Inventatorul dietei Dukan şi-a minţit pacienţii! Le-a dat pastile care fac rău la inimă


Pierre Dukan, medicul care a inventat dieta care-i poartă numele a fost sancţionat în Franţa pentru că a prescris pacienţilor săi pastile de slăbit care dăunează sănătăţii.

Potrivit publicaţiei britanice DailyMail, medicamentul Mediator pe care l-a prescris medicul Dukan este retras de pe piaţă din anul 2009, deoarece s-a constatat că declanşează complicaţii cardiace şi a fost asociat cu decesul a peste 1800 de persoane în Franţa.

Celebrul medic Pierre Dukan şi-a minţit pacienţii în legătură cu medicamentul Mediator, deoarece el este conceput pentru tratarea diabetului, având ca efect advers suprimarea poftei de mâncare. Acesta a fost şi motivul pentru care medicul a prescris acest tratament pacienţilor săi care doreau să slăbească.



Medicului i s-a intrezis dreptul de practică pentru 8 zile şi a fost obligat să achite 6000 de euro cheltuieli de judecată. Acest scandal îi afectează doar imaginea de nutriţionist şi inventator al dietei Dukan, deoarece încă de anul trecut medicul a renunţat la medicină.

Dieta Dukan a primit titlul de "Cea mai proastă dietă a vedetelor" în anul 2011

Regimul care presupune un consum ridicat de proteine a făcut vâlvă atât la Hollywood, cât şi în intreaga lume. Printre vedetele care au urmat această dietă se numără Catherine, Ducesa de Cambridge, Jennifer Lopez, Gisele Bundchen şi Nicole Kidman.



Dieta este controversată, deoarece potrivit specialiştilor promovează consumul ridicat de proteine, în detrimentul legumelor şi a carbohidraţilor.

Prin urmare, riscul unor deficienţe nutriţionale grave este unul foarte ridicat, avertizează mai mulţi nutriţionişti.

Dieta Dukan presupune ca în faza de atac, adică în primele zile ale dietei 3, 5, 7, maxim 10 zile, să mănânci numai proteine (carne, peşte, ouă sau produse lactate degresate). În aceste zile vei pierde în jur de trei, patru, chiar cinci kilograme.

În faza a doua nu ai voie să mănânci carbohidraţi. Indicate sunt doar legumele proaspete: ridichi, roşii, castraveţi, salata, usturoi, ceapă, tot ce asigură fibre, vitamine şi minerale.

În faza a treia, de consolidare se introduc progresiv alimentele interzise: cartof, orez, mazăre, paste, fasole boabe. În fiecare zi se adaugă cam 20 de grame din fiecare aliment.

Pentru a te menţine apoi la greutatea dorită, nutriţionistul Pierre Dukan recomandă să-ţi alegi o zi pe săptămână în care să consumi doar proteine. "Dacă o dată pe săptămână mănânci numai proteine, poţi slăbi până la un kilogram şi în acest fel poţi corecta excesul de grăsime acumulat în timpul săptămânii", spune nutriţionistul Pierre Dukan. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pasztai pe 22 Iul 2013, 08:43
    Increderea in cadrele medicale ??!!

    Este un adevar ca foarte multa lume are incredere numai si numai in medici . Mai sunt si alte cadre care lucreaza in domeniu medical , biolog, chimist , kinetoterapeut , fizioterapeut, psiholog etcetc. Increderea de multe ori este trecuta cu vederea sau numai prin filtrul medicului daca e vorba de ceva in cazul unor situatii la care acestia sunt specialisti ... DE ce oare , ?? vedeti ca increderea in medic NU e totdeuana si rasplatita cu aceeasi moneda . Asa ca va sfatuiesc sa aveti incredere si in alti specialisti dar in special in cei care pot argumenta de ce anume ...este sau fac sau trebuie ... si documentat di bazele de date .. OK altfel nu se stie niciodata .. multa sanatate si energie multa .

    0
    0

  • dana pe 18 Iul 2013, 08:47
    dieta dukan

    In faza a doua ai voie sa mananci legume , radacinoase, ciuperci, etc preparate la gratar, fierte, sau proaspete in salate. Legumele sunt de fapt carbohidrati, nu? Sursele naturale cu continut relativ scazut de carbohidrati (radacinoase, legume, frunze, ciuperci, germeni) sunt cele mai naturale si sanatoase, in special prin faptul ca au o densitate nutritiva mare concomitent cu o densitate calorica mica. Adica au foarte multe vitamine, minerale, antioxidanti si foarte putine calorii. Fiind bogate in apa si fibre este greu sa mananci “prea mult” din ele, cu exceptia situatiei cand le storci si bei o cantitate mare de suc. Pot fi folosite fara limita si intr-o diversitate cat mai mare, pentru a beneficia de calitatile lor combinate.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;