Dr. Oz: Sari peste mese, dar tot ai burtă? De ce nu slăbeşti

Un studiu nou arată faptul că reducând drastic numărul caloriilor nu vei reuşi să scapi de kilogramele în plus şi rişti să te îngraşi în zona abdominală.
Crezi că dacă sari peste o masă principală vei slăbi sănătos? Chiar dacă mergi pe ideea că astfel vei reuşi să reduci din numărul caloriilor, celebrul Dr. Oz avertizează că acest obicei îţi poate pune viaţa în pericol. Potrivit unei cercetări realizate recent, persoanele care obişnuiesc să mănânce dezorganizat şi să sară peste mesele principale sunt predispuse unui risc foarte mare de a face diabet zaharat.

Cercetarea scoate la iveală faptul că reducând drastic numărul caloriilor consumate pe parcursul unei zile se generează fluctuaţii mari ale glicemiei.
Acest efect creşte riscul de diabet şi de a te îngrăşa în special în zona abdominală după întreruperea curei de slăbire.


Ce se întâmplă în corp când sari peste mesele principale?


Obiceiul de a sări peste mese este unul foarte nociv, după cum explică Dr. Oz. Atunci când te obişnuieşti să sari peste mai multe mese, corpul tău este stimulat să ardă mai multă grăsime. Acest efect este cel dorit pentru a slăbi, însă pe lângă acest lucru se mai întâmplă ceva cu corpul tău: metabolismul devine foarte lent pentru a folosi cât mai puţină energie până la următoarea masă.
Aici intervine adevărata problemă cu dietele extreme care se bazează pe înfometare, deoarece după ce corpul a fost privat de nutrieţii necesari va lua totul de la următoarea masă. Aceste este şi motivul pentru care acest tip de diete nu funcţionează decât pe moment, iar după ce revii la un plan alimentar normal vei constata depunerea grăsimii la loc, în special în zona abdominală.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sergio pe 27 Mai 2015, 08:29
    Bravo

    Iata un exemplu de articol interesant si util vedeti ca se poate?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod