Intampina prima zi de lucru din noul an cu zambetul pe buze

Sarbatorile au trecut si, chiar daca le savuram inca parfumul inconfundabil si resimtim o usoara nostalgie, trebuie sa ne intoarcem la viata de zi cu zi - care, in majoritatea cazurilor, implica noi sarcini de serviciu, proiecte, sedinte, negocieri, intalniri de afaceri si - bineinteles - termene de predare. Daca ne mai gandim si la faptul ca este prima zi de lucru din an si avem in fata o noua saptamana de munca, probabil ne vom descuraja complet. Dar exista cateva mijloace usor de pus in practica, prin care poti intampina aceasta zi zambitoare si plina de energie. Pare o utopie? Si totusi, nu este...

Concepe-ti un "plan de atac" duminica seara

Daca stii ca ai in fata o saptamana absolut epuizanta, in care nu-ti vei gasi nici o clipa de ragaz, incearca sa iti trasezi o strategie de actiune seara. In timp ce savurezi o ciocolata calda sau un ceai aromat, deschide-ti agenda si noteaza, macar schematic, cele mai importante lucruri de care trebuie sa te ocupi. Procedand astfel, iti vei face un dublu serviciu: vei dormi mai linistita pentru ca ai mai clar in minte ce ai de facut si, pe langa asta, iti va fi usor sa gestionezi toate problemele in timpul saptamanii.

Incepe-ti ziua cu un sfert de ora de exercitii fizice

Programul in sine il stabilesti tu insati, in functie de preferinte, posibilitati si timpul pe care il ai la dispozitie. Dar, fie ca este vorba de 50 de genuflexiuni in sufragerie sau 30 de minute de jogging in parc, exercitiul fizic va contracara cu siguranta ceea ce am ajuns sa numim "sindromul zilei de luni". Explicatia consta in stimularea secretiei de endorfine si serotonine la nivel cerebral.

Ia un mic dejun usor si sanatos

Daca mananci in fuga o gogoasa, sau (si mai rau) daca sari complet peste micul dejun, peste numai cateva ore te vei simti complet epuizata si ametita. Fa-ti un obicei din a consuma micul dejun pe indelete, savurandu-l: o omleta cu legume, sunca, cereale, cateva fructe proaspete si putina branza - ai la dispozitie multe variante, care iti asigura un mic dejun rapid si hranitor, multumita caruia vei fi in forma pana spre ora pranzului.

Rasfata-te din punct de vedere vestimentar

Nu, nu-ti voi propune sa dai o raita la magazin, ci sa iti alegi piesele vestimentare care iti plac foarte mult, intr-o combinatie asortata si care te avantajeaza. In felul acesta, starea ta de spirit se va imbunatati considerabil, din moment ce ai incredere in tine si te simti atragatoare. Daca vestimentatia aleasa si politica firmei iti permit, accesorizeaza-te cu o esarfa nostima sau o pereche de cercei in stil "vintage". Un sfat suplimentar: pregateste-ti hainele de seara, pentru a evita sa te enervezi chiar de la prima ora a zilei.

Stabileste o intalnire cu prietenii

Momentul zilei ramane la latitudinea ta, in functie de timpul pe care il ai la dispozitie: fie la pranz, fie la cina. Stiind ca nu peste mult timp urmeaza sa te intalnesti cu amicii, vei infrunta mai zambitoare si mai relaxata sarcinile care par sa vina ca o avalansa asupra ta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod