Dr. Oz: 5 trucuri ca să slăbeşti chiar dacă ai probleme hormonale

 


2. Consumă amidonoase după ora 16


Potrivit expertului, consumul de carbohidraţi bogaţi în amidon, cum ar fi cartofi sau fasole boabe, dimineaţa la micul dejun te poate determina să mănânci mai mult în timpul zilei şi să nu-ţi poţi controla poftele culinare uşor. Specialistul recomandă să alegi un aliment cu amidon pe care să-l consumi după ora 16 pentru a, deoarece creşte nivelul de serotonină şi te ajută să dormi mai bine, lucru care favorizează arderea grăsimilor.


3. Bea după cină un pahar cu suc de roşii


După ce ai luat masa de seară este recomandat să bei puţin suc de roşii, deoarece aciditatea sa va împiedica creşterea bruscă a glicemiei şi depunerea grăsimilor.


4. Trebuie să ai patru mese pe zi


Potrivit specialistului, planul cu trei mese principale pe zi nu este unul tocmai bun, deoarece trece prea mult timp între ele şi te confrunţi cu o scădere bruscă a glicemiei. Acest lucru stresează corpul care va elibera cortisol, hormonul care se face răspunzător de poftele tale intensificate şi care te va determina să faci excese culinare la următoarea masă.


Planifică 4 mese pe parcursul zilei, cum ar fi 8 dimineaţa, la amiază, la 4 după-amiaza şi la 7-8 seara. Şi este foarte important să nu mănânci nimic cu 3 ore înainte de a te băga la somn, deoarece creşte temperatura corpului şi interferează cu procesul de ardere a grăsimilor în timp ce dormi.

Mesele trebuie să fie compuse din patru ingrediente esenţiale: proteine, carbohidraţi, grăsimi şi fibre, deoarece astfel zahărul este eliberat lent în sânge, fluctuaţiile de insulină sunt mai mici şi nivelul de cortisol este ţinut sub control.


5. Încearcă o zi pe săptămână cu lichide


Studiile arată că o zi în care consumi doar lichide te poate ajuta să stimulezi arderea grăsimilor. Expertul recomandă ca o zi pe săptămâna să bei doar 4 litri de apă călduţă sau ceai din plante medicinale pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. O combinaţie de plante pe care le poţi folosi pentru ceai este cea cu ghimbir, lămâie, afine, hibiscus, păpădie, ceai verde şi pătrunjel. În cazul în care simţi că îţi este foarte foame poţi să consumi 2 ouă fierte tari dimineaţa sau o porţie mică de nuci crude după-amiaza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod