Dr. Oz: Top 5 cei mai buni îndulcitori naturali

Curmalele sunt bogate în nutrienţi, se digeră uşor şi pot să fie folosite în aproape toate reţetele de deserturi. Astfel, vei înlocui total zahărul rafinat.
Dacă eşti conştientă de efectele devastatoare ale zahărului rafinat asupra corpului tău atunci cu singuranţă vei fi interesată să descoperi alternativele sănătoase. Nu sunt ingrediente greu de găsit şi sunt mai sănătoase pentru a le folosi în cafea, ceai sau deserturi.

Iată care sunt recomandările celebrului Dr. Oz:

1. Mierea de albine


Deşi mierea de albine are un indice glicemic mediu, este recomandat să o foloseşti în cantităţi mici pentru îndulcirea cafelei sau a ceaiurilor, dar numai când sunt călduţe (nu fierbinţi) pentru a evita formarea compuşilor toxici. Potrivit specialistului, mierea de albine naturală conţine antioxidanţi, potasiu, fosfor, vitamina B6, riboflavină şi niacină.


O lingură cu miere de albine conţine 64 de calorii şi un indice glicemic asemănător cu cel al unei banane. Dr. Oz te sfătuieşte să nu foloseşti mierea de albine pentru gătit, ci doar în preparate care nu sunt expuse la o temperatură ridicată: în iaurt, peste cereale, pe pâine prăjită şi în cafeaua/ceaiul călduţ.


2. Extractul natural de stevia rebaudiana


Este o plantă dulce care nu conţine calorii. Are capacitatea de a regla nivelul zahărului în sânge (glicemia), de a înfrâna pofta de dulciuri şi a tempera senzaţia acută de foame, fiind eficientă pentru cei care suferă de diabet sau hipoglicemie.

Foloseşte acest extract pentru orice preparat dulce, însă ai mare grijă în ce cantităţi îl pui, deoarece este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, susţine Dr.
Oz.

3. Curmalele


Conţin potasiu, cupru, fier, mangan, magneziu şi vitamina B6. Sunt foarte uşor de digerat şi pot să fie transformate într-o pastă pe care să o foloseşti pentru deserturi. Pune curmalele la înmuiat în apă timp de o jumătate de oră, după care amestecă-le în blender cu puţin lichid. Vei obţine o pastă concentrată pe care o poţi folosi pentru orice prăjitură.

De asemenea, curmalele pot să fie folosite ca liant pentru crustele prăjiturilor raw-vegane atunci când sunt amestecate în robot împreună cu seminţe şi nuci crude.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 22 Mar 2019, 21:19
    Zaharina

    Zaharina este un produs sintetic, obtinut in laborator si care este bine sa fie evitat sau consuma ocazional. Poate fi inlocuit cu stevia, zaharul de mesteacan sau cel de cocos integral. www.wellness-coach.ro

    0
    0

  • Bogorodea Marian pe 6 Ian 2015, 05:23
    Zaharina

    Zaharina este buna pentru indulcit?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod