat cu bolile de inimă, lucru pe care consumatorii de carne nu își doresc să îl audă. Mai multe studii au stabilit o legătură între carnea roșie și riscul crescut de probleme cardiace.
De exemplu, un studiu a descoperit că bărbații suedezi care au mâncat carne roșie procesată au fost supuși unui ric mai mare de insuficiență cardiacă. În plus, un alt studiu a constatat că persoanele care au mâncat carne roșie au avut un nivel mai mare dintr-un subprodus alimentar în corpul lor, care a fost corelat cu bolile de inimă. 

3. Nu este singurul aliment care îți poate oferi proteine


Probabil că te întrebi de unde vei obține proteinele din dieta ta dacă nu mai consumi carne roșie. Răspunsul ar putea să te surprindă. Există o concepție greșită conform căreia oamenii nu pot aduce un aport adecvat de proteine sau alți nutrienți fără a consuma carne, dar acest lucru nu este adevărat. Nucile, fasolea, leguminoasele și soia sunt surse excelente de proteine pe bază de plante.
Acestea fiind spuse, există multe proteine animale pe care le poți integra în dieta ta, fără a consuma carne roșie. Peștele este o sursă importantă de grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă, dar și de proteine. Carnea de pasăre și ouăle reprezintă o altă opțiune viabilă pentru o dietă sănătoasă. Nu ai motive pentru a te baza pe carnea roșie pentru proteine, cu excepția cazului în care ți-a recomandat doctorul.

4. Carnea roșie are un conținut bogat de grăsimi saturate


Unt, brânză, înghețată, șuncă. Ce au în comun toate aceste alimente? Pe lângă faptul că sunt deicioase, toate aceste alimente au un conținut bogat de grăsimi saturate. Având în vedere că oamenii se bucură de aroma alimentelor bogate în grăsimi, este complet logic ca aceste alimente să aibă un gust atât de bun. 

Din păcate, grăsimile saturate nu sunt recomandate în cantități mari, deoarece pot duce la apariția bolilor de inimă.
Având în vedere că există un nivel ridicat de grăsimi saturate în carnea roșie, este recomandat să eviți un consum crescut. Chiar dacă îți este poftă de un cheeseburger în fiecare zi, poate că ar fi mai bine să înlocuiești carnea de vită cu cea de curcan.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod