Dr. Oz: Alimentele şi băuturile care îţi salvează cu adevărat sănătatea

Fisticul crud are grăsimi sănătoase care scad colesterolul rău, iar cercetările recente susţin că ar preveni apariţia diabetului.
Obiceiul de a mânca sănătos este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face pentru tine şi sănătatea ta. Potrivit celebrului Dr. Oz, alimentele şi băuturile pe care le consumăm zilnic au un impact semnificativ asupra organismului nostru. De asemenea, expertul a constatat că în urma cercetărilor făcute în ultima vreme există câteva alimente pe care te poţi baza pentru a avea grijă de sănătatea ta:


1. Fisticul crud


Majoritatea persoanelor se feresc de nuci şi seminţe, deoarece consideră că au un conţinut ridicat de grăsimi şi favorizează creşterea în greutate. Dr.
Oz recomandă consumul oleaginoaselor crude, în special fistic, deoarece atunci când sunt mâncate în cantităţi moderate pot să aducă multiple beneficii organismului. De exemplu, fisticul conţine o cantitate mare de grăsimi sănătoase care au un rol esenţial în scăderea colesterolului rău, protejând inima de boli.

Consumă un pumn mic de fistic ca gustare între mesele principale, deoarece ţine de foame şi este mai sănătos decât să optezi pentru dulciurile rafinate!

Un studiu recent scoate la iveală un alt beneficiu adus de consumul de fistic, şi anume acela de a împiedica apariţia diabetului.
Se pare că anumite substanţe care se regăsesc în fistic sunt responsabile de menţinerea unui nivel stabil al glicemiei în sânge.
 

2. Vinul roşu


Doar atunci când este combinat cu sportul, vinul roşu consumat în cantităţi moderate poate să-ţi protejeze inima de boli, avertizează Dr. Oz. Un studiu recent realizat atestă faptul că vinul roşu scade colesterolul rău şi protejează vasele sanguine de formarea plăcilor de aterom doar atunci când este asociat cu mişcarea efectuată cu regularitate.


Cercetarea arată că vinul roşu face bine chiar şi în situaţia în care ai hipertensiune arterială, însă trebuie consumat în cantităţi mici şi combinat cu exerciţiile fizice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod