Dieta Sirtfood: cum a slăbit celebra cântăreață Adele

Ai mai auzit până acum de o dietă în care ai voie să mănânci ciocolată și să bei vin și, cu toate acestea, să te ajute să scapi de kilogramele nedorite?
Fanii celebrei cântărețe Adele au observat că aceasta a slăbit, iar Adele a dezvăluit că urmează dieta Sirtfood, care a ajutat-o să-și găsească "gena slabă". Aceasta este, de fapt, o genă corelată cu reglarea nivelului de insulină din organism (contrar față de rezistența la insulină, care poate duce la apariția diabetului zaharat și obezității). 
 

NOTA REDACȚIEI:
Acesta este un articol din 2017. În articolul ”Cum a slăbit Adele aproape 50 de kilograme”, din 17 ianuarie 2020, găsești mai multe informații care te interesează. 

Ce alimente conține dieta Sirtfood?


Dieta Sirtfood include alimente cu un conținut bogat de sirtuină, o proteină care controlează metabolismul celulelor.
Practic, gustările tale vor conține fructe (afine, căpșuni, mere, portocale), legume (varză creață, rucola și ceapă) și alimente precum măslinele, caperele și turmericul. De asemenea, vinul roșu, cafeaua și ciocolata au un conținut bogat de sirtuină și fac parte din această dietă.

Alimentele din dieta Sirtfood sunt capabile să regleze metabolismul în același timp în care cresc masa musculară și mențin celulele într-o stare perfectă. Unii dintre cei mai sănătoși oameni din lume mănâncă alimente ce aparțin dietei Sirtfood și prezintă cele mai scăzute riscuri de apariție a obezității și a altor afecțiuni cronice. 

Dieta Sirtfood originală a fost concepută de Glen Matten și Aidan Goggins, cu scopul de a ajuta organismul să scape de kilogramele nedorite și să îmbunătățească starea generală de sănătate.
Aceasta restricționează aportul caloric zilnic la 1000 de calorii în primele 3 zile ale dietei, pentru a curăța celulele și pentru a arde grăsimile. În timpul acesta, este recomandată o dietă cu un suc verde de trei ori pe zi și o masă cu alimente ce conțin sirtuină, înainte de 7 seara. 

Începând cu a patra zi, aportul caloric este mărit la 1500 de calorii pe zi. Între zilele 4 și 7, se servesc 2 sucuri care conțin o cantitate mare de sirtuină și 2 mese cu alimente din dietă (vezi mai jos).

În faza a doua a dietei, este vorba de menținerea acestor beneficii pe care le aduce cu sine. Cel mai important, alimentele dietei Sirtfood pot fi consumate pe tot parcursul vieții.

Iar dieta aceasta ar trebui acompaniată de exerciții fizice, pentru o eficiență crescută.
Adele, de exemplu, face Pilates și jogging. 

Printre cele mai cunoscute alimente din dieta aceasta se numără și:


- hrișcă
- țelină (chiar și frunzele sale)
- capere
- cacao
- cafea
- ulei de măsline extra-virgin
- ceai verde
- napi
- leuștean
- pătrunjel
- cicoare roșie
- ceapă roșie
- vin roșu
- căpșuni
- soia
- turmeric (curcumă)
- nuci
 
Notă: Fiecare dietă acționează diferit de la persoană la persoană, de aceea este recomandat ca înainte să începi o nouă dietă, să consulți un medic nutriționist. De asemenea, există analize genetice care îți pot spune care sunt alimentele pe care organismul tău le tolerează, alimentele care îți fac rău sau chiar și ce tip de sport este mai eficient pentru tine.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vio pe 20 Feb 2017, 21:02
    ciocolata si vin rosu...

    Hmmm, ciocolata si vin rosu... cine nu isi doreste asa ceva la dieta? :D

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod