Este medicatia solutia problemelor mele de greutate?

Se vorbeste peste tot despre medicatia de slabire si despre modul ei de functionare: unele pastile reduc apetitul, altele cresc viteza metabolismului sau mai exista unele care blocheaza absorbtia grasimilor. Deschizi o revista sau televizorul sau cauti pe internet si poti sa inveti despre medicamentele si suplimentele de slabit care te "ajuta" si in alte nenumarate privinte. Rezultatul este in mod constant acelasi: putine au efect, majoritatea nu au si cam toate sunt periculoase prin nenumaratele contraindicatii pe care le dau.

Cu totii visam la magica pilula care ne va permite sa mancam cat, ce si cand vrem. Insa realitatea ne demonstreaza ca ea nu exista si ca oamenii sufera de boli mai mult sau mai putin grave nu din cauza obezitatii in mod direct ci din cauza alimentelor nesanatoase pe care le consuma. Asadar un medicament care ti-ar permite sa mananci mai mult si sa ramai suplu in acelasi timp nu ar functiona decat daca ai consuma alimente sanatoase. Si in acelasi timp, daca mananci sanatos de ce sa mai iei medicamente?

Medicamentele care reduc apetitul sunt cele mai folosite de persoanele care se simt permanent infometate, din cauza alimentatiei deficitare in nutrienti. Iar lucrurile sunt chiar simple:

1. Alimentele sanatoase, cum ar fi: legumele si fructele proaspete, cerealele integrale bogate in fibre satisfac nevoile noastre cantitative intr-un mod complex, in sensul ca ele nu ne furnizeaza doar un volum alimentar suficient, ci ofera organismului sansa sa le proceseze intr-un timp mai indelungat; si astfel senzatia de satietate se instaleaza pe o perioada mai lunga.

2. Asa cum organismul poate suferi din cauza absentei unor substante, cum ar fi cofeina, el poate avea aceeasi reactie si fata de altele cum ar fi: excesul de sare, zahar sau grasime, luate evident din alimente procesate si nesanatoase. Cand acest lucru se intampla, noi il percepem ca pe o senzatie de foame, dar de fapt nu este decat dorinta corpului nostru de a-si satisface propriile dependente.

3. Organismul nostru cere o nutritie adecvata si ne semnaleaza neprimirea acesteia prin senzatia de permanenta foame. Asadar putem consuma o dieta hipercalorica formata insa din alimente nesanatoase si in acelasi timp sa ne simtim flamanzi. Asa se explica faptul ca persoanele supraponderale sunt de fapt malnutrite.

Asadar se indica sa se consume o dieta cu o ratie nutrienti / numar de calorii cat mai mare si asa niciodata nu vom fi supraponderali si flamanzi, in schimb vom fi sanatosi.

Revenind la medicatia de slabire, trebuie spus ca persoanele care sunt obeze din cauze medicale sunt foarte limitate ca numar. In cazul in care o persoana sanatoasa doreste totusi sa primeasca medicatie de slabire, primul pas care se face in aceasta directie este consultarea medicului.

1. Toate medicamentele de acest tip au contraindicatii si interactioneaza cu alte medicamente care ar putea fi luate.

2. Nu trebuie considerat ca medicamentele de slabit care nu necesita reteta de la medic sunt mai sigure decat cele care necesita prescriptie medicala; atentia trebuie sa fie aceeasi.

3. Nu trebuie echivalat termenul de natural sau din plante cu notiunea de supliment sigur si fara reactii adverse. Natura creeaza la fel de bine si plante otravitoare si trebuie stiut ca multe produse naturale inofensive pot deveni toxice atunci cand sunt folosite in cantitati prea mari sau sunt amestecate cu anumite alte ingrediente.

Daca totusi medicul recomanda administrarea unui medicament de slabit, trebuie inteles mai ales de ce acea pastila este inlocuitorul alimentului sanatos si al execitiului fizic regulat. Ultimativ trebuie sa se schimbe modul de viata: sa se consume alimente sanatoase si sa se faca miscare, altfel orice pierdere in greutate, prin orice metoda va fi doar de scurta durata si sanatatea va fi cea care pierde din aceasta experienta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod