Ești obosită când te trezești dimineața? Iată de ce

Ai reușit să dormi suficiente ore pe noapte în ultima perioadă, dar tot se simți obosită când te trezești dimineața?
Și nu ai niciun alt semnal care să te facă să crezi că ești bolnavă. Acest lucru ar putea fi provocat de o sănătate precară a sistemului digestiv. Stomacul uman este căptușit cu un sistem complex de neuroni, denumit și al doilea creier, care are mai multe atribuții decât digerarea mâncării. În cazul în care sistemul digestiv nu funcționează corect, corpul tău poate deveni un mediu toxic, ceea ce provoacă oboseala constantă.

Cum poți să previi oboseala de dimineață?


O digestie sănătoasă presupune angajament și schimbarea stilului de viață. Însă există și câteva remedii imediate, care te pot ajuta să nu mai fii obosită când te trezești dimineața.
Sfaturile enumerate mai jos îți vin în ajutor. După ce vei avea mai multă energie dimineața, vei fi motivată să faci schimbări mai mari pentru sănătatea ta.

1. Renunță la gustările nesănătoase și înlocuiește-le cu un măr.


Merele au un conținut bogat de pectină, care are fibre solubile și insolubile. Cele solubile absorb apă, dându-ți un sentiment de sațietate. Fibrele insolubile stimulează mișcările sistemului digestiv, ajutând la prevenirea constipației. Pe măsură ce crești aportul de fibre, bea mai multă apă, pentru a preveni problemele digestive.

2. Bea mai multă cafea, ceai sau lapte.


Dacă îți place cafeaua, acesta este un truc simplu de aplicat în viața ta. Cofeina înlătură oboseala și stimulează mișcările mușchilor colonului, ceea ce duce la pornirea întregului sistem digetiv.
Acest lucru poate ajuta la evitarea constipației și la eliminarea toxinelor din organism. Cafeina din ceai are același efect. Consumul de lapte degresat ajută organismul să mărească producția a doi hormoni peptidici. Acești hormoni sunt benefici pentru stimularea tractului digestiv și eliminarea toxinelor din organism. Dacă ai intoleranță la lactoză, evită acest ultim sfat.

3. Evită băuturile reci.


Potrivit medicinei tradiționale chineze, tot ceea ce consumăm ar trebui să fie apropiat ca temperatură de temperatura corpului nostru. Acest lucru se datorează faptului că avem în stomac enzime care pot supravieți doar la temperatura corpului.
Atunci când consumi o gustare foarte rece, temperatura internă scade, iar digestia este încetinită. Acest lucru înseamnă că toxinele nu pot fi eliminate și că acestea oferă mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Bea apă la temperatura camerei sau caldă, în special dimineața, pe stomacul gol, pentru a elimina oboseala și constipația din viața ta.

4. Fă exerciții.


Atunci când faci exerciții de stretching sau yoga, poți evita riscul apariției constipației. Stretching-ul ajută la stimularea mișcărilor intestinale și la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod