Harvard Medical School: O treime dintre decese ar putea fi evitate prin renunțarea la carne

Din ce în ce mai multe dovezi evidențiază beneficiile extraordinare ale adoptării unei diete pe bază de legume și plante. Acest stil de viață poate avea un impact drastic asupra mediului nostru, dar și asupra sănătății noastre și bunăstării animalelor.
Te-ai gândit vreodată că renunțarea la carne te poate ajuta să previi anumite boli? Ai considerat cel puțin reducerea aportului de carne? Iată de ce este atât de importantă această decizie!

Cum ar putea fi evitate o treime dintre decese prin eliminarea cărnii din diete?


Fie că este vorba despre compasiune, despre preocupările din ce în ce mai mari pentru mediul înconjurător sau despre o înțelegere aprofundată a ceea ce înseamnă să fii sănătos, un lucru este clar. Din ce în ce mai mulți oameni elimină sau reduc cantitatea de carne și alte produse animale din dietele lor. Oamenii de știință de la Universitatea din Harvard au descoperit că cel puțin o treime din toate decesele timpurii ar putea fi prevenite dacă toată lumea ar trece la o dietă vegetariană. 

Doctorul Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard Medical School, spune că dovezile copleșitoare în ceea ce privește beneficiile unei diete pe bază de plante au fost subevaluate.
În jur de 24% sau 141.000 de decese din Marea Britanie au fost prevenite în fiecare an, acestea fiind datorate fumatului, alcoolului sau obezității. Noile statistici de la Harvard sugerează că minim 200.000 de vieți ar putea fi salvate în fiecare an, dacă oamenii ar renunța la carne. Aceste estimări au fost făcute prin adoptarea unei alimentații sănătoase, nu neapărat o alimentație complet vegană. Nici măcar nu este vorba despre activitatea fizică sau despre renunțarea la fumat. Atunci când începem să analizăm mai atent, observăm că dieta sănătoasă este corelată cu un risc mai scăzut pentru aproape orice afecțiune. Poate că nu este o informație prea surprinzătoare, pentru că tot ce este în organism este legat de aceleași procese adiacente.

Și alți specialiști sunt de părere că beneficiile unei diete pe bază de plante nu sunt luate cu adevărat în serios.
Poți alege, îți poți schimba dieta, însă trebuie să știi și care sunt beneficiile aduse sănătății de dietele bazate pe plante. Multe persoane își imaginează că o dietă sănătoasă are efecte modeste și că o dietă vegetariană te poate ajuta să slăbești câteva kilograme. Dar în momentul în care aceste diete sunt alcătuite în mod corespunzător pentru corpul tău, acestea sunt foarte puternice. O dietă vegetariană cu un conținut scăzut de grăsimi este mai bună decât oricare altă dietă pentru ameliorarea diabetului zaharat. În ceea ce privește bolile inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, există un potențial extraordinar. 

Aceste reguli nu sunt unele stricte, poți lua decizii cu ajutorul lor, poți începe să incluzi mai multe legume și fructe, să începi să eviți carnea, să găsești combinația care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață.
Poți constata că pe măsură ce reduci cantitatea de carne din dieta ta vei începe să te simți mai bine și îți va fi mai ușor să observi ce îți face bine și ce nu.

Dacă ți se pare că este prea greu să elimini carnea în realitate, poți începe ușor. Poți adopta o zi pe săptămână fără carne, poți începe să alegi rețete și mâncăruri pe bază de plante, care ar putea să te ajute să faci această tranziție mai ușoară. Ulterior, poți începe să reduci drastic consumul de carne și alte produse de origine animală. Adesea, atunci când oamenii se gândesc la adoptarea unei diete pe bază de legume, încep să se gândească la toate lucrurile pe care nu le vor mai avea. Chiar dacă nu renunți complet, însă reduci semnificativ consumul de carne, poți face o diferență enormă. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod