Dieta personalizată. Ce trebuie să mănânci ca să obţii rezultate?

Dacă îţi petreci ziua la birou este important să consumi gustări bogate în proteine. Acestea asigură saţietate şi împiedică pofta de dulciuri rafinate.
Dacă o dietă a dat roade cand aveai 20 de ani, nu înseamnă că va funcţiona şi la 40 de ani, deoarece necesităţile corpului se modifică. Astfel că în funcţie de activitatea pe care o ai, dar şi de vârstă poate să existe alte reguli alimentare care te vor ajuta cu siguranţă să scapi de kilogramele în plus.

De exemplu, femeile aflate la menopauză trebuie să consume mai multe grăsimi sănătoase şi să evite făinoasele, în vreme ce persoanele care lucrează la birou trebuie să aibă gustări bogate în proteine pentru a potoli poftele culinare, explică nutriţionistul Fiona Kirk pentru publicaţia britanică DailyMail.


Potrivit specialistei, cu o dietă personalizată poţi să obţii rezultate bune chiar şi după două săptămâni în care ai avut un regim alimentar echilibrat şi ai făcut puţin sport. Iată care sunt recomandările nutriţionistului în funcţie de munca pe care o desfăşori sau de vârsta pe care o ai:

1. Dieta perfectă pentru femeile care muncesc la birou


Studiile arată că persoanele care muncesc ore multe la birou în faţa calculatorului sunt predispuse la îngrăşat şi nu le este deloc uşor să slăbească. Dar există un truc de care trebuie să ţii cont pentru a reuşi să dai jos kilogramele în plus: gustările trebuie să fie bogate în proteine, recomandă nutriţionistul.
Acest lucru te va ajuta să-ţi potoleşti poftele care apar în special după-amiaza şi astfel nu vei fi tentată să alegi dulciurile rafinate.

Secretele dietei
  • limitează consumul de pâine, paste, orez şi alte cereale, deoarece acestea favorizează creşterea glicemiei, te îngraşă şi vei resimţi o poftă intensă de alimente nesănătoase pe parcursul zilei.
  • planifică masa de prânz şi gustările! Acesta este un sfat bun pentru oricine, deoarece planificând ceea ce vei mânca la masa de prânz şi ce gustări vei avea în timpul zilei îţi va fi mult mai uşor să nu te abaţi de pe drumul cel bun.
  • renunţă la dulciuri după masa de prânz! Este uşor să mănânci ciocolată, biscuiţi sau napolitane după-amiaza, însă trebuie să rezişti acestei ispite şi să eviţi zahărul rafinat dacă vrei să ai energie toată ziua. În schimb, alege o gustare bogată în proteine: crackers din secară cu unt de arahide; un fruct şi un pumn mic de migdale/nuci; un iaurt simplu cu fructe de pădure sau seminţe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod