Mentine-te in forma si plina de energie!

In aceasta perioada a anului, foarte multe persoane se simt adesea epuizate, fara chef de munca si cu o permanenta stare de somnolenta. Explicatia nu este greu de intuit: catre sfarsitul anotimpului rece, organismul si-a lichidat deja resursele de energie, iar acum are nevoie de stimulente.

Le poti regasi atat in alimentatie, cat si intr-o serie de obiceiuri zilnice, pe care le poti transforma in stil de viata. In felul acesta, nu numai ca vei fi tot timpul binedispusa si plina de energie, dar vei trece de acest interval de timp fara ca sanatatea ta sa aiba de suferit.

Cum ar trebui sa te alimentezi

Bea ceai. Consumul de ceai negru este foarte indicat pentru combaterea starilor de agitatie si nervozitate. Potrivit unei serii de studii efectuate in strainatate, ceaiul negru are capacitatea de a reduce semnificativ secretia de cortisol (asa-numitul hormon al stresului).

Mananca nuci. Cand simti ca ai vrea sa rontai ceva, uita de produsele alimentare tip fast-food, in favoarea nucilor. Acestea sunt foarte bogate in magneziu si trptofan, doi compusi nutritivi care stimuleaza productia de serotonina.
De asemenea, poti manca alune, care constituie o sursa importanta de zinc, vitamina E, antioxidanti si complexul de vitamine B.

Somonul reprezinta un adevarat zacamant de acizi grasi omega-3, care sunt esentiali pentru sanatate si dezvoltare armonioasa, si care trebuie furnizati prin alimentatie, deoarece nu se sintetizeaza in organism. De asemenea, au insusiri antiinflamtorii si stimuleaza metabolismul, ceea ce va conduce la o accelerare a procesului de ardere a grasimilor. Prin urmare, este recomandabil sa consumi somon cel putin saptamanal.

Carbohidratii complecsi nu trebuie sa-ti lipseasca. Pe langa valoarea nutritiva considerabila, mentin nivelul serotoninei la nivel optim si induc o stare de relaxare profunda. Acesti compusi se regasesc in cerealele integrale, faina de ovaz si orez, precum si in legume precum linte, fasole sau mazare.

In Marea Britanie, circula un proverb care spune ca, daca mananci in fiecare zi cate un mar, nu ai nevoie de medic. Pe langa aceasta, merele sunt foarte satioase, echilibrand nivelul glicemiei si mentinand senzatia de satietate mai mult timp.

Salata de broccoli este delicioasa si foarte sanatoasa.
Acestia, ca si alte legume inrudite, precum varza sau conopida, sunt foarte bogate in fibre si nu contin multe calorii. Bunaoara, o portie de broccoli crud contine doar 25 de calorii.

Un castron de budinca din faina de ovaz, consumat la micul dejun, iti asigura o senzatie de satietate pe parcursul intregii zile. Faina de ovaz este foarte bogata in fibre, astfel incat se digera mai lent si nu iti va fi foame decat, eventual, la cina.

Partea aceasta iti va placea, cu siguranta: o ceasca de cafea, bauta la micul dejun, accelereaza ritmul de ardere a grasimilor si iti confera energie. Pe langa aceasta, cafeaua este bogata in antioxidanti si, consumata cu regularitate, poate preveni maladii precum Parkinson, diabetul de tip II si unele tipuri de cancer. Pentru efect optim, nu pune frisca si multumeste-te cu putin lapte condensat.

Iaurtul este foarte indicat. Pe langa aportul considerabil de calciu, iaurtul iti potoleste foarte repede foamea si te ajuta sa elimini kilogramele suplimentare. Tocmai de aceea, salatele pe baza de iaurt sunt frecvent recomandate in majoritatea regimurilor alimentare.
Totodata, iaurtul confera organismului un aport considerabil de proteine si echilibreaza glicemia.

Ideal ar fi ca in fiecare saptamana sa mananci macar doua oua. Sunt foarte bogate in proteine, complexul de vitamine B si D. In afara de acest aspect, o serie de cercetari realizate in cadrul Colegiului American de Nutritie au pus in evidenta faptul ca persoanele care consuma frecvent oua la micul dejun pierd kilogramele suplimentare de doua ori mai repede si sunt in forma pe parcursul intregii zile.

O dieta eficienta contine, in mod obligatoriu, consumul obligatoriu de grepfrut. Le poti manca atat in stare naturala, cat si sub forma de suc proaspat. Daca vei tine cont de acest aspect in fiecare zi, dupa trei luni vei constata ca ai pierdut aproximativ cinci kilograme.

Cateva obiceiuri zilnice

Maseaza-ti usor lobii urechilor. Este un procedeu ayurvedic, al carui principiu se bazeaza pe faptul ca in lobii urechilor sunt concentrate puncte de energie corespunzatoare diverselor parti ale corpului. Tot ceea ce ai de facut este ca, stand intr-o pozitie relaxata, sa-ti masezi usor lobii urechilor, cu miscari line si circulare.
Vei constata cum tensiunea din corp se reduce si te relaxezi treptat.

Efectele calmante ale aromoterapiei sunt binecunoscute din cele mai vechi timpuri. Printre esentele recunoscute pentru combaterea stresului se regasesc lavanda, geranium sau lamaia.

Consumul de apa plata ar trebui sa faca parte dintre obiceiurile tale zilnice, in cazul in care acest lucru nu s-a intamplat deja. Printre numeroasele sale beneficii, apa te poate ajuta sa faci diferenta dintre foame si sete - o problema care se regaseste in multe diete. Ai senzatia ca ti-e foame? Bea un pahar de apa si abia apoi vei face diferenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod