Dr. Oz: 5 reguli de bază care te ajută să faci schimbări bune în dietă




3. Farfurii mai mici


Folosind farfurii foarte mari, riscul de a mânca a exagera cu porţiile este unul mult mai mare. Dr. Oz îţi propune să foloseşti farfuriile mai mici pentru a te asigura că-ţi controlezi eficient porţiile de mâncare.


4. Păstrează cu tine o pungă mică cu nuci crude


Nu aştepta să ţi se facă foarte foame, deoarece vei fi tentată să faci cele mai nesănătoase alegeri. Este mult mai eficient să ai mesele principale regulate şi să ţii cu tine o pungă mică cu nuci/migdale/fructe uscate pentru gustări sănătoase care-ţi potolesc foamea.


5.Începe dimineaţa cu un smoothie sau cereale integrale


Cu cât te vei obişnui mai mult cu ideea că mesele principale trebuie să fie regulate, cu atât vei constata că senzaţia de foame apare în jurul orei stabilite pentru fiecare masă în parte. De exemplu, dimineaţa înainte de a pleca spre muncă este de preferat să optezi pentru un mic dejun rapid, cum ar fi fulgii de ovăz amestecaţi cu lapte vegetal sau cu puţină grăsime, nuci/seminţe crude şi fructe proaspete.
O altă idee rapidă este aceea de a pune toate ingredientele în blender pentru a prepara un smoothie plin de fibre, proteine, grăsimi sănătoase şi multe vitamine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod