Dietă. Top 6 cele mai sănătoase gustări sărace în calorii

Seminţele de floarea-soarelui şi afinele sunt printre cele mai potrivite alegeri, deoarece aduc o mulţime de nutrienţi cu efect benefic asupra corpului.
În loc să mănânci o ciocolată la gustările dintre mesele principale este mai bine să faci alegeri care să-ţi confere saţietate, dar fără să-ţi saboteze dieta. Gustările dintre mesele principale sunt esenţiale, de aceea dacă ele sunt sănătoase şi conferă organismului nutrienţii necesari te vor ajuta să nu ai o senzaţie accentuată de foame şi să faci alegerile bune la micul dejun, prânz şi cină.


Iată care sunt cele mai bune gustări pe care trebuie să le consumi:


1. Seminţele de floarea-soarelui crude


O porţie potrivită pentru consumul zilnic constă în 1 lingură cu seminţe de floarea-soarelui. Este bine să le ai în vedere pentru o gustare sănătoasă, deoarece aduc un aport însemnat de potasiu, magneziu, fosfor, fier, cupru, mangan, seleniu, vitaminele B1 şi E.
Poţi să le consumi ca atare sau să le presari peste salatele de verdeţuri, deoarece ajută la o absorbţie mai bună a carotenoizilor din frunze.

 

2. Afinele


O porţie potrivită pentru o gustare constă în 250 de grame de afine. Aceste fructe conţin anticianini, antioxidanţi cu efect spectaculos pentru sănătatea creierului, a inimii, a ochilor, care menţin glicemia sub control. Conţin doar 23 de grame de zahăr, adică foarte puţin şi nu depăşeşti nici un sfert din cantitatea maximă de zahăr pe care nu e bine să o depăşeşti.
Se consumă ca atare sau alături de două linguri de iaurt grecesc pentru un plus de calciu şi proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod