Dr. Oz: 6 alimente hrănitoare care au doar 100 de calorii pe porţie

Şi alimentele sănătoase pot să aducă un aport însemnat de calorii. Dr. Oz te învaţă cât să mănânci ca să nu-ţi sabotezi dieta şi să faci alegerile corecte.

Şi alimentele sănătoase pot să aducă un aport însemnat de calorii. Dr. Oz te învaţă cât să mănânci ca să nu-ţi sabotezi dieta şi să faci alegerile corecte.

 

Pe lângă cele trei mese principale şi două gustări pe care ar trebui să le ai în fiecare zi, există diverse alimente pe care le consumi fără să le contorizezi. Aici vorbim despre băuturile îndulcite, cafeaua cu lapte sau frişcă, diverse combinaţii îndulcite care au la bază cafeaua sau îmbucăturile pe care le iei atunci când îţi spui doar că guşti ceva. Toate se adună, iar în final pot să aducă un aport mult mai ridicat de calorii, decât ai fi crezut. Asta nu înseamnă că trebuie să stai la fiecare masă ca să-ţi calculezi caloriile, ci doar să cunoşti câteva lucruri despre ce alimente hrănitoare poţi să consumi în siguranţă şi în ce cantitate ca să îţi poţi contoriza mai bine mesele.



Iată pe ce alimente te poţi baza pentru că asigură nutrienţi importanţi pentru organism şi dacă le consumi în anumite cantităţi ele nu vor aduce mai mult de 100 de calorii, după cum ne asigură celebrul Dr. Oz:

1. Orezul brun

O jumătate de cană cu orez brun fiert nu are mai mult de 100 de calorii, susţine Dr. Oz. Prin urmare, este un aliment pe care te poţi baza, deoarece pe lângă faptul că este foarte săţios şi hipocaloric dacă este consumt în cantităţi normale, el asigură un aport semnificativ de magneziu, fier, proteine şi vitamine din complexul vitaminic B. Ca să obţii o masă echilibrată şi cu proteine complete, Dr. Oz recomandă să asociezi orezul brun cu boabele de fasole neagră, deoarece împreună asigură cei nouă aminoacizi esenţiali pentru organism.



2. Afinele

O cană şi un sfert cu afine nu are mai mult de 100 de calorii, susţine Dr. Oz. Aceste fructe sunt esenţiale datorită antioxidanţilor din conţinutul lor, având proprietăţi anti-îmbătrânire, de întărire a sistemului imunitar şi de protejare a ficatului. Un alt motiv întemeiat pentru care ar fi bine să le consumi zilnic atât proaspete cât şi congelate este dat de faptul că previn infecţiile de tract urinar şi hrănesc creierul.


3. Broccoli

Trei căni şi jumătate de broccoli nu au mai mult de 100 de calorii, susţine Dr Oz. Această legumă trebuie să fie un aliment de bază pe care îl poţi consuma în siguranţă, deoarece este una dintre cele mai bune surse uşor asimilabile de calciu. Precum celelalte legume din familia cruciferelor (conopida, varza, varza de Bruxelles, gulia), broccoli conţine sulforafan, o substanţă anticancerigenă care este mai uşor de absorbit atunci când consumi această legumă în stare crudă.


4.
Castraveţi


Trei castraveţi de mărime medie nu au mai mult de 100 de calorii, susţine Dr. Oz. Nu uita de castraveţi în salatele pe care le prepari, deoarece aceştia sunt o sursă importantă de vitamina C, magneziu şi siliciu care au efect diuretic, împiedică balonarea, şi menţin pielea fermă.


5. Migdalele

15 migdale nu au mai mult de 100 de calorii, susţine Dr. Oz. Reprezintă o gustare sănătoasă, fiind recomandat ca atunci când îţi permiţi să le hidratezi în apă măcar o oră înainte de a le consuma. Migdalele sunt hrănitoare, au un conţinut ridicat de proteine, acizi graşi omega-3 şi vitamina E. Toţi aceşti nutrienţi sunt esenţiali pentru creier, inimă şi piele.


6. Merele

Un măr mediu nu are mai mult de 100 de calorii, susţine Dr.
Oz. Acest fruct este esenţial pentru sănătate şi recomandat de toţi medicii din lume pentru că este bogat în antioxidanţi, pectină care scade colesterolul rău şi în quercetină care protejează inima de inflamaţii.

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • wanderer099 pe 15 Mar 2013, 05:20
    migdale

    Migdalele NU contin absolut deloc omega-3. Mi-a fost sters un comentariu in care precizam si demonstram acest lucru. Va rog corectati articolul si incetati dezinformarea!

    0
    1

  • eu pe 13 Mar 2013, 12:35
    gustare

    draga @Darth gustare inseamna un fruct nu altceva. Eu stiu ca atunci cand eram copil mereu primeam fructe intre mese si eram atat de slaba ca mi se zicea "doua bete...." Te rog sa te documentezi inainte de a face afirmatii pentru ca sunt copii ce ar putea sa faca ce zici tu si sa nu le fie bine.

    3
    0

  • wanderer099 pe 13 Mar 2013, 08:42
    castraveti

    Castravetii contin 2.8mg de vit. C la suta de grame, adica 3% din doza zilnica recomandata. Este, asadar, nevoie de o cantitate de peste 3 kg pentru a suplini nevoile organismului. De aici pana la "o sursă importantă de vitamina C" e cale lunga.

    2
    0

  • Darth pe 13 Mar 2013, 07:07
    trei mese

    Milioane de ani, omul a mancat trei mese pe zi plusz o gustare. Va mai mirati ca exista din ce in ce mai multi obezi(e). Nu mai departe de evul mediu. Toata umanitatea manca trei mese si o gustare, minim/zi. Cumparati-va un caine si hraniti-l cu trei mese pe zi plus gustare. Si cainele tot mamifer este. De craciun il puteti taia fara grija, va fi gras. Cea mai importanta masa e micul dejun, cum spun chinezii. La micul dejun mancati regeste. Restul, pranz, cina, mai subtire, fara gustari.

    8
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod