Dr. Oz: Top 3 cele mai eficiente diete care ard grăsimea

Din multitudinea dietelor care există pe lume, celebrul Dr. Oz le recomandă pe trei dintre acestea ca fiind cele mai eficiente şi cu rezultate garantate. Află despre ce diete este vorba!

Din multitudinea dietelor care există pe lume, celebrul Dr. Oz le recomandă pe trei dintre acestea ca fiind cele mai eficiente şi cu rezultate garantate. Află despre ce diete este vorba!

 

După o analiză a tuturor dietelor cunoscute care există, Dr. Oz împreună cu alţi specialişti în domeniul nutriţiei au stabilit că dieta Dash, dieta mediteraneană şi dieta TLC (Therapeutic Lifestyle Changes Diet) care scade colesterol rău şi a fost concepută pe baza unor reguli stabilite de Institutul Naţional de Sănătate din S.U.A.

Ca să slăbeşti şi să te menţii, specialiştii recomandă să urmezi regulile acestor diete pe care trebuie să le consideri ca făcând parte dintr-un stil sănătos de viaţă.

Adică nu trebuie să te gândeşti că urmezi o dietă, ci să începi să faci câteva schimbări în regimul tău alimentar pentru a avea grijă de organismul tău.

 

 

Iată care sunt regulile de bază ale acestor trei diete:

 

1. Dieta DASH reglează tensiunea arterială


Dash este un acronim, care vine de la "Dietary Approaches to Stop Hypertension" (stil de viaţă care reduce tensiunea arterială). Societatea Canadiană de Nutriţie şi Fundaţia Bolilor de Inimă susţin că acest regim de viaţă este unul dintre cele mai eficiente în combaterea şi tratarea afecţiunilor cardiovasculare.

Acest regim se bazează pe fructe, legume, lactate degresate, peşte şi cereale integrale, adică o dietă bogată în fibre şi săracă în grăsimi.

Potrivit specialiştilor, acest tip de regim scade hipertensiunea arterială în 14 zile. Una dintre regulile de bază în urmarea acestui regim se referă la un consum redus de sare şi înlocuirea ei cu diverse mirodenii şi verdeţuri. Găseşti AICI mai multe detalii despre dieta Dash.

 

 

2. Dieta TLC (Therapeutic Lifestyle Changes Diet) scade colesterolul rău


Acest regim se bazează pe introducerea în dietă a sterolilor din plante, nişte compuţi care blochează absorbţia colesterolul în sânge. Aceşti steroli îi găsim în grâul germinat, seminţele de susan sau în fisticul crud.

Studiile arată că un adaos de 2-3 grame de steroli din plante în fiecare zi poate să reducă cu până la 15% nivelul colesterolului rău. Nu uita să încorporezi aceste reguli în dieta ta zilnică! Pe site-ul Institutul american pentru sănătatea inimii, a plămânilor şi a sângelui găseşti toate detaliile legate de această dietă.

 

 

3. Dieta mediteraneană


Una dintre regulile de bază ale dietei mediteraneene se referă la conţinutul ridicat de grăsimi bune pe care le găsim în nuci, ulei de măsline, avocado, somon, sardine, macrou. Introdu şi tu grăsimile bune în dieta ta zilnică, doarece îţi dau energie şi menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. 

 

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DariaMih pe 28 Ian 2012, 18:20
    Mixul de diete este util uneori

    Eu sunt la dieta ce ceva vreme si am incercat mai multe diete pana sa gasec una care sa mi se potriveasca. Momentan merg pe dieta fara carbohidrati si zahar, iau pastilele slim&fit si merg la Kangoo Jumps de 2 ori pe saptamana. Slabesc si ma simt bine.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod