Dietă recomandată de un cardiolog. Cum să pierzi 6 kilograme?

Legume

Se consume 5 porții pe zi de legume, după cum se recomandă pe site-ul oficial al dietei Pritikin. O porție de legume înseamnă 1/2 ceașcă de legume gătite și 1 ceașcă cu legume crude. Este de preferat să optezi pentru legume de culori diferite pe care să le consumi pe parcursul zilei și să nu uiți de verdețuri.


Fructe

Se pot consuma 4 sau mai multe porții de fructe pe zi, iar o porție înseamnă cantitatea care încape în pumnul tău. Este de preferat să consumi fructele ca atare, nu sub formă de suc. 


Lactate 

Poți să consumi numai lactate degresate, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza ricotta. Nu se consumă mai mult de 2 porții pe zi de lactate, adică 1 ceașcă de lapte, 3/4 ceașcă de iaurt sau 1/2 ceașcă cu brânză ricotta.
Dacă optezi pentru laptele de migdale sau orez, asigură-te că incluzi în timpul zilei o porție de leguminoase sau 2 albușuri de ou pentru un plus de proteine. 


Proteine

Nu se recomandă mai mult de 120 de grame de carne slabă pe zi, de preferat pește, fructe de mare, pui, iar carnea roșie se consumă o dată pe lună. De asemenea, două albușuri pe zi pot să completeze necesarul de proteine zilnic, alături de sursele vegetale de proteine din leguminoase.

Băuturi

Apa plată, ceaiurile din plante (mentă, mușețel), cacaua sunt printre cele mai bune opțiuni. Dacă prefei băuturile cu cofeină, se recomandă ceaiul verde sau negru, în locul cafelei.
Alcoolul se recomandă cu moderație, în special vinul roșu. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod